Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Sfinţire de biserică în Sfântu Ilie Nou

Pe dealul care marchează hotarul dintre Suceava și Sfântu Ilie Nou, în 1997 s-a înfipt o cruce mare de stejar, cu gândul ca un grup de ardeleni să construiască o biserică.

Timp de şapte ani, crucea a fost brăzdată de ploi, arșiță și ger, fără ca cineva să se încumete în a zidi sfântul lăcaș.

În 2004, ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, mi-a încredințat ascultarea de a înfăptui o mare izbândă pentru credincioșii din Sfântu Ilie Nou, comuna Șcheia, care doreau o biserică în comunitatea lor.

Am purces la drum cu banii donați de cei care au primit din partea Primăriei Șcheia parcele în zonă și, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Sf. Apostoli Petru și Pavel, patronii și ocrotitorii bisericii, timp de nouă ani, am trudit „cu timp și fără timp”, vorba Sf. Ap. Pavel, cu bani adunați de la văduve, de la credincioși înstăriți, cu dare de mână, de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Acestora li s-au adăugat oameni de afaceri care m-au sprijinit cu bani, materiale de construcție și cu donații în obiecte bisericești.

Biserica e zidită în stil ștefanian, croită după proiectul realizat de inegalabilul arhitect Ghiocel Doru Olaș.

În acest moment fericit pentru mine, mulțumesc Bunului Dumnezeu că a pus într-un bulgăr de noroi atâta entuziasm și spirit de sacrificiu!

Mulțumesc ÎPS Pimen pentru dragostea părintească cu care m-a înconjurat.

Mulțumesc soției mele, Valentina, care m-a ajutat în clipe grele, mulțumesc copiilor mei, pr. Justinian-Remus, diaconului Sergiu-Robert și Anei-Maria pentru tot sprijinul pe care mi l-au dat în înfăptuirea acestei minuni spre mântuirea familiei și a tuturor oamenilor care vor intra și se vor ruga în biserică.

Sfințirea va avea loc duminică, 16 iunie, și va fi săvârșită de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și de PS Macarie, Episcop al Europei de Nord, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, biserica va fi deschisă până pe 23 iunie, pentru ca toți credincioșii doritori să poată trece și prin Sfântul Altar.

Binecuvintează, Doamne, pe cei ce iubesc podoaba Sfintei Tale Case!

 

Pr. paroh Aristarch COJOCAR 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinţire de biserică în Sfântu Ilie Nou.
 Vizualizări articol: 1701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfinţire de biserică în Sfântu Ilie Nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ptiu... trimis de
(14 iun 2013, 12:44:12
Pe cand un articol de constructia unui spital,a unei scoli,gradinite. Nu va mai satura michiduta de ridicat mastodonti ,in orasul asta prapadit numit suceava...Din partea mea...o urare de bine....La primul cutremur sa nu ramana caramida peste caramida
1.1  RE: Ptiu... trimis de
(14 iun 2013, 23:58:56
Asa sa-ti ajute Dumnezeu!
2.   Deranjeaza constructia unei biserici? trimis de
(15 iun 2013, 21:22:35
Hei, deranjeaza cumva constructia unei biserici care in mare parte s-a facut cu bani donati de catre credinciosii de rand? De ce nu va exprimati dezacordul si cand e vorba de o crasma,un bar sau a unei case de toleranta sau mai stiu eu ce altceva asemanator, ca doar atunci pe buna dreptate ar fi intemeiat. Dar nu,voi toti atunci taceti din gura si hop, cand e vorba de o biserica dintr-o data deveniti mari justitiari.
Nu aveti dreptate.
Biserica este un lucru bun, folositor si sfant , care ne invata numai de bine, si de care toti avem nevoie. Asa ca legati-va de cei care trebuiau sa construiasca scoli, spitale,gradinite si nu au facut-o, iar nu de cei care au facut o biserica.
Prin urmare nu aveti dreptul sa va legati de Biserica. De orice altceva aveti voie , dar nu si de Biserica.Daca v-ati legat de Biserica v-ati legat si de capul ei care este Hristos.Oare puteti voi oare sa va puneti cu Dumnezeu? Cu siguranta Nu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei