Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrarea lui Dumnezeu prin sfintele Icoane

Că icoanele Bisericii noastre Ortodoxe sunt adevărate icoane, înţelegem şi din următoarele: în localitatea Lourdes, Franţa, în anul 1860, Maica Domnului se arată tinerei Bernadette. După acest eveniment, tânăra a îmbrăţişat viaţa monahală. Lume multă venea să o vadă şi o întreba: “Cu cine semăna Maica Domnului, pe care o văzuse, cum arăta?”. Persoane evlavioase îi trimiteau tot felul de statuete de la Saint Suplice, pe care ea le punea într-un dulap, spre uimirea stareţei: “Fiica mea, cum poţi s-o pui pe Sfânta Fecioară în dulap?!”. Tânăra i-a răspuns: “Pentru că nu e ea, maică”. Stareţa i-a scris episcopului, care i-a adus albume cu principalele imagini ale Preacuratei, cele de la Vatican. I-a arătat picturi de Rafael, Murillo etc., dar Bernadette dădea mereu din cap că “nu”. Răsfoind albumele la întâmplare, au dat peste icoana Fecioarei de la Cambrai. Bernadette s-a ridicat în picioare: “Ea este, Preasfinţite!”. Icoana era pictată ca orice icoană ortodoxă, în tradiţia bizantină.

“La câţiva ani doar după ce fusese văzută la Lourdes, de către Bernadette, continuă autorul, Sfânta Fecioară s-a arătat unui grup de patru copii la Pontmain, în Mayenne, Franţa, în 17 martie 1871.

Ori, lucru şi mai ciudat, la Pontmain, Sfânta Fecioară se arată ca o icoană, iar înrudirea sa cu icoanele… zis răsăritene în general (adică ortodoxe n. n.) a fost remarcată în mai multe rânduri. Iar această asemănare este cu atât mai uimitoare cu cât copiii par a nu fi avut nici un fel de influenţe de acest fel. Eugen (unul dintre cei patru copii cărora li s-a arătat Maica Domnului) spunea că nu văzuse niciodată icoane ortodoxe în copilăria sa, că nu era decât un biet ţărănel care nu avea habar nici măcar de existenţa vreunei ţări ortodoxe”. Abia după eveniment a făcut analogia (cu o icoană ortodoxă).

Într-adevăr, stareţul Barre, superiorul marelui Seminar din Laval (1887), a avut ideea să le arate copiilor icoana Sfintei Fecioare din Genazzano, icoană răsăriteană (ortodoxă) din sec. al XV-lea care, potrivit tradiţiei locale, a coborât în chip minunat din cer la 25 aprilie 1467 şi a rămas suspendată, fără nici un suport, pe peretele bisericii.

Atunci când unul dintre cei patru copii, Eugen, devine preot, îi spune stareţului Barre următoarele: “Doresc să vă spun cât am fost de impresionat de imaginea (icoana) pe care mi-aţi arătat-o. Nu-mi amintesc să mai fi văzut vreo fizionomie care să-mi evoce atât de bine amintirea de la 17 ianuarie 1871. În chipul acesta rotund, în blândeţea şi duioşia privirii se află ceea ce trebuie şi nu a fost încă aflat pentru a o înfăţişa pe Maica Domnului de la Pontmain”.

“Ceea ce nu era decât o presupunere, mărturiseşte stareţul Barre, a devenit pentru mine o certitudine, şi iată de ce: părintele Eugen, unul din cei patru, care au avut fericirea de a contempla, la Pontmain, în ziua de 17 ianuarie 1871 frumuseţea dumnezeiască a Născătoarei de Dumnezeu, mi-a scris acum câteva zile pentru a-mi mulţumi pentru că i-am trimis o notiţă cu privire la Maica Domnului “Povăţuitoarea” şi o fotografie a acestei icoane.

Este de crezut că Sfânta Fecioară nu s-a arătat la Pontmain sub o înfăţişare de împrumut, ci chiar cu trăsăturile sale adevărate…”.

 

(extrase din Învățătura Ortodoxă despre Icoane – I.P.S. Pimen Suceveanul)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrarea lui Dumnezeu prin sfintele Icoane.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 23 voturi
Lucrarea lui Dumnezeu prin sfintele Icoane4.8523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)))) da asa e se arata in valatuci de tamaie trimis de
(16 oct 2012, 11:35:21
Din cate religii sunt pe fata pamantului .... duar ortodoxilor li se arata ..,, feciuara ,, maria ... ca duar ramasese insarcinata cu ajutorul unei sfinte muste....
1.1  RE: :)))) da asa e se arata in valatuci de tamaie trimis de
(17 oct 2012, 09:54:17
Analfabetule, la tine sunt doua variante ori esti prost, ori esti nebun.
2.   * trimis de
(16 oct 2012, 12:32:50
marea îmbulzeală de la Parascheva cea Cuvioasă
a creat un trafic pe alee ... bală la bală
aşa-şi promovează Iaşul "sfânta" tămâie(oasă) ?
Paraschevo,fă o minune : ia şi te scoală !

3.   Sa mostim trimis de
(16 oct 2012, 12:41:12
Coada mare la Sfanta Parascheva la Iasi.Bieţii oameni se îmbrâncesc, se scuipă, se-njură, se năpustesc către raclă ca spre un supermarket cu promoţii.
Fraţilor, Dumnezeu nu se împuţinează, nu expiră, nu iese din garanţie. Nu daţi năvală, ajunge la toată lumea…
*Dan Diaconescu a depus o ofertă de privatizare pentru moaștele Sfintei Parscheva.
*Ca Sfânta Parascheva să-și păstreze funcția de moaște sfinte și anul acesta, la pelerinajul de la Iași trebuie să se prezinte cel puțin 50%+1 din populația creștin ortodoxă a Moldovei.

3.1  RE: Sa mostim trimis de
(16 oct 2012, 13:51:14
e pacat ca dupa o asa mare sarbatoare iti ramane pe retina doar imaginea cu ''imbulzeala'' si cu ''supermarketul''repetate la nesfarsit la tv.

dpdv al televiziunilor si al mass-media, mesajul lor ticalos despre aceasta mare sarbatoare crestin ortodoxa si-a atins scopul. care scop?
acela ca omul devenit ''tinta'' sa se lipeasca de acest tip de mesaj si sa ramana cu un dezgust, eventual sa simta repulsie si la aceasta sarbatoare crestina si la altele care vor urma.

de ce nu precizezi de exemplu ca moastele sfintei cuvioase paracheva au fost initial asezate in biserica sfintii trei ierarhi din iasi?

de ce televiziunile uita sa spuna ca aici, de la un incendiu pornit de la o lumanare, s-a topit complet metalul(racla din aur si argint) in care era pus sicriul din lemn al cuvioasei?

stii ca incendiul a durat toata noaptea distrugand biserica sf.trei ierarhi?
temperatura a topit aurul si argintul dar sicriul de lemn in care erau si sunt asezate moastele sfintei parascheva a ramas neatins de foc si de temperatura aceea mare?
in mod firesc, la un incendiu intai se topeste metalul,iar lemnul nu ia foc?!

comentariul tau este lipsit de orice judecata.
nu este rau ca-ti spui opinia dar e bine ca ea sa fie la subiect. ducerea spre derizoriu a unui subiect atat de important te arata doar ca pe un simplu produs al societatii de consum in care vietuim.

de ce domnitorul vasile lupu nici n-ar fi putut macar sa se gandeasca la asemenea gen de aberatii pe care tu le debitezi? pt. ca el a fost om cu suflet si cu mare credinta, in timp ce tu radumamii si multi ca tine sunteti doar produse ale societatii de consum, produse a caror minte este otravita de mass-media.

''produse'' cu eticheta frumos colorata, cu garantie scurta si in viitor, mandri purtatori de cod de bare pe frunte!
care ''produse''...candva au fost oameni si au avut demnitate!

4.   Sondaj la poala moastelor trimis de
(16 oct 2012, 12:42:20
Cel mai recent sondaj de opinie nu le-a căzut deloc bine liderilor USL şi PDL. Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar fi alegeri generale, peste 80% dintre români ar vota cu moaştele Sfintei Parascheva, în timp ce PDL şi USL ar obţine împreună aproximativ 8% din voturi. Pe locul doi în opţiunea alegătorilor s-ar situa moaştele lui Ion Iliescu.
4.1  RE: Sondaj la poala moastelor trimis de
(16 oct 2012, 12:57:41
I like your style!
5.   Catre V_Marius trimis de
(16 oct 2012, 14:30:49
Sigur ca ai perfecta dreptate in cele spuse de tine.Dar in acelasi timp discutia este mult mai ampla si profunda.Si ea se refera nu la credinta si religie ci la preotime.La faptul ca biserica ortodoxa trebuie reformata pentru a fi in pas cu vremurile ,necesitatile ,dorintele si visurile mirenilor.La faptul ca cei 100.000 de oameni care stau la coada trebuie sa-si gaseasca rezolvarea problemelor si a dorinelor nu doar in puparea moastelor ci si in fortele lor proprii.
5.1  RE: Catre V_Marius trimis de
(16 oct 2012, 15:54:42
adica biserica ortodoxa trebuie reformata ca sa fie in pas cu vremurile????!
nimic mai fals!!!!!!!!

ti se pare tie ca vremurile sunt ''normale la cap''?
desigur ca nu! si atunci de ce exista necesitatea? dupa unele minti intunecate-necesitate stringenta- de a aduce biserica in pas cu vremurile?

doar din dorinta de a slabi biserica crestin ortodoxa! pt.ca de distrus nu va putea fi distrusa, never ever! nici din interior si cu atat mai putin din exterior.

deciziile tuturor sinoadelor ecumenice(DE PANA ACUM) au fost,sunt si vor fi in pas cu absolut toate vremurile(alea normale la cap) dar si cu necesitatile, dorintele tuturor oamenilor vii si cu simtul ratiunii nealterat.

de unde stii tu ca cei 100 de mii n-au fost acolo pt. a aduce rugaciune de multumire cuvioasei parascheva si prin mijlocirea ei milostivului Dumnezeu?
de unde stii tu ce e in mintea oamenilor care cu smerenie au venit sa se inchine sfintelor moaste?

si tu si altii ca tine stiti doar ceea ce vrea mass-media ca voi sa stiti.
si tu si altii va lasati manipulati grosolan de mass-media.

ce arata televizorul in preajma acestor sarbatori? realitatea alterara!

ca omul sa ramana cu gandul ca uite, crestinii astia-zeci de mii-sunt de fapt fanatici fara minte si au venit sa se bata ca chiorii pentru sarmale, sa se imbranceasca si sa se-njure...total eronat!

nu poti sa stai doua zile in picioare la o coada continua de peste 3 km decat daca iubesti. si doar daca intelegi ca Hristos este iubire. si doar daca intelegi ca sfanta cuvioasa parascheva si toti ceilalti mucenici si sfinti au iubit neconditionat si chiar cu pretul vietii lor.

ceea ce simti in preajma sfintelor moaste este iubire infinita, este ceea ce lipseste omului material. pur si simplu vii ca sa te unesti cu Hristos.

dar ''televizorul'' nu suporta asa ceva, nu intelege si nici nu poate transmite...

5.2  RE: Catre V_Marius trimis de
(16 oct 2012, 16:55:33
draga marius ...arduarea cu care aperi interesele acestei imense corporati numita biserica ortodoxa ar fi de inteles doar daca esti ( popa ) ....... Singura mea nelamurire in legatura ce ciolanele vesele este ca in biblie din cate imi amintesc.....,,Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele ,, Ei acu daca vine vorba fii dragut si explica-mi si mie (pe intelesul meu) reteta cu ciolanelu ca zau sunt cam greu de cap si nu pricep....... partea a doua ... daca dispui de 5 min libere explica-mi si faza cu neprihanita marie ca duar no fi fost calarita de vreo sfanta musca si a ramas bortuasa..( cica pe vremea acea ,nu exista chirurgie de refacere a himenului ) Ps la citatul din cartea cu povesti........ dumnezeul tau ...nu ti se pare ca are apucaturi Hitleriene
5.3  RE: Catre V_Marius trimis de
(16 oct 2012, 17:41:18
cum as putea eu, un pacatos mai mare ca tine, sa te fac sa intelegi ceea ce tu negi cu toata fiinta ta?
tu nu cauti adevarul, tu cauti sa auzi ceea ce vrei tu. iar eu nu pot sa-ti spun ceea ce vrei tu sa auzi. sa stii ca intr-o minte stramba si lucrurile se stramba.

raspuns intrebarilor tale nu vei gasi decat in sfanta liturghie si apoi in scaunul sfintei spovedanii. adica in sfanta soborniceasca si apostoleasca biserica crestin ortodoxa cea UNA.
sa nu cauti raspunsuri in nu stiu ce cladire eretica ce se vrea a fi ''biserica'' ca nu vei gasi. caci acolo bobul sanatos de grau s-a transformat in taciune,iar acum se crede grau nedreptatit.

si din care biblie dai, ma rog, citate?
cumva din cartea aia mica(biblia falsificata si puternic trunchiata) cu care se plimba satana sub brat pt. a mai insela vreun suflet?

pana vei inchide ochii mai ai timp de indreptare si de a cere iertare pt.blasfemiile pe care tu alegi sa le debitezi.

in momentul in care vei crede ca, iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos e mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu, vor ajunge la tine si raspunsurile pe care le cauti...raspunsurile le vei primi doar cand vei sta in genunchi cu smerenie sincera, in fata sfintelor icoane crestin ortodoxe.

si atunci cand,in rugaciune fiind, acea lacrima sincera de parere de rau va curge pe obrazul tau pt. pacatele facute.

ai putea sa incepi prin a merge in fata icoanei Nascatoarei de Dumnezeu si Pururea fecioarei Maria cu pruncul Iisus in brate si sa multumesti zicand:
Bucura-te margaritar mult luminos! Bucura-te ceea ce esti rana diavolilor de mult plans pentru iertarea pacatelor noastre!
Bucura-te nadejdea pacatosilor si mijlocitoarea noastra catre Dumnezeu.
6.   Plagiatorilor trimis de
(16 oct 2012, 14:58:37
ABCDAR si RADUMAMII, de ce plagiati timesnewroman.ro? Sunteti de-ai lui Ponta? Macar trebuia sa puneti ghilimelele de rigoare.
6.1  RE: Plagiatorilor trimis de
(16 oct 2012, 15:06:04
mai degrabă timesnewroman.ro a plagiat un stand-up comedios d-ăsta ( pe bune)
P.S. am navigat o ţâră pe situl ăsta şi ...prea-şi bat joc de Iisus şi altealea (+ că fac politică mascată la greu) . nu intenţionez să memorez link-ul,mulţumesc
7.   Popii trimis de
(16 oct 2012, 16:09:42
Eu cred ca religia este o forma pentru uni de a face bani ușor si nimica altceva si religia a luat fiinta atunci când primul escroc a întâlnit primul prost.cum poate gândi cineva ca un simplu ciolan poate face minuni si as vrea sa vad si unul care ii sa făcut minunea.treziti va omeni buni nu vedeți ca biserica face o afacere din orice...???????
8.   Speranta de viata dupa moarte trimis de
(16 oct 2012, 17:31:18
Patriarhul Daniel a respins ieri ca alarmiste știrile care spuneau că speranța de viață în România este foarte mică, de numai 74 de ani. El a atras atenția că ar trebui să ne orientăm după un indicator mult mai important, care ne plasează pe un loc fruntaș în Europa. “La capitolul speranță de viață după moarte, românii stau excelent, aceasta fiind de o eternitate pentru bărbați și ceva mai mult pentru femei. E lucru știut că femeile trăiesc mai mult”, a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Române. Rapoartele Comisiei Europene indică faptul că românii trăiesc nu doar mult după moarte, ci și bine. Potrivit experților de la Bruxelles, majoritatea conaționalilor noștri ajung în Rai, deoarece se spovedesc în fiecare an de Paște și de Crăciun și au grijă să moară abia după ce le-au fost iertate păcatele.

9.   Parere de rau! trimis de
(16 oct 2012, 18:50:43
Imi pare rau ca nu va puteti abtine sa nu criticati religia si credinta unor oameni! Marea majoritate a omenirii a crezut, crede si va crede in ceva. E treaba lor in ce cred, le respectam credinta atata timp cat nu ne lezeaza cu nimic pe noi cei care credem in ceva sau altcineva! Iar tu, ABCDAR daca jignesti sau tu, RADUMAMII daca dai un copy-paste al unui articol scris de Lelia MUNTEANU despre moaste, nu sunteti cu nimic mai destepti/superiori decat V_MARIUS care are credinta oarba ca doar Biserica Ortodoxa Romana este detinatoarea suprema a Adevarului, iar Dumnezeu nu are deschise usile decat pt membrii ei!
9.1  RE: Parere de rau! trimis de
(16 oct 2012, 19:27:55
dac-am jignit ( ei bine ?! ) n-am făcut-o intenţionat
îmi place să-i spun obrazului "obraz" şi ţepei " ţeapă "
adevăru' e că duminică 2 milioane de € au câştigat
ce fac cu banii? spune-mi tu!(sau du-te de-i întreabă )

nu fac copy-paste NICIODATĂ ! (şi , cred )nici nu-s vulgar
încerc , doar , IPOCRIZIEI să-i arăt faţa . Greşesc ?
cum să-şi găsească liniştea creştinu' când el e fugar ???
cum să nu mă-ntreb : de ce,pentr-o iluzie,să plătesc ?
cum să nu mă-ntreb DE CE o turmă numeroasă o face ?
de ce să mă fac că nu văd BOR-ul cum se preface ..că face ?

9.2  RE: Parere de rau! trimis de
(16 oct 2012, 22:16:01
credinta nu poate fi oarba. credinta este sau nu.

intre Dumnezeu si satana nu mai exista si altceva. la judecata de apoi sufletele vor fi judecate pt.ceea ce au facut bine si/sau rau.
stari dintr-astea intermediare sunt doar in sistemul de referinta uman-material si o inventie a omului.

unde am pomenit eu ca doar BOR este detinatoarea adevarului suprem?

si pana a fi suprem, adevarul este sau nu. n-am sesizat ca pe aici unul se da mai destept ca altul, sunt in schimb divergente de opinii.
ca unii gresesc din ignoranta, din necunoastere sau din incapatanare vicleana asta este evident.

dar Dumnezeu a lasat pe cei buni cu cei rai la un loc tocmai pt.ca si cei rai sa devina buni. si da, doar biserica pe care a intemeiat-o Mantuitorul Iisus Hristos detine adevarul, numit si ''suprem''.
aceasta biserica este cea UNA soborniceasca si apostoleasca, are caracter universal si nici portile iadului nu o vor putea birui.

si apropo, sinoadele ecumenice de pana acum au fost ''publice'',iar hotararile luate au produs efecte la vedere. nimic ascuns, nimic viclean. cine are ochi, sa citeasca.

si de ce atatea divergente? pt.ca istoria a fost mereu falsificata si mai ales in ultimile decenii tehnologia si mass-media faciliteaza acest lucru otravind tot mai mult mintea omului SLAB care nu stie in ce sa mai creada si daca sa mai creada in ceva.

pana la urma intelegem cu totii care este scopul final?

asa ca SINEGLORIA, sic transit gloria mundi...cine are urechi de auzit, sa auda.
9.3  RE: Parere de rau! trimis de
(16 oct 2012, 23:15:08
Imi pare rau ca in BOR nu au mai ramas decat doua categorii de oameni: "brokerii de indulgente" si talibanii! Nu mai citi doar carti genul "Ne vorbeste Parintele Calistrat/Cleopa/Ioanichie Balan etc." Prietene, iti recomand o carte din toata inima "Din ospatul credintei" Editia a II a, de Arhimandrit Teofil Paraian! Ai sa vezi ca a crede poate deveni extrem de flexibil, nu-i neparat ceva tzapan asa cum ti-o prezinta altii. Nu de alta, dar nu face bine la psihic!
10.   PREAFERICITUL ARHIEPISCOP trimis de
(16 oct 2012, 19:21:33
O vorbă din popor spune că este bine să faci ce spune popa și nu cum face popa. Nimic mai adevărat, dacă este să studiem cazul unor pretenții mirene ale Înalt Prea-Sfinției Sale Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. O fundație la care înalta față bisericească apare drept președinte revendică de la Statul Român peste 166.000 de hectare de pădure, plus cantoanele silvice de pe raza suprafața respectivă. Toate ar fi bune și frumoase, dacă acțiunea ar avea pic de temei legal
Vad ca preotii au jeepuri si bisericile au panouri solare,camere de luat vederi,centrale,instalatii automate de batut clopote.Cate scoli,spitale,orfelinate,azile de batrani,fundatii de caritate(gen CARITAS)ARE BISERICA ORTODOXA???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei