Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Parlamentarii PSD de Suceava vor ca “problema Geoană” să fie rezolvată cât mai repede

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii PSD de Suceava vor ca problema legată de înlocuirea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului să fie rezolvată într-un timp cât mai scurt. Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că în această problemă trebuie respectat statutul social-democraţilor, în care se spune că Biroul Permanent Naţional este organismul care conduce întreaga activitate curentă a partidului. Nechifor a făcut referire la faptul că în şedinţa de luni a BPN al PSD s-a stabilit ca Mircea Geoană să fie înlocuit de la şefia Senatului cu Titus Corlăţean. Potrivit aceleiaşi decizii, Mircea Geoană ar urma să preia actuala funcţie a lui Titus Corlăţean, respectiv şef al Comisiei de Politică Externă a Senatului.

Nechifor a spus că „avem o hotărâre adoptată de către Biroul Permanent Naţional care cât timp nu este schimbată de către acelaşi organism devine obligatorie. Şi îmi doresc foarte mult ca această situaţie uşor confuză din PSD să ia sfârşit cât mai repede. Sunt convins că în acest moment una dintre cheile rezolvării acestei probleme este chiar la Mircea Geoană, care va fi audiat duminică după-amiază în cadrul comisiei de integritate a partidului. Iar comisia va formula un punct de vedere către biroul permanent al partidului, acest organism urmând să decidă asupra modalităţii în care se va merge mai departe cu acest proces. Proces pe care trebuie să îl încheiem cât mai repede”, a declarat Nechifor.

Pe de altă parte, el a precizat că îl bucură faptul că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi locuitori ai judeţului Suceava aceştia s-au arătat preocupaţi de situaţia din PSD şi de soarta acestui partid. El a spus că sucevenii cu care a vorbit i-au transmis că trebuie găsită o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme din interiorul PSD.

„Faptul că românii şi sucevenii sunt preocupaţi de soarta PSD pentru mine înseamnă foarte mult. Înseamnă şi mai multă responsabilitate. Înseamnă şi mai multă determinare pentru rezolvarea acestei situaţii interne a PSD într-o manieră în care electoratul să-şi păstreze încrederea pe care o are faţă de PSD”, a spus Cătălin Nechifor, care a mai adăugat că “probabil că dacă s-ar fi discutat acum de revocarea, suspendarea sau înlocuirea Robertei Anastase de la Camera Deputaţilor nimeni nu ar fi fost trist. Cred că mai degrabă erau bucuroşi că cea care a furat voturile la Legea pensiilor în Parlament este schimbată de către PD-L”.

 

Bejinariu: Mircea Geoană trebuie să respecte deciziile BPN al PSD

Deputatul sucevean Eugen Bejinariu consideră că hotărârea luată de BPN al PSD care vizează înlocuirea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului României trebuie dusă la îndeplinire. El a precizat că, din punctul său de vedere, ducerea la îndeplinire a acestei decizii nu are de ce să fie întârziată, în condiţiile în care şi Mircea Geoană trebuie să se supună hotărârii BPN al PSD. „Toată lumea trebuie să se supună deciziilor Biroului Permanent Naţional, inclusiv Mircea Geoană. Dacă nu se va supune, atunci se va ajunge la comisia de integritate a partidului”, a spus Bejinariu.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, acesta nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.

 

Mîrza spune că PSD poate să piardă şi imagine şi procente electorale

La rândul său, senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat că din punctul său de vedere trebuie găsită o soluţie urgentă pentru rezolvarea acestei probleme. Mîrza consideră că în caz contrar PSD poate să piardă atât din imagine, cât şi din procentele pe care le are în sondaje. Gavril Mîrza a spus că statutul PSD trebuie respectat, însă a adăugat că hotărârea Biroului Permanent Naţional al social-democraţilor poate fi rediscutată în Comitetul Executiv al acestui partid. „Oricum, dacă nu se va găsi o soluţie urgentă, PSD poate să piardă şi imagine şi puncte electorale”, a subliniat Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PSD de Suceava vor ca “problema Geoană” să fie rezolvată cât mai repede.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii PSD de Suceava vor ca “problema Geoană” să fie rezolvată cât mai repede0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei