Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actriţa Claire Danes va găzdui ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace pe 2013

Actriţa americană Claire Danes va găzdui cea de-a 20-a ediţie a ceremoniei de decernare a premiului Nobel pentru pace, care va avea loc anul acesta pe 13 decembrie, la Oslo, informează contactmusic.com.

Ceremonia este dedicată laureatului premiului Nobel pentru pace pe anul 2013, care a fost atribuit, pe 11 octombrie, Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Distincţia a fost primită de organizaţie doar la câteva zile după ce inspectorii acesteia au început munca de supervizare pentru distrugerea, până pe 30 iunie 2014, a impozantului arsenal chimic deţinut de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Potrivit site-ului nobelprize.org, Claire Danes a declarat: "Sunt extrem de onorată să fiu parte a concertului dedicat premiului Nobel pentru pace. (...) În fiecare an, cei mai importanţi şi talentaţi artişti se reunesc pentru această ceremonie remarcabilă prin care se promovează pacea în întreaga lume şi înseamnă foarte mult pentru mine să sprijin acest eveniment incredibil".

Artiştii care vor fi invitaţi să susţină recitaluri în cadrul ceremoniei nu au fost încă anunţaţi, dar evenimentul atrage de obicei unele dintre cele mai importante vedete din lume.

Actriţa americană a câştigat un Glob de Aur, în luna ianuarie, pentru rolul din popularul serial TV "Homeland". Ea mai are în palmares alte două Globuri de Aur - pentru rolurile din serialul "My-So-Called-Life" (1995) şi pentru cel miniseria TV "Temple Grandin" (2011) - şi un premiu Emmy, pentru rolul din miniseria TV "Temple Grandin". Claire Danes, în vârstă de 33 de ani, s-a remarcat şi în lungmetrajele "Fiicele doctorului March", "Cum să faci o cuvertură americană", "Romeo şi Julieta", "Orele", "Terminatorul 3: Supremaţia Roboţilor" şi "Pulbere de stele".

Premiul Nobel pentru pace este una dintre cele mai prestigioase distincţii din lume, care, de-a lungul timpului, a fost acordată unor personalităţi marcante pentru evoluţia întregii omeniri: maica Teresa, Nelson Mandela, Mihail Gorbaciov, arhiepiscopul Desmond Tutu, actualul preşedinte al SUA, Barack Obama, Kofi Annan, Al Gore şi mulţi alţii.

În ultimii 16 ani, ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace a fost urmată de un grandios concert, la care au participat figuri emblematice ale industriei muzicale internaţionale: Donna Summer, Natasha Bedingfield, Wyclef Jean, Diana Ross, Annie Lennox, Alicia Keys, Juanes, Kylie Minogue, Simply Red, Lionel Richie, John Legend, Duran Duran, Damien Rice, Andrea Bocelli, Tony Bennett, Diana Krall, The Chieftains, The Cardigans, Craig David, Santana, Paul MacCartney, Youssou N'Dour, Bon Jovi, Tina Turner, Sting.

Anul trecut, Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum, în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru pace, alături de Jennifer Hudson, Seal, Ne-Yo, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh. Reprezentanţii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene, precum şi preşedintele Comitetului Nobel i-au aplaudat la scenă deschisă pe membrii Fanfarei Ciocârlia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actriţa Claire Danes va găzdui ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace pe 2013.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actriţa Claire Danes va găzdui ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace pe 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei