Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2012 - Anul XVII, nr. 236 (5141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum ajuţi copilul la teme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unii copii au nevoie de ajutor, alţii nu, unii te solicită în timp ca alţii nici nu-ţi spun că au lucruri pe care nu le ştiu sau nu le pot face.

 Indiferent de situaţie copilul are nevoie de supraveghere constantă cel puţin până îşi formează un program, până se acomodează cu temele de acasă şi le consideră sarcini şcolare, până te convingi că se poate descurca singur şi începe să fie responsabil. Copilul trebuie permanent încurajat, apreciat pentru ceea ce face.

 Dacă are nevoie de ajutor trebuie să găseşti metoda cea mai bună să i-l oferi excluzând rezolvarea temelor de către tine. Poate trebuie să lucrezi mai mult la dezvoltarea încrederii, la iniţiativă, poate este nevoie să te consulţi cu învăţătoarea. Atmosfera trebuie să fie destinsă, încurajatoare, pozitivă.

 Atunci când copilul îşi face temele în lipsa ta ele trebuie verificate, activitate la care participă şi copilul. Găseşte întotdeauna ceva de apreciat şi nu te axa doar pe sublinierea greşelilor.

 La începutul clasei întâi este posibil că micuţul să uite ce a primit de făcut acasă. Oricum legătura cu învăţătoarea este foarte strânsă la debutul şcolar aşa că te poţi asigura că ştii şi tu. În scurt timp va învăţa să le noteze în diferite moduri după stilul de lucru al învăţătoarei.

 În timpul destinat învăţării copilul trebuie să facă scurte pauze. Acestea nu trebuie să-l îndepărteze prea tare de activitate, deci nu este cazul să urmărească un desen animat, etc. Dacă eşti cu el poţi apela la exerciţiile mâinilor pe care le face la şcoală pentru dezvoltarea musculaturii acestora. Mâna lui oboseşte la scris, stiloul poate să nu-i fie prea comod, îl strânge, mărind efortul mâinii. Dacă îl întrebi îţi va arăta cu plăcere cum se joacă cu mâinile la şcoală: imită ploaia sau „cântă la pian” atingând fiecare deget de birou, „saluta” degetele coordonând stânga-dreaptă, atingând pe rând degetele mici, inelarele, degetele mijlocii, arătătorul şi degetul mare, bate din palme, imită spălatul pe mâini, umflă imaginar un balon apoi îl sparge cu o bătaie puternică din palme însoţită de interjecţii etc. Aceste exerciţii îi fac plăcere şi îl ajută să se deconecteze, ca apoi să-şi poată reconcentra atenţia.

 Pentru a învăţa să înveţe are nevoie de sprijinul tău. De obicei copiii reduc temele acasă la cele scrise, neglijând învăţatul şi cititul. El „citeşte” la şcoală înainte de a învăţa să citească. Citeşte imagini (formează propoziţii), completează cuvinte care sunt însoţite de semne grafice cu semnificaţie de silabă, sunet, povesteşte, sortează după diferite cerinţe etc. Acasă trebuie deschise şi manualele şi revăzute paginile lucrate la şcoală. Pe copil îl amuză dacă îl pui să te înveţe el pe ţine. Îţi va explica tot ce a reţinut de la şcoală.

 După o scurtă perioadă, abecedarul va conţine exerciţii mai complexe. Poţi să ceri învăţătoarei să-ţi spună ce ai putea să faci acasă cu micuţul şcolar. De obicei copiii lucrează cu plăcere în această perioadă de început, sunt mândri de fiecare achiziţie şi descoperire şi sunt dispuşi să-ţi explice şi ţie ce au învăţat. Fructifică aceste momente pentru a începe formarea unor obiceiuri de studiu.

 

www.problemele-copilului-meu.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ajuţi copilul la teme.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cum ajuţi copilul la teme5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei