Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2014 - Anul XIX, nr. 277 (5786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

Fiecare vede ceea ce caută

Ochiul curat pe toate le vede curate. Filosoful grec Heraclit spunea: Ochii şi urechile sunt martori răi celor care au suflete barbare. Iar George Bernard Shaw adeverea spusele filosofului antic când afirma: „Păstrează-te curat şi luminat: tu eşti fereastra prin care vezi lumea“. Fiecare vede ceea ce caută. Fiecare vede cu ochii pe care-i are. E însă tot atât de adevărat că şi noi trebuie să facem efortul de a vedea şi de a şti ce să vedem, de a şti să ne curăţim ochii pentru a vedea bine. Pentru că fiecare vede mai ales ce urmăreşte să vadă, ceea ce e ţinta interesului său. Doi oameni se întorceau din India. Pe vaporul care-i ducea în Europa au intrat în discuţie. Primul l-a interpelat astfel pe cel de-al doilea, care s-a prezentat a fi misionar: „Nu prea înţeleg ce rosturi aveţi dumneavoastră, misionarii în India. Am stat câteva luni aici şi n-am văzut nici un creştin. Cred că pierdeţi vremea de pomană“. Misionarul, puţin deranjat, l-a întrebat pe interlocutorul său: „Iertaţi-mă, cu ce ocazie aţi venit în India? Ce aţi făcut aici?“ „Am fost la vânătoare de tigri“, a răspuns sigur pe el vânătorul. „Şi aţi văzut mulţi tigri?“, a continuat pe aceeaşi linie misionarul. „Da, foarte mulţi“, a repli-cat omul, mândru de captura făcută în junglă. „Eu, a zis misionarul, am stat 20 de ani în India, făcând misiune creştină. Am convertit foarte mulţi oameni şi i-am lăsat creştini. Dar în tot acest răstimp nu am văzut nici un tigru!“

(Adaptare de Augustin Păunoiu după o pildă din vol. „Tâlcuri noi la texte vechi“, Mitropolit Antonie Plămădeală, Tiparul Tipografiei eparhiale, Sibiu, 1989)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiecare vede ceea ce caută.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiecare vede ceea ce caută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei