Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părere bună

Luhan se laudă în revista Q Magazine: „Cu mine, Flutur a câştigat capital politic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan consideră că prezenţa sa în administraţia judeţului Suceava, dar şi în politică i-a creat avantaje preşedintelui PD-L Suceava, Gheorghe Flutur. Într-un interviu acordat revistei Q Magazine, Petru Luhan spune: „cu mine, Flutur a câştigat capital politic”.

Interviul din revista Q Magazine se axează atât pe modul în care Luhan a intrat în administraţia judeţului Suceava, ca administrator public, cât şi pe modul în care a ajuns în Parlamentul European şi activitatea lui în această instituţie. În interviu, Luhan spune că liderul PD-L i-a spus că îi va fi greu fără el după plecarea în Parlamentul European, dar şi că prezenţa sa în administraţia judeţeană a însemnat să ducă greul operaţional la nivel judeţean.

Întrebat de modul în care a ajuns să fie al doilea om în Consiliul Judeţean, în anul 2008, respectiv „mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur”, Petru Luhan a spus că l-a cunoscut pe liderul PD-L Suceava în mod întâmplător, la Bucureşti, în perioada în care era manager la Petrom. „M-a sunat şi mi-a spus că vrea să facem echipă”, povesteşte Luhan despre modul în care l-a cunoscut pe Gheorghe Flutur.

 

Luhan spune că şefii din Viena ai companiei Petrom au încercat patru săptămâni să-l convingă să nu plece

Întrebat dacă preşedintele PD-L Suceava a fost singurul politician care l-a contactat pentru a face politică, actualul europarlamentar PD-L a răspuns : „Da. Eu intrasem în partid, dar eram pasiv. Chiar am cântărit înainte de a intra în PD-L. L-am ales pentru că este singurul partid care abordează modernizarea statului şi crede în tineret”.

Luhan mai spune că visul său a fost să ajungă managerul uni companii mari. „Acesta era obiectivul profesional după ce am terminat facultatea. Dar primind telefonul de la domnul Flutur...”, spune Luhan. El a adăugat că a acceptat să preia postul de administrator public al judeţului Suceava, deşi salariul pe care l-a primit având această funcţie ajungea la un sfert din suma pe care o câştiga la Petrom.

„Dar manager financiar eram de câţiva ani deja şi m-a atras ideea de a face altceva. Cei de la Petrom au încercat să mă convingă să rămân. Se ştia că la Petrom... odată ieşit, nu te mai întorci. L-au adus şi pe şeful de la Viena, au fost patru săptămâni de tatonări... Mi se propusese promovarea...  Dar am plecat ca manager public al judeţului Suceava, a doua funcţie ierarhică din judeţ, după preşedintele CJ”, povesteşte Petru Luhan în Q Magazine modul în care a făcut ruptura de Petrom.

 

„Eu duceam greul operaţional la nivel judeţean”

Întrebat dacă se consideră dator faţă de Gheorghe Flutur pentru faptul că a ajuns în politică, Petru Luhan a povestit că din perspectiva sa liderul PD-L Suceava a avut de câştigat din punct de vedere politic atunci când l-a adus în postul de administrator public al judeţului.

„Eu spun întotdeauna că dai şi primeşti. Domnul Flutur, când s-a gândit să mă aducă la Suceava, a venit cu un concept nou, pe care voia să îl prezinte cetăţenilor. Suceava era condusă de 18 ani de PSD. Erau plafonaţi. Sub PSD, Suceava era un colţ uitat de lume. Flutur s-a gândit cum să facă... păi dacă focusai doar pe ce însemna persoana lui era prea puţin. L-a luat pe Mircea Druc, care este fostul premier al Republicii Moldova.  Şi m-a luat pe mine, care aveam în CV funcţia de manager la Petrom, cu studii în străinătate. Şi când a venit cu mine în faţa presei, a avut de câştigat. Bineînţeles că i-a lăsat paf pe socialişti. A câştigat capital politic. Am venit, am luat funcţia respectivă şi a venit momentul împărţirii locurilor în PE pe liste. Mi-au spus că eu aş fi potrivit...”, a declarat Luhan pentru Q Magazine.

Mai mult, Petru Luhan a spus că în momentul în care s-a pus problema candidaturii sale pentru un post în Parlamentul European, Gheorghe Flutur i-a spus „cu siguranţă o să-mi fie greu aici fără tine”. Actualul europarlamentar a subliniat în interviul dat că această afirmaţie ar fi fost făcută deoarece „eu duceam greul operaţional la nivel judeţean”.

Întrebat dacă este de părere că unul dintre motivele pentru care a fost propulsat pe listele de candidaţi pentru Parlamentul European ar fi fost faptul că l-a incomodat pe Gheorghe Flutur în perioada cât a fost administrator public, Petru Luhan a spus: „asta e ceea ce spun gurile rele. E invidie. Pentru că eu am venit din nowhere’s land, am stat mai puţin de un an acolo şi am aterizat pe funcţia de europarlamentar”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan se laudă în revista Q Magazine: „Cu mine, Flutur a câştigat capital politic”.
 Vizualizări articol: 2252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 7 voturi
Luhan se laudă în revista Q Magazine: „Cu mine, Flutur a câştigat capital politic”2.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 mai 2011, 11:04:20
Nenea ăsta a luat-o pe etnobotanice ? pe bune ?!
Urechile lui portocalii vor face expandări (în curând )
Îmi exprim deja viitoare ( şi anticipata ) compasiune
La anu’ pe vremea asta’şi va spune : ,, ce vacă sînt ’’ ? !

Flutur , acest corifeu al zilelor noastre portocalii
Îi v-a sancţiona organul gândirii c-o ,, amputaţie ’’
Îi v-a arăta personajului principal din ,,dama cu camelii ’’
Linia portocalie şi exchibiţionismul dintr-o democraţie

Constanta flenoticului portocaliu e slugărnicia
Ce s l o b o z e ş t i pe gaura gurii v-a trage ... *urul
Cunoaştem cum sancţionează ( baciu’ ) mojicia ? !
Să-i vedem reacţia când un Scooby-Doo face pe durul
2.   Coiotul abcdar trimis de
(10 mai 2011, 11:32:46
da esti dus rau, ABCDAR, inventezi cuvinte " flenoticul" Abcdar il vom vedea cit de curind la Cartoon........
Ce  ☭ esti tu pe tastele de la calculator se numeste laba din capul tau handicapatule, balele de ura si invidie, iti rozi unghile de la picioarele tale nespalate, jegule
3.   * trimis de
(10 mai 2011, 11:43:13
Lăsat cu ochii’n soare ca un scarabeu în deşert
Între două şedinţe spa şi una ( fireşte ) .. pilates
Vrea să fie interesant da’i iese ... doar pe-un sfert
Of ! nici slugărnicia negată nu-i calea spre succes

De bună-voie şi nesilit de nimeni vrea să divorţeze
Aerul rarefiat al Bruxelles’ului i-a condensat mintea
Nici nu-l ajută da’ parcă nici n’ar vrea să’l abandoneze
Pe baciul ce ( faţă de el ) şi’a arătat afectivitatea

Ştirile ( de orice fel ) au un rol : să facă valuri !
Doar nu credeaţi că ,, ştirile ’’ sunt pentru a vă informa ? !
Vom vedea dacă urecheatu’ ăsta v-a ancora pe alte maluri
Şi dacă DA ... şi dacă NU ... pentru cine şi cât va conta ? ? ?

P.S. fiindcă admiratorul meu înfocat FOXMAN mă doreşte mai des p-aici îi dedic în exclusivitate acest al II'lea post al meu
4.   Pas trimis de
(10 mai 2011, 11:52:47
Lohan vorbeste gura fara tine...
5.   Coiotul abcdar trimis de
(10 mai 2011, 11:53:19
nu fi asa darnic berbecule, nu am cu ce te plati,
si ce am eu nu-i de dat la natarai
apropo, vezi ca mai sunt locuri pe ZAMCA!!!!
6.   Si daca totusi este f bun profesional? trimis de
(10 mai 2011, 11:57:15
Si daca totusi este f. bun profesional? Monitorul de Suceava a lovit puternic in Luhan dar eu nu mai cred in onestitatea lor. Cand Flutur le-a dat 400.000Euro anul trecut(prin reclame de la stat), l-au pus la loc de cinste in gazeta. Probabil Luhan nu i-a servit suficient si de aici pleaca articolele negative. Daca Luhan nu minte si castiga la Petrom mai mult de 10.000Euro pe luna atunci cu siguranta ca este f.f.f.f. bine pregatit profesional. Ca sa ajungi la 10.000Euro trebuie sa faci parte din elita companiei. Sunt totusi realist si ma gandesc ca Petrom este inca in proprietatea statului roman si mai sunt si numiri politice dar omul asta era in afara politicii cand a prins postul acela. Eu imi pastrez totusi respectul pentru el pana nu gafeaza grav. Cu ce este mai bun Nechifor, Lungu sau alti neica nimeni din politica suceveana? Niste bugetari amarati, fara nici o realizare notabila care sunt tari in clanta si atat. Omul asta este sigurul cu realizari notabile in viata profesionala, restul au fost niste doctori de cai, niste oameni marunti profesional.
6.1  RE: Si daca totusi este f bun profesional? trimis de
(10 mai 2011, 14:23:13


1. Va rugam sa dovediti afirmatia "Flutur le-a dat 400.000Euro anul trecut", pentru ca este a tampenie. Un tampit a facut o afirmatie aberanta si s-au gasit cativa sa-l creada, fara macar sa-si puna capul la contributie si sa vada ce inseamna aceasta suma. 2. "Probabil Luhan nu i-a servit suficient " este o alta afirmatie aberanta pe care o faceti. In Monitorul, articolele nu se publica in functie de cat plateste fiecare, asa cum se face la alte publicatii. Luhan a beneficiat din plin de articole pozitive, chiar daca nu a platit nici un ban. Iar acest articol nu este nici negativ, nici pozitiv. Este doar o prezentare a unui interviu pe care dl. Luhan l-a acordat unei publicatii. A, daca mesajul si imaginea dlui Luhan sunt negative in urma acestui articol, noi nu avem nici o vina. Este doar mesajul pe care l-a transmis dl. Luhan. Si fiecare il percepe si il apreciaza cum crede.


6.2  RE: Si daca totusi este f bun profesional? trimis de
(10 mai 2011, 15:02:42
Citez: "Luhan a beneficiat din plin de articole pozitive, chiar daca nu a platit nici un ban." Gura pacatosului adevar graeste? Adica chiar daca nu a platit totusi a beneficiat de articole pozitive. Sau: nu in toate cazurile trebuie sa platesti ca sa ai articole pozitive. Sau: trebuie sa platesti ca sa ai articole pozitive, dar nu este o regula. Ei, Monitorul, pana la urma cum e?
6.3  RE: Si daca totusi este f bun profesional? trimis de
(10 mai 2011, 16:23:44
1. Va trebui sa-I rugati pe cei din presa centrala (Cristina Horvat de la Cotidianul) sa dovedeasca afirmatia respectiva. Eu va indic doar articolul (bine documentat) in care se face afirmatia respectiva:
cotidianul.ro/print-135819
In acest articol sunt oferite date, sume exacte, nume de firma, etc. Pare destul de credibil si de bine documentat articolul. Cum din partea d-voastra nu a aparut nici o dezmintire, am luat de bune faptele prezentate acolo. Acum(dupa 3 luni jumatate) este prima data cand dezmintiti acele informatii. Citesc ziarul d-voastra aproape zilnic, daca mi-a scapat dezmintirea atunci va rog sa ma scuzati.
2. dpdv logic daca punctul 1 este adevarat, atunci punctul 2 nu este chiar asa de aberant. Acum ca ati dezmintit punctul 1 intr-un mod mai mult sau mai putin oficial, imi retrag si eu afirmatia de la punctul 2.
"a lovit puternic in Luhan" aici am fost un pic ambiguu. Ma refeream la articolele din trecut nu la acest articol. Imi este clar ca nu apreciati activitatea lui Luhan si este destul de evident ca in trecut ati dat in el cat ati putut. Personal nu il cunosc pe acest om, poate aveti dreptate, poate il cunoasteti mai bine. Eu stiu doar ca un om care rezista cativa ani intr-o multinationala pe un salar > 10.000 de euro trebuie sa fie extrem de bine pregatit.
6.4  RE: Si daca totusi este f bun profesional? trimis de
(10 mai 2011, 16:50:38
pentru MADEINPRELIPCA
Pana la urma e simplu. Asta in cazul in care sunteti de buna credinta si cititi tot comentariul postat de noi, inclusiv acest fragment: "In Monitorul, articolele nu se publica in functie de cat plateste fiecare, asa cum se face la alte publicatii" In concluzie, cam asa e.

pentru H2SO4
Dvs. considerati ca tot ceea ce spune Cristina Horvat de la Cotidianul e litera de lege? O cunoasteti? NU aveti cum, pentru ca este un pseudonim care este folosit in redactia ziarului Cotidianul in cazul anumitor articole. Daca si dvs. ati fi fost de buna credinta ati fi luat in calcul si comentariul postat de redactorul sef al Monitorului la acel articol din Cotidianul, pe site-ului respectivului ziar. Daca intr-adevar nu l-ati vazut, atunci scuzele sunt acceptate.
In privinta afirmatiei "Eu stiu doar ca un om care rezista cativa ani intr-o multinationala pe un salar > 10.000 de euro trebuie sa fie extrem de bine pregatit", aveti perfecta dreptate. Ceea ce dvs. nu stiti (si nu e vina dvs.) este ca dl. Luhan nu a avut o astfel de functie la multinationala respectiva si nici un astfel de salariu.
Daca facem o comparatie intre materialele pozitive (cu initiative, declaratii etc) si cele negative cu dl. Luhan aparute in Monitorul de Suceava, va garantam ca numarul celor pozitive este covarsitor mai mare.
6.5  RE: Si daca totusi este f bun profesional? trimis de
(10 mai 2011, 18:29:43
N-am vazut comentariul redactorului d-voastra de pe situl Cotidianul. Multumesc de informatii. S-a notat.
7.   Pt.ABCDAR trimis de
(10 mai 2011, 11:59:04
Rusine lui FOXMAN pt. vocabular dar tu roznovane nu te lasa!Criticile te fac sa scrii mai cu inversunare pt.ca stii tu ce stii!
8.   ` trimis de
(10 mai 2011, 12:24:29
Trăim in vremuri restrişte, nehotărâţi de alegerile pe care să le luăm se apelează de multe ori la modul "pupincurism",este metoda sigura, fară prea mult efort.Dar la urma urmei ce ai de pierdut daca o pui în aplicare.
9.   Amandoi o apa si-un pamant trimis de
(10 mai 2011, 16:02:55
Un sclav si un ajutor de sclav bucuros ca a fost bagat in seama. Ce poti sa vezi mai frumos de atat? Un cocon din care sta sa iasa urmatorul fluture! Nu uitati -"Fluturii traiesc doar o zi pe pamant!"
10.   Luhan trimis de
(10 mai 2011, 16:11:09
haideti sa-l lasam pe Luhan sa se laude k a venit intru-un partid de hoti, mincinosi si...ji sa apucat de furat fiind ajutat de flutur...:))....vai de steaua voastra pdl-listilor...:-j:))
11.   Luhan trimis de
(10 mai 2011, 19:36:48
luhaneeeeee!!!!!!!!! ai uitat cum îl pupai in fund pe Flutur .... şi Flutur la rândul lui pe alţii înainte să fii europarlamentar!?!?!? pai aşa e în PD-l ...sunteţi ca ciorile ..... când sunt jos ...iţi mănâncă din palmă....si când sunt sus se cacă pe tine ......!!!
11.1  RE: Luhan trimis de
(10 mai 2011, 21:37:30
Subscriu...bine punctat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei