Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 235 (6945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cu mâinile muncite

Aur mondial plătit cu sânge şi multă suferinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurul mondial nu vine de unul singur, ci cu multă, foarte multă muncă şi sacrificii. Iar, uneori, aceste sacrificii sunt duse aproape de extrem. Pe această linie se înscrie Gianina Beleagă, suceveanca ajunsă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la numai 22 de ani, atât cât avea anul trecut, când a devenit pentru prima oară campioană mondială la seniori.

Prezentă în studiourile televiziunii Digi Sport, Gianina a făcut publice o serie de fotografii care arată suferinţa pentru a atinge performanţa. Mâini roase până la sânge, probleme cu vederea, dar şi o operaţie la picior sunt „ingredientele” succesului.

„Imaginile sunt de anul trecut. În prima fotografie rănile nu sunt chiar aşa de mari, în a doua, însă, da! Sunt dureroase, dar până la urmă asta implică canotajul. Şi în gimnastică este la fel. A treia fotografie este dinaintea operaţiei. Eram cu ochelari de soare nu pentru că doream să lansez un trend, ci pentru că aveam nişte probleme la ochi. Concurez cu lentile de contact. Uneori mai îmi vine apă în ochi, dar ne descurcăm. Cât despre pozele în care apar în cârje, sunt de săptămâna trecută, când am fost la Viena, în control”, a mai spus Gianina Beleagă la Digi Sport.

Premiată anul trecut la Gala Top 10 Suceveni alături de Ionela Lehaci – Cosmiuc, partenera ei din barca de dublu vâsle categorie uşoară, Gianina Beleagă a dovedit mereu modestie, în ciuda performanţelor obţinute. Şi în ciuda palmelor însângerate de anul trecut, a continuat să muncească la fel de mult.

Iar răsplata a venit anul acesta din nou, la Campionatul Mondial de seniori de la Plovdiv, unde cuplul Beleagă-Lehaci şi-a reconfirmat supremaţia mondială, încoronându-se pentru al doilea an consecutiv campioane ale lumii.

Aşa cum mărturisea însă anul trecut, Gianina Beleagă vrea să ajungă şi campioană olimpică. Nu va fi deloc simplu, dar la modul cum munceşte şi se sacrifică va veni cu siguranţă şi acest succes.

„Visul suprem e aurul la Jocurile Olimpice. Suntem o echipă, gândim la fel, iar scopul nostru este cel mai important şi trebuie să trecem peste chestiile mici, peste certuri sau alte neplăceri, pentru a ne îndeplini visul”, au spus Gianina şi Ionela în 2017.

Pe drumul spre aurul olimpic, fetele au şi un reper. Se numeşte Angela Alupei, dublă campioană olimpică cu barca de două vâsle categorie uşoară a României, la Sydney, în 2000, şi Atena, în 2004.

De fiecare dată când are prilejul, fosta campioană olimpică le susţine pe Ionela şi Gianina şi le ţine pumnii la fiecare cursă, mai ales că ştie cum se manifestă emoţia pe podiumul de premiere.

„Dacă la vârsta asta au ajuns campioane mondiale la senioare, eu cred că au potenţial, iar dacă se ţin de treabă au toate şansele să ne depăşească”, este concluzia Angelei Alupei.

Jocurile Olimpice din 2020 sunt programate la Tokyo, dar până acolo este un drum lung şi care va fi presărat cu bătături în palme, sacrificii şi multă muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aur mondial plătit cu sânge şi multă suferinţă.
 Vizualizări articol: 2449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Aur mondial plătit cu sânge şi multă suferinţă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă) Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gust inconfundabil.Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de:4 kgardei (20-24 bucăţi), 3 kg varză, 2 morcovi mari, 4 cepe mari, 2... Citeşte