Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 107 (7108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Universitatea din Suceava

Iubitori de carte și edituri consacrate, reuniţi la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Iubitorii de carte au ocazia să intre în contact cu oferta a peste 30 de edituri din țară și din străinătate în cadrul celei de-a VI-a ediții a Salonului Internațional de Carte „Alma Mater Librorum”, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Câteva din cele mai importante edituri din România îi aşteaptă și astăzi pe cititorii din Suceava cu standuri atractive, în corpul A al Universității. De asemenea, publicul are acces gratuit la toate evenimentele din cadrul salonului, programul complet putând fi consultat la http://www.biblioteca.usv.ro/.

Târgul a debutat joi, 9 mai, coordonatoarea Bibliotecii USV, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, menționând că „salonul de carte de la Suceava este unul special pentru că este singurul organizat de o universitate și care se desfășoară în incinta unei universități. (...) Anul acesta salonul nostru de carte coincide, în mod fericit, cu Ziua Europei, cu momentul în care se hotărăște, în România, destinul Europei pentru următorii ani, cu Ziua Victoriei, cu atâtea evenimente fericite din această perioadă în cadrul căreia noi ne-am situat cu proiectul <România citește> și cu proiectul național aprobat de Guvernul României - <2019 – Anul cărții în România>. Salonul nostru de carte este unul internațional, avem o largă participare internațională, Ucraina, Senegal, Serbia, Germania”. Aceasta a mai arătat că Institutul Bucovina de la Augsburg este alături de Inspectoratul Școlar Județean, Casa de Cultură a Studenților, partener al acestei ediții.

De asemenea, Sanda-Maria Ardeleanu a menționat că prin intermediul acestui eveniment, USV întinde încă o punte a dialogului către comunitate, către regiune, către națiune.

„Îi aștept pe suceveni să vină să cumpere carte, să citească, să intre în dialog cu noi. (...) Salonul este un festin al spiritului, al școlii. Sigur că veți vedea aici carte academică, carte științifică, literatură. La USV sunt semințe care rodesc, la USV există aplecare pentru inițiative de genul acesta, pentru creativitate. Vă mulțumim că ați înțeles acest lucru. Sunt fericită că semințele aruncate acum șase ani de prorectorul Mihai Dimian au ajuns astăzi vlăstare”, a mai adăugat Ardeleanu.

 

„Cartea creează posibilitatea dialogului și premisele toleranței”

La rândul său, coordonatorul ediției a VI-a a salonului, prorectorul și criticul literar Mircea A. Diaconu, a arătat că ”este un moment special”, un îndemn la lectură, o întâlnire de bun augur pentru toți participanții.

„Cartea unește. Probabil au fost momente în istorie când cartea a dezbinat, dar cred că orice s-ar spune cartea creează posibilitatea dialogului și creează premisele toleranței. Așadar, este un moment festiv. Indiscutabil faptul că sunt aici foarte multe edituri înseamnă și o chestiune pragmatică. E vorba de întâlniri cu cititorii, e vorba de întâlniri cu posibili parteneri, cu librăriile, pentru a discuta politici concrete. Este un moment important pentru toată lumea. USV se bucură că poate să organizeze un astfel de eveniment și sperăm ca el să lase urme în existența noastră imediată, în aceste zile, dar și în momentele de viitor”, a precizat Mircea A. Diaconu în deschiderea salonului.

Invitatul de Onoare al ediţiei a VI-a a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum" este Editura Junimea, care aniversează 50 de ani de existenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iubitori de carte și edituri consacrate, reuniţi la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iubitori de carte și edituri consacrate, reuniţi la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei