Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FT: Refuzul lui Crin Antonescu de a-l sprijini în turul al doilea, o lovitură pentru Traian Băsescu

Preşedintele în exerciţiu al României, Traian Băsescu, a primit o lovitură, luni, când candidatul clasat pe locul al treilea şi-a exprimat disponibilitatea de a-l sprijini pe rivalul său social-democrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, comentează Financial Times în ediţia electronică.
Candidatul liberal Crin Antonescu a fost eliminat din cursă, clasându-se pe locul al treilea, ceea ce înseamnă că voturile susţinătorilor săi, care sunt în majoritate profesionişti tineri din mediul urban, vor fi cruciale în deciderea câştigătorului la runda finală, care va avea loc peste două săptămâni, comentează cotidianul britanic.
Antonescu i-a oferit sprijinul său condiţionat candidatului social-democrat Mircea Geoană, dându-i astfel o lovitură preşedintelui în exerciţiu.
Preşedintele României are un rol limitat, dar competenţa de a nominaliza premierul şi de a autoriza urmărirea în justiţie a miniştrilor, l-a transformat pe Băsescu, un personaj politic charismatic, într-o contrapondere formidabilă a Guvernelor succesive, contribuind la mediul politic agitat din România.
Un analist a avertizat însă că orice front unit împotriva lui Băsescu s-ar putea dizolva rapid dacă alegătorii îl vor elimina pe inamicul comun al celor două partide la 6 decembrie. "Întrebarea este dacă vor rămâne unite în gestionarea crizei economice din România aşa cum sunt împotriva lui Băsescu", a declarat Dorel Şandor, consultant în politici publice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FT: Refuzul lui Crin Antonescu de a-l sprijini în turul al doilea, o lovitură pentru Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
FT: Refuzul lui Crin Antonescu de a-l sprijini în turul al doilea, o lovitură pentru Traian Băsescu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se duce la fund corabia! trimis de
(24 nov 2009, 13:31:43
Se scufunda corabia si capitanul trebuie sa o paraseasca ultimul. Caderea lui Basecscu va duce la disparitia PD-L si trecerea PN-L pe un loc doi meritat pentru un partid istoric. Oricum nimeni nu se poate intelege cu Basescu si asta am vazut pe pielea noastra! Vant in pupa domnule capitan!
2.   Mda trimis de
(24 nov 2009, 14:14:14
Crin si-o fi exprimat el optiunea, dar alegatorii nu. Practic el ii cere electoratului sau sa voteze cu un presedinte ce nu corespunde credintelor liberale. Daca mai aveam un dram de respect pentru Crin Antonescu, acum nu-l mai am nici pe ala. Sunt convins ca alegatorii penelisti vor alege un presedinte de dreapta. PSD, nu scapati voi de "ghimpele" care va impiedica sa furati cat vreti!

Inca o intrebare: de ce va ofuscati atat cu Johannis ala? In primul rand e neamt, oare nu vreti sa avem un premier roman? Apoi, vi s-a dat si un premier independent (bun economist), si unul cu aceleasi calitati ca domnul Johannis (plus, experienta foarte bogata in administratie) dar nu v-a convenit. De ce va cramponati atat, ce interes aveti?

Crin Antonescu si Geoana n-a fost in stare niciodata sa spuna clar de ce il vor atat. Amandoi se eschiveaza cand vine vorba de asta.

Ma, nu stiu cat de prosti ne considerati, dar sa stiti ca noi ne dam seama. Va faceti d
3.   Continuare trimis de
(24 nov 2009, 14:15:04
Va faceti de ras!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei