Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2017 - Anul XXII, nr. 179 (6595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Lege călcată în picioare

Mașină de Poliție, parcată în intersecție. Un polițist local i-a pus amendă pentru staționare neregulamentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autoturism Dacia Logan al Poliţiei Rutiere a fost parcat neregulamentar, la intersecţia a două străzi, în faţa Policlinicii din municipiul Suceava. Maşina nu era inscripţionată, fiind una dintre cele trei autospeciale de acest gen, cu radar, din dotarea poliţiştilor rutieri. S-a întâmplat ieri, în jurul orei 10.50, iar un echipaj al Poliţiei Locale Suceava, aflat în control, a constatat staţionarea neregulamentară şi a lăsat pe parbrizul maşinii înştiinţarea privind contravenţia săvârşită. La volanul maşinii era o tânără poliţistă care venise la Policlinica Areni din Suceava pentru a aduce probele biologice din cadrul unui dosar penal. Când a văzut camerele video, poliţista s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă, vizibil panicată, după cum se poate vedea şi în imaginile de pe site-ul cotidianului nostru.

 

O parcare neglijentă, la un metru de bordură, care a încurcat evident traficul

Un adevăr este că Suceava este un oraş aglomerat, iar în multe locuri parcările neregulamentare au devenit aproape o obişnuinţă. De mult ori acestea sunt chiar tolerate de poliţişti, tocmai pentru că nu există alternative. În cazul de ieri, din punctul nostru de vedere, poliţista nu are scuză. Asta pentru că a parcat într-o zonă în care a încurcat evident traficul, obturând vizibilitatea multor conducători auto. În plus, după cum se vede clar în imagini, maşina este lăsată neglijent, la aproape un metru de bordură.

 

Poliţia răspunde: Probele biologice nu mai puteau aştepta un loc de parcare decent

Referitor la acest caz, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a avut o reacţie pe care o considerăm o bătaie de joc la adresa sucevenilor. Parcarea în acel loc ar fi fost imperios necesară pentru că probele biologice de sânge au regim special şi trebuiau să ajungă imediat la Serviciul de Medicină Legală.

„La nivelul IPJ Suceava s-au dispus verificări, însă din primele date rezultă că, negăsind un loc de parcare în zonă şi având de transportat o trusă ce conţinea probe biologice instituţiei de medicină legală, unde urma a se face verificarea toxicologică a acestora, poliţistul a parcat în apropiere. Pe lângă faptul că trusa standard are un conţinut fragil, ea trebuie transportată într-un anumit interval de timp şi cu respectarea unor condiţii de temperatură”, a declarat Corina Dumitraş, de la Biroul de Presă al IPJ Suceava 

Ea a invocat un ordin privind normele metodologice, care prevede condiţiile speciale pentru un astfel de transport.

Chiar dacă o acoperire legală se va găsi probabil, asta nu schimbă cu nimic atitudinea celor care ar trebui să fie primii care să respecte legea şi să dea un exemplu privind respectarea ei.

 

Avertisment verbal pentru poliţistă, de la colegii de la Poliţia Locală

Liviu Manoliu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Suceava, a explicat că echipajul de serviciu a sancţionat mai multe maşini ieri în acea zonă, iar poliţista s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale, conform înştiinţării de pe parbriz: „Un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Suceava s-a sesizat de parcarea neregulamentară a unor autoturisme pe strada Mihai Viteazul, în municipiul Suceava, în faţa Policlinicii. Acestea au fost atenţionate cu invitaţie la sediul Poliţie Locale pentru clarificarea situaţiei. Ulterior s-a stabilit că unul dintre autoturisme aparţine IPJ Suceava, fiind dotat cu aparat radar. Conducătorul auto a fost la sediul Poliţiei Locale, fiind avertizat verbal”.

Liviu Manoliu a mai subliniat că nu a fost nimic premeditat de către colegii săi.

„Încercăm să prevenim astfel de parcări neregulamentare şi să-i civilizăm pe conducătorii auto, care trebuie să înţeleagă că prin aceste parcări pot îngreuna mult traficul în municipiul Suceava”, a mai spus Liviu Manoliu.

Sancţiunea pentru staţionare neregulamentară este de 4-5 puncte amendă. Asta înseamnă o amendă minimă de 580 de lei. În general, când este vorba de şoferi aflaţi la prima abatere, poliţiştii locali aplică avertismente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mașină de Poliție, parcată în intersecție. Un polițist local i-a pus amendă pentru staționare neregulamentară.
 Vizualizări articol: 8677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Mașină de Poliție, parcată în intersecție. Un polițist local i-a pus amendă pentru staționare neregulamentară3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce sanctiuni s-au mai dat ieri in acelasi loc ? trimis de
( 9 aug 2017, 13:24:04
Rog Monitorul de Suceava sa intrebe Politia Locala Suceava ce sanctiuni a aplicat celorlati contravenienti care au parcat in zona cu masina de politie neinscriptionata ? Ca tare mai miroase a trafic de influenta grosier, de genul zbarnaie telefoanele ca s-o ierte pe tanara politista ca, sa vezi, chipurile, ca era foarte grabita si in mare misiune si ca neaparat trebuia sa parcheze in mijlocul...strazii !!! dar n-a gasit loc...Si daca tot i-ati dat politistei avertisment verbal inseamna ca la fel ati procedat si cu ceilalti oameni care au parcat acolo de nevoie, nu-i asa ????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei