Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Politic

Democrat-liberalii din municipiul Suceava au luat lecţii despre cum să câştige alegerile din 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat-liberalii din municipiul Suceava au luat lecţii despre cum să câştige alegerile de anul viitor. Profesori le-au fost chiar liderii lor, preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, Ion Lungu, secretarul general de la judeţ, deputatul Ioan Bălan, prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Orest Onofrei, respectiv deputata Sanda-Maria Ardeleanu.

Prezenţi la şedinţa Consiliului de Coordonare Local al filialei din municipiul Suceava, care a avut loc sâmbătă, în sala mică a Casei de Cultură, unde au încăput 230 de membri de partid, aceştia le-au dat militanţilor sfaturi de natură a reface procentele partidului pierdute ca urmare a măsurilor de austeritate luate de actuala putere.

 

Flutur: Cel mai important este să fim oneşti, să nu fim aroganţi şi să stăm de vorbă cu oamenii

Flutur le-a spus activiştilor partidului că „Cel mai important este să fim oneşti, să nu fim aroganţi şi să stăm de vorbă cu oamenii, să le explicăm ce putem să facem pentru ei, să nu le promitem mai mult decât putem să facem şi să încercăm să ne descărcăm de votul din 2008”. El le-a cerut democrat-liberalilor din municipiul Suceava să iasă pe teren să explice oamenilor ce face PD-L pentru ei, să le arate că măsurile de austeritate luate de Guvern au fost necesare pentru că altfel ţara ar fi ajuns în situaţia Greciei, să le vorbească despre investiţiile masive care se derulează în municipiu şi în judeţ pentru ca sucevenii să trăiască mai bine, investiţii de peste un miliard de euro la autorităţile administraţiei publice locale şi de aproape un miliard de euro în sistemul privat. „Nu cred că vă vine greu, pentru că Suceava este unul dintre judeţele date exemplu de alte judeţe despre dinamismul dezvoltării din ultima perioadă, deci avem un atu uriaş şi de aceea nu trebuie să îngenunchem”, a spus liderul judeţean al democrat-liberalilor.

Flutur a arătat că PSD-iştii nu au făcut mai nimic pentru municipiul Suceava şi pentru judeţ în afară de chiolhanuri: „Până la venirea primarului Lungu, aici s-a lucrat cu frâna de mână trasă. Suceava a fost o zonă unde s-au simţit bine PSD-iştii de la Bucureşti. Şi-au pus şi parlamentari, au venit şi au petrecut sărbătorile aici, au făcut chiolhanuri aici şi au mai aruncat câte o ciozvârtă. Ce ne-a lăsat PSD la Suceava? Au ei curaj să iasă public să mai vrea un mandat? Au lăsat un judeţ împrumutat cu zeci de milioane de euro prin acel proiect <Utilităţi şi mediu>, bani pe care populaţia trebuie să-i plătească în 25 de ani. Noi aducem un miliard de euro fără să dăm ceva înapoi, iar domnii de la PSD care ne critică numai ne îndatorează cu o căruţă de bani. Asta trebuie să explicaţi populaţiei”.

 

Flutur: Staţi calmi, că ştim să câştigăm alegerile

Populaţia, a explicat Flutur, trebuie să înţeleagă că în vreme de criză se fac investiţii enorme ale căror efecte se vor vedea în următorii ani şi că Guvernul nu a umblat la pensii.

Preşedintele PD-L Suceava a afirmat că „Nu se poate să vedem socialiştii care vin şi vorbesc frumos la televizor că, dacă vin la putere, celor care nu au luat bacul le vor da şansa să intre la facultate. Că asta este platforma lor şi că toţi cei care acum nu au venituri vor avea. Dar de unde? Niciodată nu spun că vor mări impozitele, pentru că nu s-a inventat să fii de stânga numai la drepturi şi când e vorba de impozitare să le păstrezi jos. Nu se poate. De undeva trebuie să iei banii. Nu cred că-şi vor vinde ei averile, tablourile şi terenurile ca să pună la dispoziţia României bani pentru a mări pensiile şi salariile. Aici este o demagogie şi de aceea aş vrea ca PD-L, prin oamenii noştri, să explice aceste lucruri, pentru că dincolo de perioada grea, hai să punem degetul pe rană şi să arătăm că România are cele mai mari investiţii”.

Flutur le-a insuflat optimism militanţilor partidului, spunându-le „staţi calmi că ştim să câştigăm alegerile”. Acesta a subliniat că „De aceea insist să aveţi încredere şi să luptaţi în pătrăţica dumneavoastră, fiecare, pentru că vremurile nu sunt uşoare, măsurile nu sunt în favoarea noastră, dar trebuie să le luăm şi vă spun că anul viitor vor câştiga alegerile cei care vor avea curajul să spună populaţiei drept, pentru că demagogia va fi respinsă”.

 

Bălan: Aveţi convingerea că vom câştiga, pentru că forţa nu vine nici din mine, nici din Flutur, nici din Lungu, ci vine exact din dumneavoastră

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ion Bălan, a ţinut din start să salute prezenţa în sală a celui mai în vârstă membru PD-L, care a împlinit recent 80 de ani. El a arătat militanţilor că, faţă de PSD, PD-L are cu ce se prezenta în faţa populaţiei. Este vorba, a explicat Bălan, de sutele de proiecte aflate în derulare în judeţ, judeţ care în prezent este un mare şantier. Practic, în fiecare comună, a spus Bălan, fie cu primari PD-L, fie de la alte partide se întâmplă câte ceva bun.

Bălan a subliniat că „PD-L, prin oamenii pe care-i avem aici, în sală, este forţa politică cea mai importantă a Sucevei şi a judeţului. Dacă vom face o radiografie a ultimilor ani şi a perioadei colorate în roşu (nr. perioada guvernării PSD) în special, o să vedem că adversarii noştri nu prea au ce pune în balanţă faţă de lucrurile bune de la PD-L, faţă de proiectele în desfăşurare, care sunt nenumărate. Îl avem aici pe primarul Lungu, care, cu ajutorul dumneavoastră, cu siguranţă că la anul va câştiga alegerile şi va duce mai departe proiectele pe care le-a demarat. Şi dacă municipiul Suceava arată astăzi poate un pic mai rău, am convingerea că, odată cu finalizarea acestor proiecte, aşa cum ne stă bine nouă, bucovinenilor, uităm de perioada urâtă de dinainte şi ne vom bucura de frumosul care va fi la anul în municipiul nostru. Cu toţii avem convingerea că lucrurile vor sta aşa”.

Ioan Bălan a precizat că, pentru el, cel mai important proiect este cel de modernizare a aeroportului de la Salcea, obiectiv aflat în colegiul său electoral, arătând că aceasta a fost o promisiune din campania electorală pe care a dus-o la bun sfârşit.

 

Bălan: Dacă PSD a ţinut roşul la putere 20 de ani, putem şi noi să ţinem portocaliul măcar atât

Deputatul Bălan a mai precizat că „Pentru mine, ca politician, cea mai neagră zi a fost atunci când l-am avut în vizită la Suceava pe colegul nostru Radu Berceanu (n.r. - fost ministru al Transporturilor) care, cu o nonşalanţă greu de înţeles pentru noi, sucevenii, ne-a explicat cum nu vom putea avea aeroport modernizat la Suceava. Noi atunci am fost trişti, însă astăzi suntem bucuroşi şi suntem bucuroşi pentru că preşedintele Flutur nu a abandonat ideea. Astăzi ne invidiază cei din judeţele apropiate şi mă refer la Iaşi, Bacău, pentru că din păcate ei sunt în situaţia noastră de acum un an de zile”.

Bălan le-a mulţumit militanţilor PD-L pentru că au înţelepciunea de a sta uniţi într-o perioadă dificilă pentru partid, arătând că numai aşa vor putea câştiga alegerile de anul viitor. Acesta a spus că „Poate înainte de Crăciunul din 2012 ne vom întâlni cum ne-am mai întâlnit şi de alte dăţi şi vom face planurile pentru perioada următoare de guvernare. Aveţi convingerea aceasta, pentru că forţa nu vine nici din mine, nici din Flutur, nici din Lungu, vine exact din dumneavoastră şi, dacă fiecare dintre dumneavoastră convingeţi pe cei din jur că ceea ce facem noi e spre binele tuturor, atunci vom câştiga”.

El le-a mai cerut membrilor de partid să nu se lase copleşiţi de criticile de pe televiziuni şi de poveştile din presă, explicându-le că percepţia populaţiei este alta. „Dacă ei (n.r. - PSD) au ţinut roşul la putere 20 de ani putem, şi noi să ţinem portocaliul măcar atât”, a conchis Bălan.

 

Onofrei: În aceste vremuri grele, PD-L poate demonstra că este bun

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a încercat să le explice activiştilor de partid că aceste vremuri grele sunt benefice pentru PD-L, întrucât acesta are şansa să dovedească ce poate. Onofrei a precizat că „Nimeni nu-şi doreşte vremuri grele, dar pentru un partid politic responsabil, nimic nu este mai favorabil decât vremurile grele, pentru că doar în vremuri grele poţi dovedi ceea ce poţi face. Pentru că doar atunci când e greu poţi să demonstrezi că eşti bun. Un doctor nu poate să se laude că e bun, dacă nu a tratat pe nimeni şi dacă nu are de a face cu bolnavi, un mecanic de maşini nu poate să spună că e bun, dacă nu are maşini la reparat. Vremuri bune au trăit cei dinaintea noastră, până în 2008, când economia duduia şi noi aveam impresia că o să o ducem dintr-o veselie într-o veselie. În vremurile grele pe care le trăim astăzi, România nu este Grecia, în vremurile astea foarte complicate şi grele, în Suceava se întâmplă lucruri bune, judeţul e un şantier întreg. În vremurile foarte bune de dinainte, PSD a reuşit să facă patru km de autostradă. Noi, dacă ne ajută Dumnezeu, după patru ani de vremuri grele vom face de 100 de ori mai mulţi kilometri de autostradă”.

Onofrei a arătat că PSD nu a făcut nimic pentru judeţul Suceava în 18 ani de guvernare, în afară de „o conductă de gaz prin care nu circulă gaz, un centru de afaceri la Salcea în care nu sunt oameni de afaceri şi oraşe în care nu sunt orăşeni, sunt tot ţărani”. „Asta a reuşit să facă PSD în vremuri bune. În vremuri grele Suceava este un şantier întreg. Nu au fost atâtea investiţii în 20 de ani câte sunt în trei ani de mandat PD-L”, a mai spus Onofrei.

 

Ardeleanu: Trebuie să ne reinventăm ca activişti ai PD-L

Deputata Sanda-Maria Ardeleanu le-a transmis membrilor de partid că este momentul să se reinventeze ca activişti ai PD-L şi să tureze motoarele pentru alegerile care vin. Aceasta a precizat că „Tot ce s-a făcut la Suceava trebuie extrem de bine valorificat de noi şi ştim ce înseamnă sacrificiul în vederea obţinerii performanţei. Suntem o echipă care a funcţionat perfect, responsabilă, care a făcut ceva pentru judeţ şi pentru oameni. Noi suntem echipa PD-L care urăşte populismul, pentru că tot ceea ce s-a făcut în judeţul Suceava înseamnă acţiune, înseamnă mişcare în sensul bun, înseamnă realizările pe care le vedem sub cerul liber. Responsabilitatea este unul din cele mai fundamentale principii de dreapta, responsabilitatea înseamnă continuarea a ceea ce am început. Avem datoria să menţinem puterea”.

 

Lungu: Intrăm în tranşee pentru a câştiga alegerile

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, a declarat la rându-i că militanţii săi sunt pregătiţi să intre în tranşee pentru a câştiga alegerile din 2012. El a arătat că, deşi lumea are lehamite de politică, în ultima perioadă, în PD-L Suceava s-au înscris 130 de noi membri. O parte dintre ei au primit carnetul de partid la şedinţa de sâmbătă a Consiliului Local de Coordonare.

Lungu a spus că la următoarea şedinţă a acestui for de conducere, din martie 2012, vor fi aprobate criteriile pentru candidaturile la Consiliul Local al municipiului Suceava, arătând că „vom fi corecţi cu cei care au muncit la partid şi le vom da şansa să candideze şi anul viitor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii din municipiul Suceava au luat lecţii despre cum să câştige alegerile din 2012.
 Vizualizări articol: 2154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Democrat-liberalii din municipiul Suceava au luat lecţii despre cum să câştige alegerile din 20123.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 nov 2011, 11:09:40
În Dictatură e bine să-ţi ţii gura
Eu d’aia scriu .. cu gura-ncleştată
N-o deschid să nu mi se-audă ura
Să nu mi se vadă limba despicată

Azi liniştea vorbeşte .. asurzitor
Să ai ce-ţi doreşti trebuie să-ncetezi să vrei
S-asculţi doar tonul lor .. grohăitor
S-asculţi la gura Fluturelui şi-a Udrei

Muşcă-ţi muştiucul vorbei ! se impune !
Muşcă-ţi cuvintele bâlbâite de nervi
Azi tre’ să taci ! atât poţi spune :
Să trăiţi bine ! .. trăim , observi ?
1.1  RE: * trimis de
(21 nov 2011, 11:11:06
EVANGHELIA DUPĂ FLUTUR : Fiindcă aşa de mult i-a iubit pe suceveni încât i-a îndatorat pe următorii 50 de ani să nu fie liberi ci să aibă rate veşnice ( Apocalipsa bucovineană 1:1 )
1.2  RE: * trimis de
(21 nov 2011, 11:40:07
Bănuiam eu că eşti o persoană cu dizabilităţi. Acum văd că recunoşti singur, recunoscând că scrii cu gura încleştată (pe pixul cuiva). Probabil tastezi cu nasul, iar tastatura se află între obrajii de jos ai șefului roșiilor.
1.3  RE: * trimis de
(21 nov 2011, 11:47:08
bravos ....... bulls eye!!!!
2.   Profetie pt PDL! trimis de
(21 nov 2011, 11:13:22
1.La nivelul Romaniei cred ca PDL nu prinde mai mult de 30% (ceea ce nu-i chiar atat de rau pt. PDL)
2. In Suceava Lungu si Flutur o sa castige din prima cu 60% - 70%
3. Idem Onofrei
4. Gospodaru si Balan o sa castige la limita
5. Pe Ardeleanu cred ca nu o mai voteaza nimenea ...
2.1  RE: Profetie pt PDL! trimis de
(21 nov 2011, 11:41:15
ba baieti de cate ori sa va explic Romania sta foarte bine, pe vremuri de criza se strange cureara.... Grecia nu a strans-o si e in faliment.... indata indata pica Italia si Spania ........ Ungaria face si ea acord cu FMI acuma..... sa vedeti ce o sa fie in UE la anul ...si noi o sa stam relaxati pe crestere economica datorita masurilor aspre luate de guvernul BOC.....ABCDAR...
2.2  RE: Profetie pt PDL! trimis de
(21 nov 2011, 11:50:14
BRAVO MAI BAIETI, NU CA ATI AVEA CULOAREA PORTOCALIE...DE ACORD CU VOI...S A STRANS CUREAUA CA TREBUIA, OK SA NU AJUNGEM CA GRECIA, SA VEDEM CE VA FI...DAR HOTIILE ASTEA CARE ZI DE ZI SUNT DEMASCATE DE MASS MEDIA, HOTIILE ASTEA FACUTE DE TALHARII ASTIA DE LA PUTERE IN FRUNTE CU BETIVUL SEF SPANCHI SI URAT, CARE CA UN DICTATOR SCOATE DNA UL LA VANATOARE SI SE FOLOSESTE DE TOATE INSTITUTIILE PUBLICE, MARESTE BUGETUL PENTRU ”OCHII ALBASTRI”, PE CAND BUGETARII SI PENSIONARII SE CACAIE SA SI PLATEASCA RATELE....IMI CRESTE TENSIUNEA DEJA. O SA I DEA DUMNEZEU NEMERNICULUI ASTUIA....CE E MAI INGRIJORATOR E CEEA CE FLUTUR SI COMPANIA A TRANSMIS TREPADUSILOR (GEN HARSOVSCHI) - ASTA E UN COMENTARIU RAUTACIOS - CA EI VOR CASTIGA ALEGERILE. E CLAR, IARASI O SA VOTEZE DIASPORA PDL UL?
2.3  RE: Profetie pt PDL! trimis de
(21 nov 2011, 11:53:23
acelasi lucru se intampla si la USL (vezi ca daca amesteci rosu cu galben tot portocaliu iese - si e mult mai intens ca astia sunt fomisti tare).
3.   Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 11:45:39
abecedar zica ca flutur a indatorat sucevenii pe 50 de ani......eu zic sa-si vada de treaba lui si sa priveasca putin in trecut sa vedem cu cat a indatorat si pe ce perioada proiectul de rahat utilitati si mediu la standarde europene............ esti simpatic tare bai abecedar......vino cu dovezi nu te mai ascunde in spatele pseudonimului...... cred ca deja vreo 90% din cei care osteaza aici stiu ca esti limbistul sef a lui Nechifor!!!!
4.   Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 11:51:00
a bai marlane .... ma refer la ABCDAR......... si am mai auzit un lucru despre tine...... da am sa-l divulg altadata!!! ........ cand te astepti mai putin ........ cand ti-e lumea mai draga ai sa primesti un coment din partea mai multor baieti...........asteapta doar.....asteapta. (libertatea de exprimare o sa-si puna serios amprenta).
4.1  RE: Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 12:48:46
prietene cocalar ( cu mantie anticocalar) eu sunt cardiac şi suspansu' ăsta îmi poate fi fatal . Nu vrei matale să bagi mai repede "fitilul" pe care-l ai la adresa mea ? nu de alta da' trebuie să ne mai şi amuzăm p'aici,nu? ... HAI,TE ROG !!!
4.2  RE: Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 13:56:51
eu zic sa va rezolvati problemele in particular, va dati intalnire, iesiti la o cafea, poate se lasa cu urmari!
5.   PESTELE DE LA CAP SE ............ trimis de
(21 nov 2011, 12:53:47
VOI FACETI SEDINTE NUMAI LA MUNICIPIU INTRE VOI , TOATE FUNCTIILE TOT LA MUNICIPIU SE IMPART IAR CEI DIN TERITORIU /?????????????????????????????
6.   PDL-ist 100% trimis de
(21 nov 2011, 13:56:18
Citez din spusele Dl.Flutur;Cel mai important e sa fim onesti,sa nu fim aroganti,sa stam de vorba cu oameni,sa le explicam ce putem face pentru ei,sa nu le promitem mai mult decat putem face si sa incercam sa ne descarcam de votul din 2008."Ai perfecta dreptate Dl.Flutur v-am urmat instructiunile in 2008,am promis cetatenilor ca atunci cand va veni la conducerea Consiliului Judetean pdl CHIAR SI DUMNEAVOASTRA A-TI PROMIS IN FATA LOR ,DAR AM RAMAS CU PROMISIUNEA.ACUM VERTI DIN NOU CA NOI SA FACEM CAMPANIE,NU ONORATIVA PROMISIUNEA ;asfaltarea DJ178F.CINE VA MAI CREDE?????????
7.   Incredibil.. trimis de
(21 nov 2011, 14:05:56
Stau si ma minunez ca inca sunt multi adepti ai culorii portocalii. Voi uitati un lucru elementar. Spre deosebire de celelalte guvernari, guvernarea actuala a avut acces la miliarde de euro. Cu toate astea, guvernarile trecute au reusit sa obtina o crestere economica minora, dar macar s-a evitat intrarea in recesiune, etc. dar cel mai important lucru, nu s-au micsorat salariile si nu s-au inchis spitale. Guvernarea actuala, cu miliarde de euro la dispozitie, nu a reusit sa faca mai nimic. Ba de fapt..au facut...parcuri in sate in care nu exista 1 metru de asfalt si canalizare si vreo 20 de km de autostrada. Daca pe voi va impresioneaza investitiile minore,gen pavarea trotuarelor si schimbarea bordurilor, pe mine nu. Ce e si mai grav, modul in care reusesc sa fure alegerile. Il cred pe Flutur cand il vad atat de linistit ca vor castiga alegerile. Sunt la putere, deci au resurse nelimitate pentru a pune in functiune masinaria de voturi. Am fost in Gara de Nord cand au fost alegerile in 2009 si era coada ca la lapte pe vremea lui Ceasca. Si au votat vreo 800 de oameni. Iar la Paris, cica 3600 de oameni. Cum naiba vreti sa cred ca oamenii care au plecat din tara din cauza voastra, se duc pe la ambasadele din strainatate si va voteaza toti pe voi?? Fac cozi sa puna stampila pe portocalii...cam 90% ? Chiar toata straintatea voteaza cu portocaliul? Repet..nu pot decat sa raman consternat ca altii continua sa-i vada pe PDL-isti cei mai buni. Sincer, daca vor ramane la guvernare, chiar ma rog sa mai taie din salarii, sa mai creasca niste impozite, sa va vad atunci ce mai comentati. Si mai terminati-va cu tampeniile ca Romania sta mai bine ca Grecia, Italia si Spania. Unui grec i s-a micsorat salariul de la 1000 de euro la 750, deci oricum o duce bine. Iar in Italia se discuta doar despre marirea pragului de pensionare si facilitati pt firme si angajatori. Nimeni nu reduce salariile si pensiile. Ca sa nu mai vorbesc de costul nivelului de trai, care e mai ieftin ca la noi.
7.1  RE: Incredibil.. trimis de
(21 nov 2011, 16:31:26
Nu pricepi ca toata europa e in recesiune....... uita-te la grecia care e de 25 de ani in UE .....E IN FALIMENT.... omule ......si aia au avut pana acuma acces la mii de miliarde de euro.....uita-te la italia ca intra in recesiune .... uita-te la spania ca mai are un pas si e si ea in faliment..... tari fondatoare ale UE... sau dupa mintea ta de limbist PSD ...tot Basescu si cu BOC sunt de vina pentru Grecia, Italia si Spania..
Recesiunea e un eveniment mondial in momentul asta toate tarile intampina probleme financiare dar daca voi sunteti incuiati si ganditi ca niste giboni....!!
7.2  RE: Incredibil.. trimis de
(21 nov 2011, 18:13:04
Stiu ca e recesiune in toata Europa, insa ce te face pe tine sa crezi ca Romania sta atat de bine datorita lui Basescu si ca noi n-avem nicio sansa sa falimentam? Grecia a ajuns in situatia asta pentru ca au trait pe bani virtuali si nu au muncit. Un grec e liber de la 1 la 4-5, sta la soare. Insa cu toate astea, au salarii mult mai mari ca ale noastre si un nivel de trai mai ridicat. Datoria publica a Italiei este de 1900 de miliarde de euro. Ea nu dateaza de ieri, s-a adunat incet-incet incepand cu perioada de dupa al 2-lea razboi mondial. Nimeni nu someaza Italia sa plateasca aceasta datorie, ci sa ia masuri ca ea sa nu mai creasca. Cu toate astea, salariile si pensiile italienilor depasesc 1000 de euro, iar cand te duci in supermarket cu 50-60 de euro iti umpli carutzul pe aproape 2 saptamani. La noi stii bine ca nu faci asta cu 2 milioane. Italia e a 3-a economie europeana si a 8-a in lume, crede-ma cu toate problemele ei, ne-ar fi bine daca am fi in situatia ei.Spania se aseamana mult cu Italia, iar ca preturi, e chiar mai ieftina ca Italia. Basescu si Boc n-au nicio vina. Ei atat pot. Vinovati sunt cei ca tine care ii trimit sa ne conduca. Cand toata Europa condamna moneda Euro, estonienii sunt ultimii care regreta trecerea la Euro, suedezii au preferat sa-si pastreze moneda lor, la fel englezii,cand grecii se gandesc serios sa renunte la euro, te duci tu Basescu la Merkel si ii zici ca vrei in continuare Euro din 2015. Chiar atat de cretin este? Polonia seamana cu noi in multe privinte..insa n-au apelat la FMI. Cauta un tabel pe net, sa vezi rata de absorbtie a fondurilor europene si sa vezi diferenta. Asa ca repet intrebarea...ce te face pe tine gibonule sa crezi ca noi stam mai bine decat grecii, italienii, spaniolii?
8.   Doar Flutur stie ce vorbeste trimis de
(21 nov 2011, 14:42:47
Bai fraierilor care comentati aiurea, singurul care stie ce vb e Flutur.
Pai nu el a afirmat:" Staţi calmi, că ştim să câştigăm alegerile! " Evident ca da. Pai nu el e dintre aiai care au tras tare la BUGET? Iar e evident ca da. Pai nu a dat guvernul bani de la BUGET cu nemiluita la SRI, SIE, SPP si Presedentie? Iar e evident ca da. Deci toate furaciunile, facute doar cu girul astora de primesc bani, o sa-i aduca pe nesimtiti la putere. De ce? Pai 20% sa zicem ca fac ei, desi ma indoiesc. Mai fura un 20%, mai vine UNPR cu maxim 2-3% si UDMR cu ai lui 8-9 si Base abia asteapta sa-l unga iar pe Boc. De ce Boc? Simplu: e umil, ascultator si in plus parca o sa vad pe buzele umede a lui Base: "A scos tara din crisa in perioada cea mai grea."
Hai sa traiti BINEEEEEEE!
8.1  RE: Doar Flutur stie ce vorbeste trimis de
(21 nov 2011, 16:34:13
daca nu-i de unde nu-i de unde ... si aici ma refer la parcuri.. in momentul in care uniunea si fmi da bani ii da cu un scop anume ....iti transmite ca iti vireaza 3 miliarde de euro dar din banii aia trebuie sa faci doar parcuri.....daca faci altceva ti-i cere inapoi.
9.   Asta conteaza!!! trimis de
(21 nov 2011, 15:34:19
Pe omul de rand nu il intereseaza cat a stat unul la putere si cat celalalt, nu il intereseaza la ce bani a avut acces unul si la cati celalalt...IMPORTANT este ce ramane in urma , si sa fim seriosi ROSU a domnit in acest judet 20 de ani si nu a ramas nimic in urma.Stii stiti de ce oameni din strainatate voteaza tot PORTOCALIU ?.. pentruca unii poate au uitat dar cat era tatuca Iliescu la putere in strainatate se mergea doar ascunsi pe sub tiruri iar acum se circula liber..
10.   Gura pacatosului... trimis de
(21 nov 2011, 16:33:48
Adevar spui Lungule.ca-i plin orasul de gropi si transee,abia astept sa intrati in ele.noi sa dam pamant de-asupra!
11.   Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 16:38:48
adevarat acuma e plin orasul de gropi si transee... dar din 2000 pana in 2004 cand psd a avut majoritate in consiliul local nu era plin (eram ironic)...singura strada asflatata in acel mandat a fost cea de la intersectia de la primaria pana la catedrala ....adica de la primarie pana acasa la marza..... in 4 ani de mandat in suceava s-a asfaltat doar strada pe care statea marza ..... bravo psd ...tot asa in continuare!!!
11.1  RE: Comentariu trimis de
(22 nov 2011, 10:48:56
In cei trei ani de mandat,un vot firesc impotriva unei aberatii ti se pare mult?Mult mi se pare banul luat de doamna timp de 3 ani pentru nimic...O stimez,este o adevarata doamna, dar cand o vad alaturi de niste semianalfabeti imi vine rau...
12.   Inainte de judecata poporului... trimis de
(21 nov 2011, 16:39:44
Acum v-ati gandit ca trebuie sa fiti onesti,cinstiti,lipsiti de aroganta...cam tarziu! Mai e si doamna universitara care n-a facut nimic pentru USV de cand e deputat ci dimpotriva!Acum vrea activisti de partid...Balan n-am ce zice,e suficient ca e din Dorohoi,saracul...
13.   Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 16:50:42
E de ajuns ca doamna deputat a reusit prin votul ei sa opreasca nimicnicia aia de lege a doamnei andronescu prin care toate leprele de elevi care nu au luat bacalaureatul sa fie admisi in facultate... pai ratatii aia de copii proati stau toata ziua prin cluburi cu etnobotanicele in bot si dupa ce ca sunt inculti trebuie sa intre la facultate ...n-au decat sa dea bacul ala pana o sa iasa la pensie!!! si dupa aia sa ajunga la facultate ...tara asta nu are nevoie de prosti dusi prin trecuti prin scoala doar cu o foaie A4 la ei...in toata lumea se intra la facultate dupa un examen riguros in care trebuie sa-si demonstrezi cunostiintele acumulate in 12 ani de invatatura numai in Romania s-a trezit doamna abramburici ca e ea mai desteapta!!!
13.1  RE: Comentariu trimis de
(21 nov 2011, 17:54:11
Sunt de acord cu tine ca propunerea abramburicai de a intra la faculta fara bac e cea mai mare tampenie posibila. Insa, cine a lasat etnobotanicele sa-si faca de cap? PSD-ul cu Iliescu si Nastase nu? N-au fost in stare sa faca o lege klumea care sa scoata in ilegalitate toate etnobotanicele...interesul lor e votul prin corespondenta, normal ala le da posibilitatea altor 4 ani de supt bani grei.
14.   Tot inainte...... trimis de
(21 nov 2011, 17:42:44
din sarantoci,comunistii au facut [egali in drepturi]intelectuali,muncitor cu facultati muncitoresti,dupa caderea comunismului dupa douazeci de ani au ajuns printre multimilionarii lumii.............si inca promit
15.   Multumim pt ce si pt cat s-a realizat trimis de
(22 nov 2011, 11:18:25
nu-mi place basescu, boc si altii din compania lor. nu meritam sa ni se taie veniturile sub nici o forma. si asa in romania se castiga putin. dar ii admir pe flutur, boagiu, balan pentru ca au initiativa si sunt muncitori in functiile detinute acum. la moara de exemplu s-a facut o treaba buna cu reteaua electrica si transformatorul montat. si asta cu implicarea directa a consiliului judetean. daca si primaria s-ar fi implicat la timp si in mod real, lucrurile ar fi stat foarte bine, ar fi fost in totalitate rezolvate si toata lumea multumita.
de asta revin si spun: omul potrivit , la locul potrivit. efectele crizei pot fi mult reduse prin determinare si initiativa. iar aceste doua lucruri tre sa vina de la cei cu functii de conducere in administratie.
16.   Nu cred trimis de
(24 nov 2011, 08:15:12
Sunteti inculti ! MAjoritatea stiu ca va nu va simtiti de aceea nici nu ma mai obosesc sa va enumar.

Sunteti pseudo-intelectuali ! (semidocti)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei