Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2020 - Anul XXV, nr. 56 (7361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Crimă

Un tânăr i-a tăiat gâtul bărbatului pe care l-a prins cu soția sa. Femeia a fost și ea tăiată, dar a scăpat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene de coșmar s-au petrecut joi seară într-o casă din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi, după ce un tânăr în vârstă de 28 de ani a intrat în casa în care se aflau soția sa și un bărbat de 51 de ani, cu intenția de a-i ucide pe ambii.

Tânărul, turbat de furie, și-a lovit cu cuțitul mai întâi soția, în zona gâtului, fără a reuși însă să-i provoace leziuni grave. În circumstanțe ce urmează a fi stabilite în cadrul anchetei, agresorul s-a îndreptat apoi spre bărbatul de 51 de ani, căruia i-a aplicat mai multe lovituri puternice de cuțit în gât. Bărbatul de 51 de ani a murit în scurt timp, practic gâtul fiindu-i secționat. Pe corpul acestuia, în zona gâtului, ar fi fost șase lovituri de cuțit.

Agresorul, Dănuț Gheorghiță Sofronie, în vârstă de 27 de ani, a fost pus sub acuzare de procurorul criminalist de caz pentru omor dar și pentru infracțiunea de violență în familie, cu referire la tentativă de omor. Anchetatorii au așadar date certe că tânărul a vrut să-și omoare și soția.

Tribunalul Suceava a admis propunerea înaintată de procuror și a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru următoarele 30 de zile.

 

Trei copii, martori la crimă

Cei doi tineri erau căsătoriți, însă de ceva vreme se separaseră. Tânărul de 28 de ani nu a acceptat însă ideea despărțirii și nici că femeia ar putea avea alte relații. Acesta ar fi amenințat-o în mai multe rânduri că o va ucide.

Din păcate, în locuința în care s-a petrecut oribila faptă se aflau și trei copii, cu vârste între 2 și 9 ani, ai celor doi tineri. Copiii provin și din relații anterioare ale celor doi.

 

Tânăra tăiată cu cuțitul a fugit la un vecin, unde a cerut disperată ajutor

Tânărul care a comis crima, Dănuț Gheorghiță Sofronie, a fost căutat de echipe de polițiști, de joi noapte, când a fugit din casa în care a comis crima. El a fost prins vineri dimineață, în jurul orei 10.00.

Toți protagoniștii acestui caz sunt dintr-un sat vecin, Măneuți, de peste apa Sucevei.

Dănuț Gheorghiță Sofronie era ieșit din penitenciar de anul trecut, după ce a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, dar și pentru agresarea a doi polițiști.

În sat se știa că cei doi nu mai aveau o relație, deși oficial nu era divorțați.

Joi, soția lui Dănuț Gheorghiță Sofronie se afla în Costișa, unde avea o casă moștenită de la o rudă vârstnică. Femeia îi avea alături și pe cei trei copii. Vecinii se feresc să vorbească despre relația tinerei cu bărbatul de 51 de ani.

Cert este că joi seară Dănuț Gheorghiță Sofronie a venit la locuință, era beat și a atacat cu cuțitul. Mai întâi a tăiat-o superficial pe femeie, tot în zona gâtului. Aceasta a fugit disperată la casa unui vecin.

”Pe la 9 și un sfert a venit ea în fugă spre casa noastră și mi-a spus că Dănuț a tăiat-o la gât și să sun la 112. Au venit ambulanța, Poliția și s-au deplasat la domiciliu lor, unde Mihai (n.r. - bărbatul de 51 de ani) era cu gâtul secționat, era mort, căzut pe jos, plin de sânge. Dumnezeu știe ce au avut ei în familie. Eu știu că el (victima – n.r.) a venit să o ajute să facă curățenie... El (agresorul - n.r.) o fi fost gelos, erau în divorț, era și în stare de ebrietate”, a relatat vecinul.

Martorul a mai relatat că, la câteva minte, după femeie au venit în fugă spre casa sa și copiii.

Fetița în vârstă de 8 ani avea urme de sânge, după ce trecuse peste cadavrul celui ucis.

Dănuț Gheorghiță Sofronie a fost fugar pe câmpurile din zonă până vineri dimineață, când un echipaj de poliție de la Gălănești l-a prins.

Ancheta a fost preluată de judiciariști de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist.

 

Beat, pe moped, a fugit de polițiști. Când a fost prins, pe unul l-a lovit cu pumnul în față

Tânărul suspect de omor a ieșit din penitenciar în 2019, după ce a executat o pedeapsă de 1 an și 10 luni de închisoare.

El a fost condamnat după ce, pe 24 iunie 2017, doi agenţi de poliţie, care se aflau în serviciu de control în trafic pe raza comunei Frătăuţii Vechi, au făcut semnal de oprire unui moped care era condus de un tânăr care nu purta cască de protecţie. Tânărul nu a oprit iniţial, însă după o scurtă urmărire, cu poliţia după el, a tras pe dreapta. Motoscuteristul a declarat că nu are asupra sa nici documentele personale şi nici pe cele ale mopedului. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând concentraţia de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Din cercetări a rezultat că este vorba de Dănuţ Gheorghiţă Sofronie, pe atunci în vârstă de 24 de ani. Tânărul a devenit recalcitrant în momentul în care poliţiştii i-au solicitat să se urce în autospeciala lor, pentru a fi dus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 „În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă, în zona maxilarului, partea stângă, pe agentul de poliţie D.B. Ulterior, numitul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă l-a ameninţat cu moartea atât pe agentul de poliţie D.B., cât şi pe colegul acestuia, agent de poliţie A.M.”, s-a arătat la vremea respectivă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În urma comiterii acestor fapte, tânărul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 10 luni de închisoare, cu executare.


 


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr i-a tăiat gâtul bărbatului pe care l-a prins cu soția sa. Femeia a fost și ea tăiată, dar a scăpat.
 Vizualizări articol: 3227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr i-a tăiat gâtul bărbatului pe care l-a prins cu soția sa. Femeia a fost și ea tăiată, dar a scăpat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei