Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 46 (6756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atenţie cu cine vă strângeţi în braţe!

Bătrân îmbrăţişat, pupat şi lăsat fără portofelul cu bani, de un „coleg” din armată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O categorie de furturi mai aparte, dar destul de des întâlnită în ultima perioadă de timp în judeţul nostru, este cea cunoscută în mediul judiciar poliţienesc ca „furtul prin împrietenire”, victimele fiind aproape întotdeauna persoane vârstnice, care sunt abordate sub diferite pretexte şi apoi lăsate fără bunuri sau bani.

Un caz de manual de furt prin împrietenire s-a petrecut acum câteva zile la Vatra Dornei, din fericire hoţul fiind prins de poliţişti, iar banii sustraşi fiind în mare parte recuperaţi. Cazul atrage atenţia prin modul în care a acţionat hoţul, un recidivist din Botoşani, în vârstă de 68 de ani. Practic, câteva secunde i-au fost suficiente hoţului sexagenar pentru a-i fura portofelul victimei, în plină stradă.

 

Furt comise printre îmbrăţişări şi pupături

Pe data de 22 februarie, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din satul Cojoci, comuna Crucea a reclamat la Poliţia municipiului Vatra Dornei că a fost deposedat de portofelul în care avea suma de 390 de lei de către un necunoscut care l-a abordat pe strada Luceafărului din municipiul staţiune. Păgubitul a relatat că respectivul bărbat, tot o persoană în vârstă, l-a oprit pe stradă şi, foarte prietenos, i-a spus că îl cunoaşte din armată. Individul a început să-l întrebe ce mai face, dacă este sănătos şi alte amabilităţi de acest gen. Victima a relatat că hoțul l-a îmbrăţişat şi, după ce au mai schimbat câteva amabilităţi, „colegul” din armată a plecat. În scurt timp, bărbatul din Crucea a realizat că individul i-a furat portofelul din buzunarul de la piept al hainei.

Scena a fost surprinsă şi de o cameră video a primăriei locale. Pe imaginile care pot fi urmărite şi pe site-ul cotidianului nostru se vede cum autorul îl abordează pe bătrân, îl salută şi îi întinde mâna. Discuţia amicală se lasă inclusiv cu pupături, moment în care autorul, care are în mână un ziar, cu rol de „camuflaj”, se lipeşte de victimă şi acţionează, furându-i portofelul.

Bineînţeles că povestea cu armata a fost una inventată, însă, luat prins surprindere, bărbatul din Crucea nu a avut timp prea mult pentru a sta pe gânduri.

Din fericire, anchetatorii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, sesizaţi la timp, au intrat în acţiune şi, ajutaţi şi de imagini, au reuşit să stabilească faptul că suspectul a plecat din Vatra Dornei cu o maşină înmatriculată în străinătate. Judiciariştii dorneni  au stabilit în scurt timp cine este proprietarul maşinii, cel care l-a tarnsportat pe autor, iar a doua zi au ajuns şi la cel care a comis fapta. Este vorba de un bărbat din Botoşani, un anume Lazăr P., în vârstă de 68 de ani, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi. Dintr-un total de 390 de lei reclamaţi ca furaţi, poliţiştii au recuperat de la bărbatul din Botoşani suma de 360 de lei.

Cercetările au fost continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, botoşăneanul în vârstă de 68 de ani fiind adus la Vatra Dornei şi pus sub acuzare pentru furt.

După audieri, procurorul a dispus ca bărbatul din Botoşani să fie cercetat sub control judiciar. Procurorul i-a impus acestuia mai multe obligaţii şi restricţii, de la care nu are voie să se abată, dacă nu vrea să se aleagă cu un mandat de arestare pentru 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân îmbrăţişat, pupat şi lăsat fără portofelul cu bani, de un „coleg” din armată.
 Vizualizări articol: 5648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Bătrân îmbrăţişat, pupat şi lăsat fără portofelul cu bani, de un „coleg” din armată5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei