Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Tradiţii

De astăzi până duminică, sucevenii şi oaspeţii lor sunt aşteptaţi la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A X-a ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” se deschide astăzi, la ora 14.00, şi va dura până duminică seara, pe esplanada Iulius Mall. Vizitatorii sunt aşteptaţi cu produse tradiţionale, preparate din carne, lactate, produse de panificaţie şi patiserie, zacuscă, diverse sortimente de tocană de toamnă, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe, miere de albine şi produse apicole, legume, ciuperci şi murături, oferite de cei 30 de producători afiliaţi la Asociaţia „Produs în Bucovina” şi de 10 producători neafiliaţi. Iubitorii gastronomiei bucovinene se vor putea delecta cu mâncarea pregătită sub ochii lor, la grătar sau la ceaun. Ca în fiecare an, la standul „La Baciu” se vor pregăti porci la proţap, după reţete tradiţionale, în timp ce la cele două stâne din incinta târgului oaspeţii se vor reîntâlni cu balmoşul tradiţional şi cu alte mâncăruri  specifice zonei. Iubitorii de dulciuri se pot opri la standurile cu prăjituri, torturi, cozonaci şi plăcinte sau la cele ale Direcţiei Silvice, cu fructe de pădure, dulceţuri şi gemuri din fructe de pădure.

Meşterii tradiţionali sunt prezenţi în număr de 31, de la olari şi sculptori, până la încondeietori de ouă, pictori şi marochinieri.

 

Program artistic bogat, cu formaţii şi interpreţi din judeţ

Pe parcursul celor trei zile de târg, interpreţi şi formaţii folclorice vor susţine un bogat program artistic. Vineri, 19 octombrie, de la ora 14.00 până la ora 20.00, pe scena amenajată pe esplanada Iulius Mall vor evolua, în ordine, Fanfara “Brazii Bucovinei” Sf. Ilie, Ansamblul folcloric „Trandafirul” Calafindeşti, Formaţia de dansuri „Balada Humorului” Gura Humorului, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Ansamblul folcloric „Flori de Bucovina” Sadova

şi interpreţi ai cântecului popular din judeţ.

Programul folcloric al zilei de sâmbătă începe de la ora 13.00 cu Fanfara „Buninţi” Mihoveni şi continuă, până la ora 20.00, cu Formaţia de dansuri „Izvoraşul” Liteni, Ansamblul polonez „Mica Poiană” Poiana Micului, Formaţia de dansuri ucrainene „Cervona Kalena” Negostina, Grupul folcloric „Obcina stânişoarei” Mălini, Grup folcloric “Străjerii” Dolheştii Mici, Formaţia de dansuri „Mănăstirenii” Mănăstirea Humorului, Ansamblul folcloric „Pădureţul” Cacica şi interpreţi ai cântecului popular suceveni.

Duminică, tot de la ora 13.00, programul artistic este deschis de Fanfara „Stamate” Fântânele şi continuă cu Grup folcloric „Cetina” Vama, Formaţia de dansuri ucrainene „Kozaciok” Bălcăuţi, Ansamblul folcloric „Dor bucovinean” Botoşana, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Grup vocal - instrumental „Piatra Şoimului” Câmpulung Moldovenesc, Formaţia de dansuri „Plaiurile Pojorâtei” Pojorâta, Grup vocal-instrumental „Dor bucovinean” Siret, Ansamblul folcloric „Arcanul” Fundu Moldovei şi interpreţi ai cântecului popular din judeţ.

Târgul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural "Bucovina”, Asociaţia ”Produs în Bucovina”, Asociaţia pentru Turism „Bucovina” şi Iulius Mall Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De astăzi până duminică, sucevenii şi oaspeţii lor sunt aşteptaţi la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 3748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De astăzi până duminică, sucevenii şi oaspeţii lor sunt aşteptaţi la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte