Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 250 (6960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În cartierul Burdujeni

Restaurantul Scorpion, demolat cu buldozerele, pentru a face loc unui Kaufland Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre cele mai cunoscute localuri din municipiul Suceava, Restaurantul Scorpion, de care ştiu toţi cei care locuiesc sau au ajuns în trecere prin cartierul Burdujeni, va fi curând doar o amintire.

Zidurile clădirii în care au petrecut generaţii de suceveni, atunci când şi-au unit destinele, când le-a apărut primul copil sau al doilea..., când au sărbătorit nunta de bronz, argint sau aur, sunt acum puse la pământ cu buldozerele.

Scorpionul care trona deasupra intrării în pensiunea-restaurant se mai găsea şi ieri, atârnând agăţat de nişte cabluri, cu unul dintre braţe rupte, cu coada frântă, bălăngănindu-se pe perete sub vibraţiile stârnite de excavatorul care „muşca” din ziduri, lăsând în urmă mormane de moloz şi încrengături de fiare.

Întreaga clădire va fi demolată pentru a face loc unei clădiri moderne, un nou mall, la baza celui mai mare cartier al Sucevei.

Noul centru comercial va fi construit pe terenul viran din spatele benzinăriei Negru (actual RO) şi pe cel care va fi eliberat de construcţii prin demolarea Restaurantului Scorpion, a spălătoriei auto de lângă şi a construcţiilor din spatele acestora, înspre fostul abator din Burdujeni.

În total, investiţia va fi realizată pe o suprafaţă de aproximativ 18.300 de mp – aproape dublu faţă de suprafaţa pe care a fost amenajat primul Kaufland, cel de pe strada Universităţii, inaugurat în 2006.

Accesul clienţilor către noul centru comercial Kaufland, atât auto cât şi pietonal, se va face de pe bulevardul principal al Sucevei – Calea Unirii, în vreme ce aprovizionarea cu marfă se va face direct de pe strada Nicolae Iorga.

 

Cel de-al şaselea mall din Suceava

Cel de-al doilea Kaufland din municipiul reşedinţă de judeţ urmează să fie făcut după noul concept al companiei, de open mall, prin care, pe lângă hipermarketul propriu, sunt amenajate galerii comerciale extinse, care găzduiesc magazine ale chiriaşilor, zone de food, cu restaurante, patiserii şi cafenele pentru toate gusturile.

Acesta ar fi cel de-al patrulea mall funcţional din Suceava, celelalte fiind Iulius Mall, Shopping City, iar mai nou Egros, la care se mai adaugă alte două malluri construite, dar nefuncţionale în prezent – Galleria Mall, de la intrarea dinspre Fălticeni, şi Orizont Mall, tot pe Calea Unirii, lângă fostul Billa.

Solicitarea de aprobare a Planului Urbanistic Zonal şi a regulamentului de urbanism aferent pentru noul spaţiu comercial Kaufland, depusă la Primăria Suceava, este făcută pe numele proprietarilor terenurilor din acea zonă, în suprafaţă totală de 18.297 mp - Negru Dumitru Andrei, Babalean Gheorghe şi Lucia, Zmău Petru şi Zmău Maria, Mînicaru Ioan şi Mînicaru Marinela, SC Reflex Impex SRL.

Terenurile acestora sunt precontractate de Kaufland România, în vederea construirii în acea zonă a unui supermagazin.

Noul Kaufland se va afla la doar câţiva paşi de centrul cartierului Burdujeni, la 500 de metri de Gara Burdujeni – o zonă cu puţine magazine, dar şi la doar 3 km de centrul Sucevei, vadul comercial fiind asigurat fără pic de îndoială.

Investiţia ar genera peste 100 de locuri de muncă, în mod direct, dar şi altele, indirect, la cei care colaborează cu compania.

Conform documentaţiei de urbanism, planul de ocupare a terenului ca fi de maximum 45%, clădirea va fi de înălţime mică, de maximum 15 metri – parter plus un etaj, cel puţin 5% din suprafaţa terenului va fi amenajată ca spaţii verzi. Numărul de locuri de parcare creat va fi de minimum 200, o cifră exactă nefiind încă avansată.

 

Noi amenajări rutiere pe Calea Unirii

O problemă care îi interesează pe toţi cei care circulă pe Calea Unirii este cea a modului în care se va circula pe acolo după ce va fi deschis şi acest nou centru comercial, care va atrage cu siguranţă mai mult trafic rutier în acea zonă.

Pentru ca accesul către noul Kaufland să fie posibil de pe Calea Unirii, specialiştii care se ocupă de realizarea documentaţiei au propus amenajarea unui nou sens giratoriu, puţin mai jos de staţia de autobuz IRIC.

Din câte se pare, această măsura nu va fi pusă în practică, ci se vor căuta alte soluţii de asigurare a accesului clienţilor înspre şi dinspre noul Kaufland, în condiţiile în care Calea Unirii este cea mai aglomerată arteră de circulaţie a Sucevei şi are deja trei sensuri giratorii, unul la Orizont, altul la Dedeman şi unul la Bazar, iar un altul urmează să fie făcut la intersecţia cu strada Traian Vuia, încât acesta ar fi al cincilea, pe o distanţă scurtă, de aproximativ 2 kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restaurantul Scorpion, demolat cu buldozerele, pentru a face loc unui Kaufland Mall.
 Vizualizări articol: 7871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Restaurantul Scorpion, demolat cu buldozerele, pentru a face loc unui Kaufland Mall3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei