Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

27 Februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Boii ară şi caii mănâncă”

Locuitorii judeţului nostru muncesc, produc tot soiul de cereale şi cresc vite bune de tăiat. Dar cu toţii mănâncă pâine acră, necoaptă, murdară, plină de: paie, sfori, aţe de la saci, surcele, ba în unele cazuri cu cuie şi ace; apoi scumpă foc, încât trebuie să dăm 2 kg. grâu pe o pâine de asemenea calitate. Şi pe deasupra cu înşelăciuni neruşinate la cântar...Vechea zicătoare, <boii ară şi caii mănâncă>, în chestiunea pâinii e mereu actuală, în beneficiul nemăsurat şi din această cauză nemeritat, al intermediarilor morari şi brutari, care nu ezită să zăvorască hrana produsă de popor, punându-se în greve, ori de câte ori autorităţile decid să mai ia câte o măsură de îndreptare”.

 „Suceava”, Anul I, Nr. 9-10, Februarie 1935.

 

„O casă de naştere la Straja”

Comuna Straja din raionul Rădăuţi este o aşezare înfiptă în creierul munţilor împodobiţi cu păduri de brazi şi fagi. Localnicii comunei sînt oameni vrednici şi pricepuţi în toate. Pe vremurile grele ale regimului burghezo-moşieresc majoritatea oamenilor muncii trudeau în pădurile şi fabricile stăpînite de marii bogătani. Aceştia storceau şi ultima picătură de vlagă din cei ce trudeau pentru a le agonisi tot mai multe averi. Despre asigurarea condiţiilor de muncă şi viaţă a acestora, cei ce huzureau nici gînd n-aveau. Muncitorii şi membri familiilor lor erau lăsaţi pradă bolilor şi nevoilor. Odată cu eliberarea patriei noastre de către glorioasa Armată Sovietică s-a schimbat şi traiul celor ce muncesc în comuna Straja. Condiţiile de muncă şi viaţă sînt altele. În mijlocul comunei a luat fiinţă un dispensar şi o casă de naştere. În ultimele trei luni medicul împreună cu felcerul şi surorile medicale au asistat la 50 de naşteri”.

„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2265, Suceava, Februarie 1955.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 Februarie.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
27 Februarie4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte