Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2014 - Anul XIX, nr. 88 (5597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Şomeri intelectuali”

Guvernul a venit cu legea muncii naţionale care tinde să dea posibilităţi de muncă naţionalilor, de a căror colaborare se simţea nevoia. În scopul punerii în aplicare a acestei legi în mod cât mai eficace, s’a făcut acum câteva săptămâni un recensământ al intelectualilor lipsiţi de ocupaţie. Rezultatele nu sunt de natură să neliniştească prea mult. Datele statistice ne confirmă aceasta. În total în România sunt 6.197 şomeri intelectuali. În Bucovina situaţia stă în felul următor: judeţul Câmpulung - 22, Cernăuţi - 22, Rădăuţi - 37, Storojineţ - 27, Suceava - 25. Din aceste cifre rezultă că şomajul intelectual nu are proporţiile din alte ţări şi trebuie să recunoaştem că au contribuit la acest îmbucurător rezultat toate măsurile luate de guvern pentru plasarea intelectualilor”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XX, nr. 5041, Aprilie 1937.

 

„Macaraua-turn”

Macaraua-turn dirijată cu grijă, îşi face obişnuitul ei du-te vino. Braţu-i de metal transportă cu uşurinţă materialele necesare construcţiei noilor blocuri de locuinţe ce se înalţă în acest an în cvartalul <6 Noiembrie> din Suceava. De la înălţimea celor 28 m, cît măsoară macaraua-turn, în partea de est se zăresc siluetele armonioase ale blocurilor din cvartalul <Ana Ipătescu>; spre nord-est, acolo unde e centrul oraşului, se vede noul hotel-restaurant a cărui construcţie a fost terminată de curînd. Şi tot din vîrful macaralei se văd şi construcţiile ridicate în apropierea clădirii Sfatului Popular Regional: blocurile de pe str. Schaffer, noua şcoală medie, blocurile ridicate la roşu de dincolo de sfatul popular regional. Se vede pînă hăt departe, pînă la policlinica nouă, iar la dreapta, înspre Zamca, se zăreşte clădirea noii băi publice”.

„Zori noi”, Anul XV, nr. 4155, Suceava, Duminica 16 aprilie 1961.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
17 Aprilie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei