Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mar 2017 - Anul XXII, nr. 55 (6471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sfârşit tragic

Un bărbat care şi-a bătut concubina, tată a cinci copii, s-a spânzurat de frica puşcăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Vicovu de Sus, s-a spânzurat în podul casei mamei sale, la aproximativ 48 de ore după ce a fost eliberat din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unde a fost închis pentru că şi-a agresat concubina în două rânduri. Tragedia s-a consumat ieri dimineaţă, în comunitatea de romi din Vicovu de Sus.

Rudele au povestit că bărbatul era foarte speriat de gândul că îl paşte puşcăria şi tot repeta că se va spânzura. Bărbatul avea cinci copii, care au rămas fără tată.

 

Și-a bătut concubina, din gelozie, două zile la rând

Bărbatul, Ilie Pleşca, avea dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie, după ce şi-a bătut concubina în două rânduri, pe 5 şi 6 martie. În ambele cazuri, la faţa locului a fost chemată poliţia, iar concubina a fost transportată la Spitalul municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticată cu leziuni care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale. Din cercetările poliţiei a rezultat că agresorul era violent din cauza geloziei.

Cele două dosare au fost conexate de poliţiştii de la Vicovu de Sus, care au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Ilie Pleşca a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de violenţă în familie, iar pe 6 martie a fost ridicat şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Măsura a fost una justificată în condiţiile în care agresiunea s-a repetat, iar riscul de a se ajunge la ceva mai rău nu putea fi ignorat.

 

Nu avea voie să se mai apropie de concubina sa

După expirarea ordonanţei de reţinere, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus ca Ilie Pleşca să fie pus în libertate, dar sub control judiciar. Acestuia i s-au impus mai multe restricţii, cea mai importantă fiind că nu avea voie să se mai apropie, la mai puţin de 50 de metri, de concubina sa. Ilie Pleşca s-a mutat în casa mamei sale.

 

Mărturiile ultimelor persoane care l-au văzut în viaţă

Mama sinucigaşului a povestit că fiul i-a spus că mai bine se spânzură decât să mai meargă la puşcărie. 

„S-o sfădit şi s-o bătut cu nevasta, l-a luat Poliţia şi l-a ţinut pe arest la Suceava, 24 de ore a stat. El a venit acasă, dar era supărat că ea a depus plângere la Parchet. El o spus că nu poate sta 7-8 ani la puşcărie şi a zis că se spânzură, eu n-am crezut...”, a povestit femeia plângând.

Vasile Muţuliga, rudă cu tânărul, a fost ultimul care a stat de vorbă cu Ilie Pleşca:

„Am stat de vorbă cu dânsul, era supărat, iar apoi am plecat la o cafea, la un vecin. După cinci minute m-a strigat mătuşa mea (n.r. mama lui Ilie Pleşca) că s-a spânzurat băiatul. Am urcat în pod, dar nu mai avea suflare”.

Și personalul medical deplasat la faţa locului nu a putut decât să constate decesul bărbatului.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Rădăuţi, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii. 

Foarte probabil, dacă ar fi respectat controlul judiciar şi nu şi-ar mai fi agresat concubina, Ilie Pleşca avea toate şansele să scape cu o pedeapsă cu suspendare în acest dosar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat care şi-a bătut concubina, tată a cinci copii, s-a spânzurat de frica puşcăriei.
 Vizualizări articol: 10094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat care şi-a bătut concubina, tată a cinci copii, s-a spânzurat de frica puşcăriei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei