Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2017 - Anul XXII, nr. 259 (6675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Groaznic

Valutist din Fălticeni, ucis în casă cu peste 50 de lovituri de cuțit. Fiica sa bolnavă psihic este suspectul principal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat din Fălticeni, cunoscut în oraş ca valutist şi ca patron al cubului VIP, a fost găsit mort, ucis în propria casă, cu multiple leziuni prin înjunghiere. Descoperirea a fost făcută vineri seară, de fratele omului de afaceri, care a venit să vadă ce se întâmplă cu Viorel Cârnăreasa, care nu mai răspundea la telefon. Bărbatul în vârstă de 59 de ani zăcea mort în casă, plin de sânge, iar prin camere erau urme de răvăşire, ale unei lupte care s-ar fi dat.

Pentru specialiştii criminalişti şi judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei intraţi în casă s-au găsit imediat indiciile clare ale unei fapte violente, un omor în toată regula. Dacă varianta unui jaf părea iniţial veridică, pe parcursul orelor de anchetă a început să devină din ce în ce mai plauzibil ca omul de afaceri să fi fost ucis chiar de propria fiică. Este vorba de o fată de 17 ani, care avea grave probleme psihice şi de care tatăl avea grijă singur.

 

Fata a stat cu tatăl mort în casă

Poliţiştii judiciarişti au stabilit că bărbatul a fost omorât în intervalul 8-10 noiembrie, adică de miercuri seară până vineri seară, când s-a făcut groaznica descoperire.

Vineri seară, venit să vadă ce se întâmplă, fratele bărbatului a găsit-o pe fată în curtea casei. A întrebat-o unde este tatăl ei, moment în care minora a luat-o la fugă. În scurt timp, martorul avea să-şi găsească fratele mort în casă.

 

Ridicată din clubul tatălui, unde se baricadase împreună cu câinele 

Fata a fugit în barul VIP al tatălui său, unde s-a închis într-o încăpere, împreună cu câinele său.

De aici avea să fie ridicată de mascaţii poliţiei, de la Serviciul Acţiuni Speciale.

Ionel Crihan, care se afla în zona localului VIP vineri noapte, a relatat: „Pe la 11 jumate spre 12 noaptea au venit poliţia, pompierii şi o salvare SMURD. Fata era închisă în interior. Nu voia să iasă, avea şi un câine luat cu ea. Când au deschis uşa mascaţii câinele a sărit pe cei care erau în interior. Fata era speriată, când au luat-o mascaţii răcnea <Unde mă duceţi...>, au urcat-o în  ambulanţă şi au plecat”.

 

În jur de 50-60 de lovituri de cuţit, majoritatea superficiale

Fata era foarte agitată şi incoerentă, astfel că nu s-au putut obţine prea multe detalii de la ea. Totuşi, se pare că a fost vorba de un conflict spontan, legat de o observaţie pe care tatăl i-ar fi făcut-o, legată de volumul muzicii. Fiica s-a năpustit asupra tatălui ei cu un cuţit, iar ce a urmat este groaznic. Pe corpul bărbatului în vârstă de 59 de ani au fost găsite în jur de 50-60 de lovituri de cuţit, marea majoritate superficiale. Multe dintre ele erau la mâini şi la picioare, produse în timp ce bărbatul încerca să se apere. Interesant este şi că nu a fost identificată vreo leziune profundă, care să fi putut duce la deces instantaneu. Practic, bărbatul a murit mai degrabă din cauza hemoragiei, după ce a sângerat o perioadă destul de lungă de timp. 

Pe lângă cuțit, bărbatul a fost lovit și cu o toporișcă.

 

Fata a ajuns la Socola, unde va fi expertizată psihiatric

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a solicitat, sâmbătă, luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a fetei de 17 ani, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, raportată la omor.

Tribunalul Suceava a admis propunerea, precum şi efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a suspectei de omor, în cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi. În cadrul expertizei trebuie să stabilească dacă suspecta este orientată din punct vedere psihic şi temporo-spaţial. Cel mai important, expertiza psihiatrică va trebui să stabilească dacă minora a avut discernământ. Dacă se va stabili că nu a avut discernământ, fata nu va putea fi pusă sub acuzare ca un inculpat pentru faptă cu violenţă.

Expertiza medico-legală psihiatrică va fi efectuată în termen de 30 de zile, conform termenului dat de instanţa de judecată.

 

Fata avea antecedente agresive şi era atent monitorizată de tată, care nu o lăsa singură niciodată 

Viorel Cârnăreasa era cunoscut cel mai mult ca valutist în municipiul Fălticeni, dar şi ca om care împrumuta bani cu camătă. Era, aşadar, genul de om care nu avea cum să nu îşi facă duşmani. Totuşi, anchetatorii nu par să aibă dubii cu privire la autorul faptei.

Bărbatul avea probleme mari cu fiica sa în vârstă de 17 ani. El o luase în îngrijire pe semnătură şi proprie răspundere şi în ultimii ani avusese mai multe probleme cu aceasta. Fata avea momente în care era violentă şi cel mai adesea distrugea bunuri. 

Unul dintre oamenii care aveau o relaţie de prietenie cu Viorel Cârnăreasa, Eugen Vrăjitoru, ne-a relatat:„Pe fată nu am auzit-o vorbind niciodată, dacă o întrebam ceva lătra ca un câine. Putea fi agresivă în mod sigur, ţin minte că acum vreo 2 ani a spart geamurile de la casă şi au venit cei de la Protecţia Copilului să o ducă la un spital, iar tatăl a putut să o ţină la el în continuare doar pe semnătură. De atunci în fiecare zi când pleca la bar o lua şi pe ea cu maşina, nu o lăsa niciodată singură. Totdeauna o vedeam cu el împreună”.

Acesta a povestit că bărbatul nu primea niciodată pe nimeni în casă, nici măcar pe prietenii apropiaţi. Avea tot timpul poarta încuiată şi se izolase de oameni, foarte probabil şi din cauza problemelor de sănătate mari ale fetei sale de 17 ani.

„Ultima oară l-am văzut marţi, era abătut, nebărbierit, nu l-am întrebat nimic, ştiam că nu vorbeşte de familia lui şi nu l-am întrebat nimic”, a mai relatat Eugen Vrăjitoru.

 

Îşi crescuse singur cele două fete

Viorel Cârnăreasa avea două fiice, provenite dintr-o relaţie cu o femeie din Republica Moldova, care nu mai locuia de multă vreme cu acesta. Una dintre fete era studentă la Cluj-Napoca, astfel că bărbatul rămăsese singur cu fata bolnavă, de care avea grijă cât de mult putea.

O vecină, Doina Cozma, a declarat:„I-am zis odată că toate păcatele pe care le-a făcut pe acest pământ îi sunt iertate pentru că a avut grijă de cele două fete. Una era studentă la Cluj, iar cea mică era bolnavă săraca, cu mintea”.

 

Bărbatul a fost tâlhărit acum zece ani şi lăsat fără mulţi bani

Acum aproape zece ani de zile, în 2008, Viorel Cârnăreasa a căzut victimă unei tâlhării. La vremea respectivă în judeţul nostru acţiona o grupare de tâlhari care ataca doar valutişti. Membrii grupării îi urmăreau pe valutiştii care schimbau bani la colţ de stradă şi se deplasau de regulă cu sume mari de bani asupra lor.

În 2008, în timp ce se afla la etajul I al blocului în care locuia, urcând scările spre apartamentul său, bărbatul a fost imobilizat de un individ, iar cel de-al doilea a tăiat bareta genţii pe care Cârnăreasa o avea asupra sa.

Hoţii au fugit rapid din scara blocului şi s-au făcut nevăzuţi printre străduţe. Viorel Cârnăreasa a ieşit în stradă după ei, dar atacatorii au fost mult mai rapizi şi au dispărut înainte ca valutistul să le poată vedea feţele sau direcţia în care au plecat.

Bărbatul a declarat atunci la poliţie un prejudiciu de 70.000 de euro şi 26.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutist din Fălticeni, ucis în casă cu peste 50 de lovituri de cuțit. Fiica sa bolnavă psihic este suspectul principal.
 Vizualizări articol: 10634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Valutist din Fălticeni, ucis în casă cu peste 50 de lovituri de cuțit. Fiica sa bolnavă psihic este suspectul principal3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei