Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 dec 2010 - Anul XV, nr. 306 (4597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Senatorul PSD Gavril Mîrza cere demisia ministrului de Externe pentru „eşecul Schengen”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a solicitat, ieri, demisia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru eşecul prefigurat în ceea ce priveşte acceptarea României în Spaţiul Schengen în primăvara anului viitor.

„Se recomandă să nu fim primiţi în Schengen şi asta este rezultatul demersurilor pe care şeful statului şi ministrul de Externe le fac. Pentru acest insucces, pentru acest eşec ar trebui ca ministrul de Externe să dispară din funcţie cât mai repede”, a declarat, în conferinţă de presă, Gavril Mîrza.

El consideră recomandarea Germaniei şi Franţei către celelalte state membre UE de a nu primi ţara noastră în Spaţiul Schengen drept un semnal de avertizare pe care ţările europene îl transmit Guvernului de la Bucureşti şi politicilor duse de acesta. Pentru Mîrza, anul 2010 este unul de bilanţ negativ pe toate planurile: „paşi spre dictatură, nu mai funcţionează instituţiile statului, un singur om dirijează şi dă ordin peste tot, ceea ce ne face să credem că România este în pericol”. „Trebuie ca toate forţele responsabile să se coaguleze şi să preîntâmpine un asemenea derapaj. Sper ca anul care vine să schimbe lucrurile, ca opoziţia să realizeze acea alianţă de care se tot vorbeşte şi până la sfârşitul trimestrului întâi să dispunem în Parlament de o nouă majoritate. Să facem paşii care trebuie pentru ca România să revină la o adevărată democraţie, să funcţioneze instituţiile statului, să reparăm ce a stricat PD-L şi încet, încet să încercăm să aducem bunăstare românilor”, a spus Mîrza.

Fiind ultima conferinţă de presă a PSD Suceava din acest an, senatorul social-democrat le-a urat şi ziariştilor „să fiţi într-adevăr liberi, să nu se mai considere că reprezentaţi un pericol pentru siguranţa naţională şi nici pentru siguranţa prezidenţială la nivel de judeţ”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Gavril Mîrza cere demisia ministrului de Externe pentru „eşecul Schengen”.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Senatorul PSD Gavril Mîrza cere demisia ministrului de Externe pentru „eşecul Schengen”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
(30 dec 2010, 11:32:01
Demisia e o chestiune de onoare
Când o vedeţi pe la Băsescu să’mi daţi de ştire
Baconschi e’n plop,habar n’are
El doar aplaudă simulând uimire

N’aderăm dom’le la nici un Schengen
Nici acum,nici în veci
România’i un imens spital de glumeţi obscen
Un fleac,deci
Dar...poţi să’l treci ? ( hahaha)
2.   Alt incompetent trimis de
(30 dec 2010, 14:48:41
Ce "destept" e si Marza asta!? Parca e vina ministrului de externe ca Romania e o tara corupta !!laughing E vina ministrului de externe ca din 89 incoace s-a furat si defrisat cat s-a putut !? Uite asa ajung sa ne conduca toti 'BABALACII' care au creierul spalat si habar nu au de politica, sau ce se intampla in tara asta.
3.   Comentariu trimis de
(30 dec 2010, 15:35:15
da ! este cel mai grav esec al administratiei basescu ! ne simtim umiliti atunci cnd trecem in spatiul shengen prin controlele ce ni se fac !
4.   CORECT trimis de
(31 dec 2010, 10:24:28
Demisia ar fi o actiune corecta,dar nu o sa se intample.La membrii coalitei nu exista onoare!
5.   Baronul Munchausen de Suceava trimis de
(31 dec 2010, 18:42:54
Tovarase Munchausen,in perioada de trista amintire a dvs la "carma" Sucevei precum si a securisto-comunistilor tai din gasca PSD,Romanica a ajuns de rasul Europei,pricepusi mataluta ?"Gargara rostita sucevenilor,lauda si hotia clanului mai sus amintit,a tinut dezvoltarea Romaniei.Mataluta, o ultima "scursura comunista" ramasa din epoca ceausista,ati distrus economia acestui judet,imbogatindu-va instantaneu.Asadar,o fi furand si cei de la putere din zilele noastre,insa au atras si bani ptr dezvoltarea acestui judet,multi,putini dar macar se simte ca misca ceva.Recomand romanilor sa-si aminteasca cum s-a distrus,furat si instrainat industria acestui judet sub "conducerea" dvs.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei