Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Sanda-Maria Ardeleanu: „Nu Moş Crăciun trebuie să aducă elevilor abecedare!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că lipsa manualelor pentru elevii claselor I şi a II-a demonstrează faptul că şi anul acesta asistăm la o nouă anomalie a sistemului de învăţământ şi la o dovadă în plus că Ministerul Educaţiei nu are capacitatea de a gestiona actul educaţional. Într-o declaraţie politică intitulată „Nu Moş Crăciun trebuie să aducă elevilor abecedare!”, Sanda-Maria Ardeleanu a atras atenţia că anul şcolar a început de două luni, iar elevii nu au nici acum abecedare. Ardeleanu a arătat că anunțul că o parte din manualele de clasa I şi a II-a au ajuns la inspectoratele şcolare din anumite județe a oferit o rază de speranță părinților şi cadrelor didactice, însă problema nu a fost nici pe departe rezolvată. Ea a amintit că în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, „premierul-candidat” Victor Ponta, alături de marea majoritate a miniştrilor, a anunțat un lung şir de măsuri în  domeniul învățământului, dorind astfel să distragă atenția de la problemele grave, de fond, „cu un impregnant iz de corupție”. „Mă refer aici la repetatele şi controversatele licitații pentru manualele şcolare care ne-au adus în situația de a nu avea, probabil nici până la finalul anului 2014, abecedarele pentru elevii de clasa I. Nu vorbim de o culegere de probleme sau de un caiet ajutător la clasă, vorbim de cartea-simbol a copilului care păşeşte pentru prima oară într-o sală de clasă, vorbim de un reper în parcursul educațional al generației care abia a început şcoala”, a spus deputatul PNL de Suceava, care a adăugat că „este inadmisibil să vorbeşti de viitoare măriri salariale ale personalului din învățământ, să promiți iar şi iar modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, pe care oricum deja o distrugi sistematic, când nu poți pune pe bănci un manual pentru elevii din România. Obligaţia statului prin Constituţie este asigurarea gratuităţii învăţământului general”.

Ardeleanu a spus că în acest moment „nu trebuie să mai rămânem pasivi” la asemenea tentative de a destabiliza sistemul de învățământ, ci trebuie să se revină la o stare de normalitate. Pe de altă parte, deputatul liberal a declarat că este imposibil de ignorat faptul că părinții elevilor de clasa I şi a II-a cheltuie sume importante pe caiete speciale care să țină loc de manuale, în timp ce anumite societăți comerciale care editează manuale aşteaptă un cadou din partea Ministerului. „Cât vom mai tolera acest act de incompetență cu grave suspiciuni de corupție asupra învățământului? Mai are cineva din acestă echipă guvernamentală a domnului Victor Ponta legitimitatea de a garanta dreptul constituțional la învățătură şi la educație gratuită? Este luna decembrie, anul şcolar 2014-2015 a început de două luni, se apropie sărbătoarea Crăciunului. Oare Ministerul Educației îl aşteaptă pe Moş Crăciun să aducă abecedarele copiilor din clasa I sau are totuşi o strategie care să salveze respectarea procedurii constituţionale?”, a încheiat Ardeleanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu: „Nu Moş Crăciun trebuie să aducă elevilor abecedare!”.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanda-Maria Ardeleanu: „Nu Moş Crăciun trebuie să aducă elevilor abecedare!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei