Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 180 (6890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Paradă pe biciclete

Sucevenii s-au alăturat ”Caravanei pentru normalitate”, pedalând pentru copiii cu autism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Exemplul celor patru biciclişti care s-au ambiţionat să parcurgă 3.000 km pe bicicletă, „desenând” conturul României, în două săptămâni, a fost urmat de o mulţime de suceveni, care s-au alăturat echipei CONTOUR 100 de la Adâncata, cu oprire în parcarea Shopping City Suceava şi apoi în Centru, înainte de a porni mai departe, înspre Mestecăniş.

Invitaţia lansată de Shopping City Suceava şi Help Autism sucevenilor pasionaţi de ciclism şi mişcare în aer liber, de a veni la o plimbare pe bicicletă, în scop caritabil, a mobilizat membrii cluburilor de ciclism ASSIST Biking Club, Suceava pe Bicicletă şi Vee Tire, dar şi alţi suceveni, care au venit la spaţiul amenajat în parcarea centrului comercial, pentru a le fi alături părinţilor care au copii cu autism.

Acolo au fost amenajate mai multe standuri cu produse care puteau fi achiziţionate contra unei donaţii prin care să se asigure ore de terapie copiilor cu autism din Suceava, dar şi spaţii de joacă pentru tineri.

Atmosfera a fost întreţinută de matinalii de la Viva FM cu muzică şi transmisiuni live de la eveniment, dar şi cu activităţi şi concursuri sportive dedicate doritorilor de mişcare în aer liber, fiind oferite premii marca Decathlon (mingi de fotbal, rucsacuri, seturi de badminton, arc cu ventuze şi medalii).

În plus, Carrefour Suceava a pus la dispoziţie un bufet răcoritor pentru energizarea bicicliştilor şi vizitatorilor, de unde doritorii au fost serviţi cu limonadă rece în schimbul donaţiilor pentru orele de terapie, cu ajutorul celor de la Bar Show.

Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, partea a programului EduCaB, a fost alături de proiectul Contour100, fiind prezentă la eveniment cu un stand cu cărţi donate de Editura Herald, prin care a contribuit la difuzarea informaţiei despre autism.

Alexandria Librării a fost de asemenea prezentă cu un stand, oferind acces la textele de specialitate.

„<Caravana pentru normalitate> este un eveniment caritabil organizat de Shopping City Suceava şi Help Autism cu ocazia turului naţional CONTOUR 100, iniţiat de UBIS Club Bucureşti, Help Autism şi EduCaB. Bicicliştii care şi-au propus să parcurgă 3.000 de km au ajuns la Suceava, ne-am pregătit să-i primim cum se cuvine şi să le arătăm că apreciem efortul lor, de susţinere a cauzei copiilor cu autism. Le mulţumim tuturor celor care au pedalat împreună cu ei, cât şi celor care au venit la standuri să susţină această cauză. Sperăm ca evenimentul să aibă un ecou cât mai bun şi să se adune cât mai multe donaţii prin care copiii cu autism să beneficieze de ore de terapie”, a spus Anca Gutt, reprezentanta centrului comercial, care s-a implicat cu multă dăruire în această campanie de binefacere.

Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ştefan Slăvilă şi Alexandru Mierlea sunt ciclişti din comunitatea "Vara la Pedală", transformaţi în ambasadori ai copiilor cu autism şi care au pornit să descopere frumuseţile României pe parcursul a 3.000 de km parcurşi pe bicicletă.

„Astăzi avem de parcurs 160 de km, cam cu 20 de km mai puţin decât în alte zile, dar chiar dacă este cea mai scurtă cursă, este şi cea mai grea de până acum, pentru că am urcat deja 1.000 de metri altitudine şi mai avem încă 1.000. Aşteptăm să trecem de munţi şi să ajungem în zone ceva mai plate”, a spus Bogdan Bara, cel care a venit cu ideea parcurgerii conturului României, în anul în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul a beneficiat şi de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Jandarmeriei, care au avut în permanenţă echipaje în parcare, la locul desfăşurării evenimentelor, cât şi pe traseu, fiind asigurat şi antemergător pentru coloana de biciclişti.

Parada bicicliştilor, în scopul sprijinirii copiilor cu autism, a plecat la ora 13.00 de la   Shopping City Suceava, cu cei patru membri ai CONTOUR 100 în mijlocul zecilor de suceveni care au dorit să li se alăture, parcurgând traseul până în Centru, unde au făcut o altă oprire pe esplanada Casei de Cultură.

De acolo, temerarii ciclişti transformaţi în ambasadori ai copiilor cu nevoi speciale au continuat aventura lor pe două roţi, înspre Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii s-au alăturat ”Caravanei pentru normalitate”, pedalând pentru copiii cu autism.
 Vizualizări articol: 2693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii s-au alăturat ”Caravanei pentru normalitate”, pedalând pentru copiii cu autism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei