Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 32 (5239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat A.S.C.O.R. împotriva promovării relaţiilor homosexuale

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Filiala Suceava, îşi exprimă dezaprobarea legată de acţiunile care au drept scop promovarea homosexualităţii și îndeamnă toți oamenii de bună credință la acest gest. Să ne ferim copiii de acest păcat ca nu cumva să trăim ziua când morții se vor ridica din morminte și ne vor blestema pentru aceste fărădelegi și acte sinucigașe la adresa neamului și a Bisericii!!! În primul rând, conştiinţa colectivă a poporului român nu recunoaşte un astfel de comportament, era străin şi de vocabularul nostru până acum câţiva ani, dovadă a lipsei de fundament a unei afirmaţii cum că ar fi ceva normal. Prin urmare, termeni precum intoleranţi, homofobi şi discriminatori în faţa unei manifestări cât se poate de naturală, sunt  îndreptăţiţi doar de către cei care încearcă să creeze un aer negativ în jurul celor care nu agreează ideea de normalitate a homosexualităţii. Este la fel ca provocarea, de cele mai multe ori încununată de succes a adolescenţilor, de a-i determina pe ceilalţi să primească fumatul ca pe ceva normal şi chiar a-i convinge să fumeze prin atitudine superioară, emancipată şi atribuitrea denumirii de “proşti”.

Această conştiinţă colectivă este deţinută de persoanele cu o anumită vârstă, experienţă şi cunoaştere a istoriei naţionale, lucru mai greu de “îndreptat”. Aşadar, publicul ţintă la care se adresează multe din manifestările homosexuale este format din copii, elevi şi studenţi, unii dintre ei deja puşi în faţa prezentărilor de acest tip la şcoala (în oraşe precum Bucureşti), iar la Cluj au avut loc seri de film cu tematică homosexuală. Prezentările constau în proiecţii de film cu descrierea ca fiind ceva obișnuit relaţiile dintre persoane de acelaşi sex, discuţii libere, interactive, tinerii fiind sensibili la astfel de expuneri, mai ales dacă au loc în timpul orelor de curs. Modul de promovare a comportamentului homosexual (filmul, manifestarea stradală, zgomotoasă) are putere de convingere, inducând ideea de împlinire a unei astfel de vieţi şi este atrăgătoare pentru tineretul obişnuit să înveţe cel mai uşor prin modele (a se observa influenţa vedetelor asupra modului lor de acţiune, de vestimentaţie).

La vârsta aceasta tinerii se află într-un mediu care abundă în imagini şi informaţii de la cele mai folositoare (din ce în ce mai rare), la cele mai vătămătoare, atât de contradictorii şi prezentate de o asemenea manieră încât, fără discernământ, cu greu se poate depista ceea ce este corect. Un exemplu ar fi introducerea eufemismelor în vederea mascării răului, dovedind greutatea omului de a-şi accepta greşeala şi uriaşa iubire de sine (spre exemplu, cuvântul “gay” care se foloseşte pentru homosexuali, la origine înseamnă vesel).

Astăzi, putem vedea că noutăţile introduse în societatea românească nu au lărgit perpectivele morale şi materiale, ci le-au îngrădit. Trăim de pe o zi pe alta din împrumuturi, obligaţi să ne supunem condiţiilor, directivelor. Noi suntem generaţia căreia i s-a spus “ nu trebuie să vă mai căsătoriţi ca să puteţi trăi ca o familie (căsătoria de probă)”, părinţilor noştri, că nu mai este bine să aibă toţi copii (avortul, planningul familial), bunicii au fost informaţi de traiul bun al altor popoare. Drept rezultat avem nepăsarea  chiar faţă de cei din propria familie, egoismul exacerbat - copii care se răzvrătesc împotriva părinţilor până la crimă, părinţi care abuzează  sau îşi neglijează proprii copii, abandonându-i televizorului, calculatorului, mediului virtual, precum și creşterea ratei sinuciderii. Avem o societate românească din ce în ce mai asemănătoare celei occidentale, modelul pe care încearcă să-l copieze.

Un alt argument împotriva răspândirii acestor idei printre tineri şi copii îl constituie faptul că “perechile” homosexuale nu pot avea, în mod natural, copii. Dumnezeu a lăsat o lege naturală pe care a binecuvântat-o cu rod. De asemenea, Sfânta Scriptură ne arată multe exemple de neacceptare a lor de către legea lui Dumnezeu: pedepsirea cetăţilor Sodoma şi Gomora, perechea creată de Dumnezeu este formată din bărbat şi femeie, binecuvântată prin căsătorie, după cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos “ Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.” (Sf.Evanghelie după Matei, cap. 19). Într-un interviu acordat de o reprezentantă a LGBT, a făcut referire la acest festival ca la un act de cultură. Nici măcar viaţa de familie nu are aşa un privilegiu la cât este de oropsită în ziua de astăzi.

Libertatea omului nu poate fi îngrădită, nici Dumnezeu nu o face, dar de la un mod de a se manifesta pe care homosexualii îl consideră corect, în a face din el o întreagă cultură, ideologie care încearcă să pătrundă mai ales la minţile în formare şi căutare ale copiilor şi adolescenţilor se ridică un semn de întrebare dacă vor doar sa fie acceptaţi.

Anul 2013 este al doilea an în care luna februarie este denumită Luna istoriei LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali şi Travestiţi) de către apologeţii acestei „orientări” din organizaţii precum ACCEPT. Luna Istoriei LGBT este organizată cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la Bucureşti, ERSTE Foundation şi Ambasadei S.U.A la Bucureşti.

Acest festival face parte din proiectul european “Engaging hearts and minds, changing attitudes” iniţiat de LGBT Youth Scotland în 2011, cu sprijinul Comisiei Europene prin programul – Fundamental Rights and Citizenship.

Să protejăm în continuare inocența copiilor și să-i ferim de astfel de ”modele” ce se promovează în mediile în care se încearcă într-o modalitate aparent inofensivă, o altă educare a copiilor, contrarie celei primite în cadrul familiei. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

(Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Filiala Suceava)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat A.S.C.O.R. împotriva promovării relaţiilor homosexuale.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicat A.S.C.O.R. împotriva promovării relaţiilor homosexuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei