Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2014 - Anul XIX, nr. 276 (5785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Partidul sau funcţia

Liberalii din funcţii publice de conducere primesc de la partid termen pentru demisie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, viceprimarul de Suceava Ovidiu Doroftei şi ceilalți viceprimari PNL din consiliile locale în care liberalii nu au majoritate, precum şi şefii de instituţii care au ajuns în funcţii cu sprijinul PNL sau PDL vor primi de la partid un termen limită în care vor trebui fie să demisioneze din funcţie, fie să rupă orice contact cu PNL.

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat, ieri, că atât încă preşedintele PNL, Klaus Iohannis, cât şi Vasile Blaga au precizat în mod clar că membrii de partid care au probleme judiciare şi cei care într-un fel sau altul cooperează cu principalul partid aflat la guvernare, PSD, „trebuie să facă un pas în spate”, iar în această săptămână va fi stabilit, în cadrul PNL, şi termenul limită pentru această retragere. „În cazul vicepreşedintelui CJ şi al viceprimarilor, oamenii aceştia nu au făcut nici un efort să-şi menţină o majoritate, acolo unde era cazul. O pot reconstrui deoarece putem accepta orice majoritate, cu oricine, cu excepţia PSD. Altfel, PNL este partid de opoziţie şi cei care ocupă funcţii de viceprimari sau în Consiliu Judeţean trebuie să se retragă. Va fi stabilit un termen limită, pe care îl vom comunica, pentru ca aceşti oameni să-şi revizuiască poziţia. Le dăm posibilitatea să aleagă”, a declarat Balan.

 

„Să aibă răbdare până în 2016”

El a precizat că acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care deţin funcţii în instituţiile deconcentrate şi că rămânerea acestor persoane pe posturi de decizie sub pretextul competenţei şi profesionalismului „este doar o şmecherie cu complicitatea PSD”. „Lor le spunem să plece din funcţii şi să întărească echipa profesioniştilor din PNL şi să aibă răbdare până în 2016, când şi cu sprijinul lor, în activitatea politică ce va urma, vom ajunge la guvernare. Până atunci, să-şi asume opoziţia. Vremea şmecheriilor şi a blaturilor cu puterea a trecut. Ambiguitatea a fost tocmai drastic sancţionată de electorat, la alegerile prezidenţiale”, a afirmat deputatul.

Ioan Balan a evitat să nominalizeze şefii de instituţii la care s-a referit, spunând doar că „sunt suficiente cazuri”. După ce PNL şi PDL nu au mai fost la guvernare, printre cei care au rămas sau au ajuns şefi de instituţii se numără următoarele persoane care au fost susţinute de actualul PNL:  Adela Băişanu - director Casa de Asigurări de Sănătate, Camelia Chitul - director Casa de Pensii, Vasile Băiţan - director CSM Suceava, Ioan Moraru – director Compania Naţională a Uraniului, Sorin Proboteanu – director EM Crucea, Mihai Moraru – director Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Romeo Butnaru – director Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii din funcţii publice de conducere primesc de la partid termen pentru demisie.
 Vizualizări articol: 6017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Liberalii din funcţii publice de conducere primesc de la partid termen pentru demisie4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exceptional trimis de
(26 nov 2014, 11:10:22
Iata ca vantul schimbarii adie si peste Romanica.E o schimbare profunda,de filozofie si perceptie politica.Se intrezareste politicianul de tip nou,integru,cinstit,devotat partidului din care face parte si ideologiei acestuia.Sa se termine cu prostitutia politica,cu traseistii care alearga dintr-un partid in altul pentru a sifona banul public si a strange averi uriase pentru ei si familiile lor.Iohannis a adus aceasta emulatie.Iohannis a adus schimbarea.Iohannis va restructura clasa politica si va eradica coruptia.Dar nu singur.Societatea civila va fi alaturi de el.Diaspora va fi alaturi de el.PNL-ul mare restructurat si revigorat va fi alaturi de el.
2.   Programul economic Iohannis trimis de
(26 nov 2014, 11:12:51
„Economia românească pare construită, în continuare, prin şi în jurul bugetului statului. Este o stare de fapt profundă, structurală, care explică de ce cetăţenii aşteaptă ca atât de multe lucruri să vină de la stat sau, oricum, prin intermediul statului“, susţine programul lui Iohannis.
Pornind de la această idee, Iohannis propune tăierea TVA la 19%, pentru reducerea evaziunii fiscale şi o reducere în taxarea muncii, cu stimularea fiscală a actorilor eco¬nomici care aduc valoare adăugată. Totodată, Iohannis propune regândirea sistemului de pensii, care riscă să devină nesustenabil, şi modernizarea agriculturii, prin dezvoltare rurală şi investiţii în sisteme de irigaţii.
Esenţa programului: „susţinerea iniţiativei private şi asigurarea competiţiei corecte, care sunt cele mai eficiente mijloace de creare durabilă a prosperităţii, prin antreprenoriat şi muncă productivă, nu prin mecanisme sociale specifice statului asistenţial care asigură, în fapt, minimul necesar traiului“.

3.   Ne-am luat tara inapoi trimis de
(26 nov 2014, 11:20:52
Prin votul din 16 noiembrie poporul a arătat că puterea îi aparţine, că a înţeles ce este democraţia şi că aşteaptă lideri puternici, cinstiţi şi competenţi, capabili să plănuiască şi să execute o strategie care să facă din România o ţara ca afară.
Clasa politică este paralizată şi confuză.
Cei care au câştigat nu înteleg de ce şi cum şi nici nu se arată dispuşi să îşi asume responsabilitatea guvernării.Cei care au pierdut fără să înţeleagă de ce cred că mai pot continua deşi şi-au pierdut legitimitatea.
România se află în faţa unor provocări economice, politice şi externe majore.
Noul preşedinte trebuie reunească elitele pentru un nou contract de management cu poporul, care aşteaptă să mandateze lideri credibili pentru a guverna şi a legifera în continuare.
4.   Mare atentie trimis de
(26 nov 2014, 11:59:08
Domnul Balan zice foarte bine:"să aibă răbdare până în 2016, când şi cu sprijinul lor, în activitatea politică ce va urma, vom ajunge la guvernare."PNL trebuie sa devina un mare partid puternic,cu politicieni de valoare si integri.Domnul Iohannis spunea intr-un interviu ca s-ar putea ca multi parlamentari de la putere sa treaca la opozitie si in 2015 sa vina un guvern PNL.MARE ATENTIE,domnule Iohannis,ati spus ca nu veti primi traseisti la PNL.Nu vrem sa vedem iar ca cei de la PC,UNPR
5.   Comentariu trimis de
(26 nov 2014, 13:44:52
incet,incet pdl/istii deghizati in pnl/isti isi dau arama pe fata si arata ca ii doare undeva de cetateni punand pe primul loc ambitiile lor.este clar ca au intentia sa puna mana pe guvernare cat mai repede si incearca sa slabeasca actuala guvernare prin retragerea unor oameni care au inteles ca trebuie sa/si faca treaba cu profesionalism in functiile pe care le ocupa ,fara sa puna mai presus interesele partidelor.rusine unor lideri care gandesc in acest mod.
5.1  RE: Comentariu trimis de
(26 nov 2014, 14:03:11
eu unul aștept ca toți pnl/iști să-și dea arama pe față și să recunoască că îs psd/iști
6.   Vedem trimis de
(26 nov 2014, 14:00:47
eu am toată încrederea în Nelu Balan că va curăța noul partid de dreapta de toți oportuniștii și blatiștii, merge pe 'tiparul' lui Iohannis, e un pas înainte!
7.   Noul PNL trimis de
(26 nov 2014, 18:24:58
de silvici cum de nu va atingeti, sau de acolo va vine banu?????????
7.1  RE: Noul PNL trimis de
(26 nov 2014, 19:21:30
ce ne mai trebuie silvici daca Hrebenciuc ne-a amanetat toate padurile...
8.   Comentariu trimis de
(26 nov 2014, 18:54:26
se vorbeste pe la colturi ca in perioada urmatoare, toti cei din PNL care nu au un dosar penal in cercetari ori un proces pe rolul vreunei instante judecatoresti, vor fi dati afara din partid.asta din solidaritate cu presedintele ales,inca sef la PNL ,care urmeza sa fie judecat pentru incompatibilitate.asa sustinere mai zic si eu ,tot respectul .intradevar trebuie facuta curatenie in acest partid,oamenii cinstiti nu au ce cauta in PNL.
8.1  RE: Comentariu trimis de
(26 nov 2014, 19:19:10
Aberezi, asta cu Iohannis e o abureala, tot muta dosarul ala de colo colo, Curtea Constitutionala l-a VALIDAT, e gata, e PRESEDINTELE NOSTRU!

Ofiterul acoperit Ponta trebuia declarat incompatibil, de asta l-au pus si pe Tariceanu ca solutie de back-up!
9.   Trebuie trimis de
(26 nov 2014, 19:15:18
Toata atentia trebuie concentrata pe oamenii de valoare din partid iar restul dati la o parte, reimprospatati partidul cu tineri de valoare, comunistii si non-valorile sa ramana la PSD.

Si nu tineri ca Ioana Petrescu aka Proasta lu' Ponta (Ministrul de Finante) care am inteles din presa nationala a lasat deja o gaura de 6 MILIARDE de euro!
9.1  RE: Trebuie trimis de
(26 nov 2014, 19:29:09
Mey fasola, trebuie sa recunosti ca nu ai minte nici cat un bob de linte.Dupa ce ca esti redus mai esti si un ticalos de ala slinos care improasca cu minciuni si zvonuri din cele mai ordinare.
9.2  RE: Trebuie trimis de
(26 nov 2014, 19:58:51
mă primată PSD-ista, rasfoieste PRESA NATIONALA si scoate-ti ANTENA 3 din grila de programe, nu ma fa pe mine mincinos, cercopitec libidinos ce esti tu.
9.3  RE: Trebuie trimis de
(26 nov 2014, 20:36:45
Mey fasola, bey borfasule, in tara asta mai sant si oameni care spun ceea ce gandesc fara sa "tina" cu vreun partid politic. Se vede ca esti de la tara, dar te-ai mutat cu serviciul "aici". Tinere, eu nu te jignesc, eu te descriu. Incerci si tu sa emiti niste clisee scremute de propaganda securista, care plateste cu banii furati din timpul regimului basilian gloata de tineri frumosi si liberi, care e numai buna pentru a fi spalata pe creier.
9.4  RE: Trebuie trimis de
(26 nov 2014, 21:41:03
Ce-ai măhh, prostu' forumului? Ți-a stat FASOLA-n gât? rolling on the floor
Ce zici tu c-ar merge între gâtul tău de porc slinos și o grindă țapănă?
Nu am avut intenția să te jignesc, doar te descriu...
Eu cred că tocmai ți-ai pus în cap tineretul frumos și liber...
Cucuietule! rolling on the floor
9.5  RE: Trebuie trimis de
(26 nov 2014, 22:09:13
Cam asta e nivelul tau tembelule, mey "domnule" pardon sir. opinca . Prin atitudinea ta de boschetar agresiv dezvalui si mai mult tusele groase ale arealului in care actioneaza propaganda securista. Voi actionati exact ca bagabontii atunci cand cineva are curajul sa arate adevarata voastra fata. Actionati prin teroare, frica, intimidare si amenintare.
10.   ... trimis de
(27 nov 2014, 00:50:50
Si in 2016 cum o sa-i scoata afara ?
Vor da o lege in care sa se mentioneze ca respectivele posturi sunt politice ?
In acest moment, toti ocupantii sunt intrati prin concurs (ma rog, mascaradele de concurs care s-au dat).
Cand se schimba puterea, incep sicanele, pana respectivul pleaca. Daca nu pleaca, nu i se aloca fonduri, nu i se dau facilitati, etc...
De pierdut tot noi pierdem, atunci cand te duci intr-o institutie publica si simti incordarea si panda care domneste acolo.
10.1  RE: ... trimis de
(27 nov 2014, 00:56:06
cu alte cuvinte, Balan mananca ciuperci cand face afirmatii de genul de mai sus.
Pur si simplu pe directori ii doare in k.. de partidul care nu este la putere.
Cand or veni PDL-istii, atunci... se rezolva foarte simplu: se da ce trebuie, cat trebuie si cui trebuie ca respectivul sa-si pastreze postul.
Toate aste se cunosc si se practica inca din anii '90.
Si tot de atunci mai apare cate un politician care ne minte cu o nesimtire crasa, cum ca se vor schimba lucrurile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei