Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gerard Butler, în "Fantoma de la Operă", sâmbătă, la Pro TV

Pro TV difuzează sâmbătă, de la miezul nopţii, filmul "Fantoma de la Operă", ecranizarea celebrului roman al lui Gaston Leroux, în regia lui Joel Schumacher, cu Gerard Butler în rol principal, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cu câte trei nominalizări la Oscar, respectiv la Globul de Aur, "Fantoma de la Opera" a fost primit excelent atât de critici, cât şi de public: un real succes pe plan mondial, acesta a reuşit să adune încasări de aproape 154 de milioane de dolari.

Filmul reprezintă adaptarea cinematografica a musicalului din 1986 cu acelaşi titlu al lui Andrew Lloyd Webber. Drama relatează povestea Fantomei (Gerard Butler), un geniu muzical desfigurat care bântuie prin catacombele Operei din Paris, îngrozind artiştii care trăiesc şi lucrează aici. Acesta face o pasiune pentru tânăra şi inocenta coristă Christine Daae (Emmy Rossum), pe care îşi propune să o transforme în noua diva a operei. Fantoma o sabotează în timpul repetiţiilor pe actuala primadonă, Carlotta (Minnie Driver), iar aceasta refuză să mai cânte pe scenă, lăsându-i cale liberă neexperimentatei Christine. Misteriosul "înger al muzicii', aşa cum îl numeşte fata, îşi pregăteşte din umbră viitoarea atracţie a operei pariziene.

Deşi este vrăjită de mentorul său, Christine nu se poate opune atracţiei faţă de fermecătorul viconte Raoul de Chagny (Patrick Wilson), spectator fidel al operei şi prieten din copilărie al lui Christine, stârnind astfel mânia Fantomei. Îndragostit până în pragul nebuniei, acesta jură să o facă pe Christine doar a lui şi nu ezită să o răpească pentru a-şi atinge scopul. Pasiuni înflăcărate, gelozii cumplite şi o iubire obsesivă ameninţă să îi aducă pe îndrăgostiţi într-un punct de unde nu mai există cale de întoarcere.

Având doar 16 ani atunci când a fost aleasă să o joace pe Christine, talentata Emmy Rossum îşi aduce aminte prin ce a fost nevoită să treacă pentru a putea duce la bun sfârşit filmările: "Timp de 6 luni cât am filmat, am purtat tot timpul corsete extraordinar de strâmte şi de inconfortabile. Ca să pot să încap în ele nu am putut să mănânc deloc mâncare solidă, doar lichide şi îngheţata - aceasta pentru că mi se topea în gura şi doar aluneca pe esofag".

Gerard Butler s-a confruntat cu tot felul de provocări pe parcursul filmărilor: cu excepţia a 14 replici vorbite, actorul de origine scoţiană şi-a cântat în întregime rolul din film. Mai mult, procesul prin care i se aplica machiajul Fantomei i-a pus la încercare răbdarea actorului principal. "Stăteam pe scaun cu orele, în timp ce trei oameni îmi dădeau cu lipici pe ochi, trăgeau de el în jos (de machiaj) şi îl prindeau cu aţă ca să nu îl pot mişca. Era o adevărată tortură. Când eram gata, aş fi fost în stare să muşc pe cineva de nervi!", a declarat Gerard Butler.

În mod paradoxal, singura actriţă cu rol principal din film care nu a cântat deloc a fost Minnie Driver, cea care a jucat-o pe diva Carlotta, aceasta fiind dublată de vocea unei profesoare de canto.

Regizorul Joel Schumacher nu s-a dat în lături de la nici un sacrificiu atunci când a fost vorba de crearea unei impresii de absolută autenticitate: scena din film în care sala operei a luat foc a fost reală, teatrul de pe platoul de filmare a fost într-adevăr distrus de flăcări.

O capodopera a cinematografiei moderne, "Fantoma de la Operă" este un film fascinant, cu o coloană sonoră impresionantă şi o distribuţie excelentă, care promite să transpună publicul cu totul în povestea plină de dramă, mister şi suspans pe care o relatează, sâmbata, la Pro TV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerard Butler, în "Fantoma de la Operă", sâmbătă, la Pro TV.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gerard Butler, în "Fantoma de la Operă", sâmbătă, la Pro TV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei