Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 219 (7220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Olimpiada

O elevă a Colegiului ”Petru Rareș” se pregătește pentru Internaționala de Limba Franceză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Andreea Gînga, elevă în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, se pregătește pentru Olimpiada Internațională de Limba Franceză, competiție găzduită în acest an de Republica Moldova, Chișinău, în perioada 27 – 30 septembrie.

În această săptămână, eleva se află la Târgoviște, alături de alți cinci elevi calificați în lotul național al României, de formatori și cadre didactice, pentru un program de pregătire intensivă. La Târgoviște, Andreea Gînga este însoțită de prof. Laura Ciurari, de la colegiul menționat.

„Andreea Gînga este din Dumbrăveni și învață la secţia bilingv franceză. Este pasionată de limba franceză, iar pe parcursul liceului a avut rezultate excelente, calificându-se în fiecare an la etapa națională a olimpiadei. A câștigat premii importante și la alte concursuri de profil. De la anul, Andreea vrea să studieze limba franceză la Cluj și își dorește o carieră în învățământ”, a menționat prof. Laura Ciurari, care, alături de prof. Luminița Mocanu, o pregătește pe Andreea la această disciplină.

Lotul restrâns este format din șase elevi din Timiș, Dolj, Argeș, Tulcea și Suceava. Andreea va reprezenta România datorită rezultatului remarcabil obţinut la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Franceză (premiul I), desfăşurată în luna aprilie, la Bistriţa (judeţul Bistriţa-Năsăud).

 

Două probe, una individuală și una colectivă

La Chișinău, elevii fiecărui lot vor susține o probă individuală de eseu și o probă orală, colectivă, în cadrul căreia vor trebui să comenteze o temă dată. Echipele vor fi constituite prin tragere la sorți, astfel că fiecare echipaj va avea în componență elevi din țări diferite.

Olimpiada Internațională de Limba Franceză reunește elevi francofoni cu performanțe în limba franceză din șase țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF): Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România și în fiecare an una dintre aceste țări găzduiește această competiție.

Menționăm că prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză a avut loc la Cluj-Napoca, România, în 2015.

 

Premiul II în 2018, pentru o elevă a aceluiași colegiu

Participarea Andreei vine la doar un an după ce o elevă a Colegiului „Petru Rareș” Suceava obținea o distincție importantă în această competiție.

Teodora Iuliana Juncu și-a adjudecat, în 2018, premiul al II-lea în cadrul probei orale, desfășurate pe echipe, nivel B2, la Internaționala de Limba Franceză, la Ohrid, Republica Macedonia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului ”Petru Rareș” se pregătește pentru Internaționala de Limba Franceză.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O elevă a Colegiului ”Petru Rareș” se pregătește pentru Internaționala de Limba Franceză5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei