Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Nechifor îi cere prefectului să facă lumină în “dosarul Şcheia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, i-a cerut prefectului Florin Sinescu să facă lumină în “dosarul Şcheia”, care se referă la împroprietărirea unor persoane cu câteva sute de hectare din islazul comunal, terenuri situate exact în zona şoselei de centură a Sucevei. Nechifor a făcut solicitarea joi, într-o conferinţă de presă în care a prezentat, ajutându-se de o planşă, ceea ce el a numit “afacerea PDL de la Şcheia”.

Parlamentarul social-democrat a arătat că împroprietăririle pe islazul comunal care s-au făcut în baza unei hotărâri a Consiliului Local Şcheia din anul 2006 sunt ilegale.

Nechifor a declarat: „Acest islaz comunal este proprietate publică şi are proprietari intabulaţi ilegal prin hotărârea Consiliului Local Şcheia Numărul 7 din 2006. Foarte interesant este că aceste titluri de proprietate nu sunt undeva în mijlocul islazului sau lângă pădure. Foarte curios e că ele sunt exact pe profilul şoselei de centură, nici măcar un centimetru la stânga sau la dreapta, în sus sau în jos. Mă întreb şi eu de unde atâta precizie, de unde atâta intuiţie. Cum de au reuşit aceşti oameni să devină proprietari în această zonă în anii 2007, 2008, 2009, 2010 şi chiar  2011. S-a lucrat la acest dosar foarte atent, cu informaţii din sistem. Cer public prefectului Sucevei, domnului Florin Sinescu, să facă lumină în acest dosar. Avem foarte multe informaţii că lucrurile sunt absolut ilegale, că sunt în neregulă”.

 

„Şoseaua de centură a Sucevei reprezintă o afacere marca PDL

Nechifor a arătat că, potrivit Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, diminuarea suprafeţelor de păşune este interzisă. El a explicat că Uniunea Europeană plăteşte subvenţii pentru toate păşunile din ţară tocmai pentru a le menţine în funcţiune, punerea în posesie fiind interzisă pe astfel de suprafeţe.

Preşedintele PSD Suceava consideră că şoseaua de centură a Sucevei reprezintă „o afacere marca PDL”, arătând că preţul final a ajuns la 245 de milioane de lei, în condiţiile în care costul iniţial era de 156 de milioane de lei.

„Preţul şoselei de centură a crescut cu 54,8%. O afacere marca PDL prin care s-au majorat preţurile nejustificat. S-au tăiat bani de la pensii, bani de la salarii şi s-au băgat în investiţii pentru pedelişti”, a spus Nechifor.

El a mai amintit de despăgubirile pentru terenurile expropriate în zona şoselei de centură, arătând că unii au încasat între 10 şi 40 de euro pe metrul pătrat, iar alţii, după modificarea cadrului legislativ, au primit doar 1,23 de lei pe metrul pătrat, lucru considerat injust şi discriminatoriu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îi cere prefectului să facă lumină în “dosarul Şcheia”.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.39/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 18 voturi
Nechifor îi cere prefectului să facă lumină în “dosarul Şcheia”4.4518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CUMPARAREA TERENURI LA PUNCT FIX trimis de
(18 mai 2012, 11:34:15
Aceasta practica este as putea spune o normalitate.Oriunde se construieste o sosea ,autostrada sau complexe comerciale sunt persoane care pe baza informatiilor cumpara aceste terenuri sau sunt improprietariti cu ele.La fel s-a intamplat la METRO.Se mai pot verifica si tranzactiile cu terenurile de la Dornesti, unde este actuala fabrica Egger. Toate pamanturile au fost cumparate de Orest Onofrei si Costel Babiuc din Radauti
2.   Comunistii trimis de
(18 mai 2012, 13:11:55
"S-au tăiat bani de la pensii, bani de la salarii şi s-au băgat în investiţii pentru pedelişti”, a spus Nechifor." S-au bagat in investitii pentru suceveni totusi.

Am fost cu bicicleta pe podul nou de la apa Sucevei. E urias. E si normal ca asa o lucrare sa coste bani. Marza a vostru nici capace de canal nu a pus prin Suceava, astia au construit ditamai centura cu n-spe poduri uriase.

Macar nu aruncati cu noroi in cel mai bun lucru care s-a facut pentru Suceava de ani de zile. De criticat ar fi multe dar voi parca sunteti prosti cand va apucati sa criticati lucrurile bune.

Urmeaza acum sa mai criticati si investitiile de spitalul judetean si tot ce s-a mai facut bine prin judet. Sunteti cam prostuti cu asa o strategie. Sigur o sa v-o furati daca continuati asa.
3.   O tactică păguboasă a ospătarului psd-ist! trimis de
(18 mai 2012, 14:04:55
iarăşi tovarăşul ospătar s-a îmbătat cu apă chioară şi râgâie aberaţii. pt. cultura tuturor ar trebui să se ştie că toţi expropiaţii de teren au la-ndemână calea de atac conform legilor din acest stat pentru un preţ corect al despăgubirilor. iar pentru terenul luat din patrimoniul com. Şcheia cam ce-ar vrea să constate prefectul acest activist? că şoseaua e pătrată? sau ovală? în loc să taci ospătarule scoţi numai petarde răsuflate!
4.   TACTICA DUBLARII DEVIZULUI EXECUTII trimis de
(18 mai 2012, 14:20:07
E o practica intalnita.se castiga licitatia cu un pret si apoi valoarea lucrarii se dubleaza.In afara de pretul soselei de centura care a crescut cu 54,8% s-a mai pomenit in ultimul timp de statia de autobuz Horodnic de jos care a costat 11.718 ron si in realitate ar valora 5498 ron si de podul care este construit la Izvoarele Sucevei .Proiectul se cifrează la 5 miliarde de lei vechi, din care, pînă acum, s-au cheltuit două miliarde pentru cîteva lemne şi cîţiva bolovani.Valoarea reala a podului ar fi 2,5 miliarde lei vechi.Si exemplele pot continua la infinit.
5.   SIFONAREA BANULUI PUBLIC SPORT NATIONAL trimis de
(18 mai 2012, 14:34:20
PIP -ul tarii este 130 miliarde euro.Bugetul tarii reprezinta 31,2% din PIP(unul din cele mai scazute procente din europa)deci aprox.40 miliarde euro.Sifonarea banului public se face prin metode multiple(in afara devizelor umflate,a salariilor si primelor uriase din companiile nationale,a baietilor destepti din energie,a fraudelor imense facute de Casa de pensii si Casa de sanatate(Pensii si retete medicale date mortilor)etc etc etc.Mitul urban spune ca sifonarea banului public se cifreaza la 10 miliarde euro pe an.
6.   INDEMN TOVARASESC trimis de
(18 mai 2012, 22:28:21
DOM' NECHIFOR,CE-AR FI SA INCEPETI CU:
1. MINBUCOVINA SA,
2.IMPREGNAT TRAVERSE SA SUCEAVA,
3.SI NU IN ULTIMUL RAND-SC MONTANA SA????????????????????????????
SI MAI URMEAZA SI ALTE ,,PASTILE'' DE PE TABLETA.
SPERAM SA NU CITIM DIN NOU UN ARTICOL:
,,NECHIFOR,FLUTUR SI PREFECTUL,DEZMINT SCHIMBAREA SEFILOR DE LA DECONCENTRATE''-HA LA DRACU',AR FI CHIAR O TRAGI-COMEDIE!!!!!!
ADEVARUL ESTE CA NE-AM SATURAT DE HOTI IN JUDET!
SUCCESURI!!!
7.   COMPLETARE trimis de
(18 mai 2012, 22:50:40
HE -HE -HE,CE SPONSORIZARI FACEA ODATA,BIETUL HAYSSAM!!!
IA-L DE UNDE ,NU-I ,LA NAIBA CE FESTE ITI POATE JUCA VIATA!!!
8.   PTR GERY trimis de
(18 mai 2012, 22:56:25
ASTEAPTA-L LA MARIA LA CARCIUMA IN INTERSECTIE,MAI VEZI ,,PANDURII'' CE AFACERI MAI INVART.HABUR,E ORCUM ,BINE MERSI!!!
POATE NE INTALNIM LA PARASCA PE TERASA!HA-CE MICA-I LUMEA ASTA MARE!!!!
PE COBILIOARA,DOUA ,,PAMPUSCUTE'' SAR DE PE FIX.DEH,HORMONII!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei