Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Bejinariu dă vina pe Guvern pentru creşterea preţului benzinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu consideră că principalul vinovat pentru creşterea preţului carburanţilor este Guvernul României. Bejinariu a precizat că preţurile la carburanţi au crescut în urma unei decizii administrative a Guvernului condus de Emil Boc de a creşte accizele.

„Este inadmisibil să vedem cum Guvernul priveşte pasiv şi face declaraţii în faţa camerelor de luat vederi cu privire la creşterea preţurilor la carburanţi, dând vina pe tot felul de chestiuni anexe, cum ar fi situaţia din Orientul Mijlociu sau creşterea preţului la barilul de petrol”, a spus Eugen Bejinariu.

El a adăugat că, după scumpirea carburanţilor, românii ar trebui să se aştepte şi alte creşteri de preţuri. În acelaşi timp, deputatul PSD a arătat că în momentul de faţă problema nu este privatizarea companiei Petrom, ci faptul că statul român nu a folosit pârghiile de care dispune pentru a stopa abuzurile care au dus la creşterea preţului la combustibili.

„Să ne aducem aminte că cel care a angajat privatizarea Petrom în anul 2000 este Traian Băsescu. Şi ştim foarte bine că memorandumul cu Banca Mondială, care este un document public, la îndemâna oricui, deci poate fi consultat inclusiv de Emil Boc, a fost semnat de Traian Băsescu. La fel de public este şi raportul Comisiei Senatoriale care a examinat privatizarea Petrom şi care nu a găsit nici o neregulă în această construcţie”, a arătat Bejinariu.

 

Bejinariu susţine că Executivul beneficiază de pe urma scumpirii carburanţilor

Deputatul PSD a mai declarat că Executivul, condus de Emil Boc, ar trebui să verifice respectarea de către compania OMV a programului asumat de investiţii, modernizare şi dezvoltare a Petrom. Bejinariu este de părere că Executivul ar trebui să solicite Consiliului de Administraţie al Petrom să prezinte o situaţie clară a furnizorilor, contractorilor şi subcontractorilor, precum şi a modul în care au fost organizate licitaţiile pentru atribuirea contractelor de către Petrom. „Guvernul poate solicita Consiliului Concurenţei să verifice tot ceea ce se întâmplă la toate societăţile care lucrează cu carburanţi şi ar putea să găsească soluţii să oprească acest tăvălug al preţurilor. Dar ştim foarte bine că Guvernul nu doreşte acest lucru. Pentru că, pe de o parte, îl plânge pe cetăţean, pe român, iar pe de altă parte este mulţumit că aceste preţuri cresc zi de zi, iar accizele, impozitele care se colectează la stat sunt tot mai mari. Deci Guvernul beneficiază de aceste creşteri de preţuri”, a mai spus Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu dă vina pe Guvern pentru creşterea preţului benzinei.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bejinariu dă vina pe Guvern pentru creşterea preţului benzinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PNL trimis de
(11 mar 2011, 11:42:44
Ai perfecta dreptate Guvernul Nastase se face vinovat de cresterea benzinei ,nu Guvernul BOC.
2.   Oare? trimis de
(11 mar 2011, 19:52:42
Cred ca politica guvernelor ce s-au perindat la Bucuresti este principala cauza si care, deocamdata, noi , muritorii de rand nu o putem controla. Dar, principalii vinovati suntem noi toti, masa mare de cetateni ai acestei tari. Hai sa reducem consumul de carburanti la minim. Si o sa vedeti cum se schimba problema. Nu vedeti ca actualul guvern, dar si celelalte, nu cauta a solutiona problema ci a motiva actiunile magnatilor petrolului din Romania.
3.   PE BUNE trimis de
(12 mar 2011, 09:02:40
Super inteligent e Marinaru asta.. ca si Basescu. 69% castiga Statul, din scumpirea Carburantului,restul de 31% doar furnizorul.
Mama lui de Ceausescu, nu Marinaru ?laughing
4.   LEHAMITE CU MIROS DE SCARBA... trimis de
(16 mar 2011, 16:31:18
CAND AU FOST CICA ACELE,,CONTROALE,,DIN PARTEA ,,FORURILOR COMPETENTE CARE Au vrut sa STIE DE CE S-A SCUMPIT BENZINA...,S-A ajuns la o concluzie de rasu -plansu...CICA DOAR ANUL TRECUT S-A marit nejustificat - fara motiv COMBUSTIBILUL- anul asta nu.Si-atunci intreb daca anul trecut a fost fara motiv de se nu s-a anulat acea marire de pret nejustificata...iar acum crescand PRETUL JUSTIFICAt AR FI AJUNS LA CEL CORECT ...EGAL CU CEL PRACTICAT PANA LA ULTIMA MARIRE...dar ce s-a faci ..hoti...sunt hoti..or vrea petrol sau bani si pt lumea cealalta..totul pe spinarea celor multi...doar blesteme din partea mea ,SI PT EI SI PT CEI CARE II APARA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei