Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2017 - Anul XXII, nr. 27 (6443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţie

Șoseaua de centură a Sucevei, din nou întârziată deoarece Comisia Europeană a refuzat să finanţeze lucrări fără licitaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motivul pentru care termenul de finalizare a lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei a ajuns să fie anul 2020 a fost dezvăluit de primarul de Suceava, Ion Lungu. Acesta a declarat, în conferinţă de presă, că oficialii Comisiei Europene nu au fost de acord cu efectuarea lucrărilor în regie proprie de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în condiţiile în care finanţarea se face cu bani europeni. ”Banii sunt, dar lucrările trebuie făcute prin licitaţie, conform legii. Comisia Europeană nu a fost de acord cu încredinţarea în regie proprie”, a precizat primarul Lungu. Acesta a mai spus că în buget este prevăzută pentru acest an suma de 36 de milioane lei pentru lucrări la ruta ocolitoare.

Pentru 2018 este prevăzută suma de 22 de milioane de lei, alte cinci milioane de lei sunt în proiect pentru 2019 şi restul, până la totalul de 63 de milioane de lei pentru lucrările ce vor fi efectuate în perioada 2017-2020, sunt prevăzute pentru 2020.

Reamintim că, anul trecut,  directorul CNADNR, Cătălin Homor, a anunţat că centura ocolitoare a municipiului Suceava va fi finalizată în toamna anului  2017 în regie proprie de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), beneficiarul investiţiei.

Anterior, fostul premier Dacian Cioloş dăduse asigurări la Suceava că ruta ocolitoare va fi finalizată în decembrie 2018. Este vorba de 7,2 km care mai sunt de executat, din totalul de 12,42 km.

 

12 ani pentru 12 km de drum de centură

Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei au debutat în anul 2008. Până acum a fost dat în folosinţă doar un singur tronson din cele trei, cel de la Șcheia la Pătrăuţi, în lungime de 5,2 kilometri, în primăvara anului 2015.

Restul lucrărilor au un grad de execuţie de 85%, deşi trebuiau terminate în 2012. Termenele au fost extinse mai întâi pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014, constructorul angajându-se ulterior să termine primul tronson la 15 septembrie 2014. Lucrările nu au avansat, astfel încât CNADNR a reziliat contractul şi a angajat o altă firmă pentru a putea da în folosinţă măcar 5 kilometri din ruta ocolitoare.

Anul trecut, în august, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul retrospectiv „Construcţia variantei de ocolire Suceava Faza-I”, între Ministerul Fondurilor Europene, desemnat ca Autoritate de Management pentru Programul Operaţional - Transport 2007-2013, şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Valoarea totală a proiectului este de 279.086.155,68 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 225.905.673,63 lei. Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 85% din valoarea totală eligibilă, respectiv 192.019.822,59 lei. Restul sumei, în proporţie de 15% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 33.885.851,04 lei, este asigurată de la bugetul de stat.

Data finalizării perioadei de implementare a acestui proiect era iniţial 15 decembrie 2018.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoseaua de centură a Sucevei, din nou întârziată deoarece Comisia Europeană a refuzat să finanţeze lucrări fără licitaţie.
 Vizualizări articol: 3354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Șoseaua de centură a Sucevei, din nou întârziată deoarece Comisia Europeană a refuzat să finanţeze lucrări fără licitaţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gutui cu caimac (desertul sultanei) Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca desert preferat un preparat cu aspect apetisant, de culoare roşie, cu moţ de frişcă. Este vorba despre gutuile glasate... Citeşte