Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Semnul Fiului Omului”

Crucea este unul din cele mai importante simboluri creştine

Sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci a rămas, după tradiţie, pe data de 14 septembrie, dată la care Patriarhul Ierusalimului, Macarie, a arătat poporului Crucea pe care fusese răstignit Hristos.

Sf. Împărăteasă Elena, mama Sf. Împărat Constantin cel Mare, a fost cea care a a descoperit în 326, la Ierusalim, Crucea pe care fusese răstignit Hristos.

Totodată, în această zi se sărbătoreşte şi recuperarea Sfintei Cruci din mâinile persanilor, ce s-a realizat în anul 629 de către Împăratul Romano-Bizantin, Heraclius. Ulterior, a fost depusă în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Crucea este unul din cele mai importante simboluri creştine, fiind menţionată ca "semnul Fiului Omului"(Matei, 24,30). Sinodul al şaptelea ecumenic( Niceea, 787) a stabilit definitiv că modul de cinstire al Sfintei Cruci să fie asemenea cu cel al Sfintelor Icoane, ea reprezentând semnul distinctiv al creştinilor.

Creştinii se legitimează închinându-se prin semnul Crucii, rostind "în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh", încheiând cu cuvântul "Amin" (care se traduce prin "Adevărat" sau "Aşa să fie").

Înainte de Hristos, Crucea era folosită ca element de tortură, pentru răstignire. Conform fostului Mitropolit al Vadului, Feleacului și Clujului, Bartolomeu Anania, Învierea lui Iisus Hristos şi sângele vărsat de acesta pe Cruce au transformat-o în altar şi simbol al biruinţei vieţii asupra morţii.
În limba română, cuvântul Cruce provine din latinescul "Crux".

În aceste zile, 13 şi 14 septembrie, în mai multe oraşe din ţară au loc procesiuni în cinstea acestei sărbători. Conform tradiţiei, această sărbătoare se cinsteşte prin post şi rugăciune, ca aducere aminte a patimilor şi răstignirii Mântuitorului. În tradiţia populară , busuiocul, menta, maghiranul şi cimbrul se duc la biserică pentru sfinţire, iar în timpul slujbei se păstrează lângă Cruce. Tot astăzi, începe culesul viilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crucea este unul din cele mai importante simboluri creştine.
 Vizualizări articol: 1779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Crucea este unul din cele mai importante simboluri creştine1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei