Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2017 - Anul XXII, nr. 25 (6441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Bază de aprovizionare cu material antiderapant, aprobată de CNADNR în Pasul Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de deszăpezire în Pasul Mestecăniş se vor desfăşura cu eficienţă mai mare după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a aprobat înfiinţarea în acea zonă a unui „punct de sprijin”, adică a unei baze de aprovizionare cu material antiderapant. Anunţul a fost făcut de subprefectul Ionuţ Radu Creţuleac. El a declarat că măsura a fost una necesară, arătând că maşinile de deszăpezire care plecau de regulă din bazele secţiilor de drumuri naţionale de la Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc rămâneau fără material antiderapant în vârful Pasului Mestecăniş.

„Având în vedere faptul că pe zona Pasului Mestecăniş traseul se face din bazele din Câmpulung, respectiv Vatra Dornei, am constatat pe parcursul derulării iernii că în momentul ajungerii în vârf în general maşinile rămân fără material antiderapant şi pentru a asigura o continuitate în împrăştierea materialului este nevoie de înfiinţarea acestui punct de sprijin. Acesta constă de fapt într-o bază de aprovizionare cu material antiderapant şi un utilaj încărcător în aşa fel încât maşinile la urcare încheie traseul de împrăştiere, iar pe coborâre se pot întoarce iarăşi cu plinul ca să acopere şi zona de coborâre. În felul acesta am eliminat practic un utilaj de împrăştiere din tot traseul pentru că, până acum, fie din Câmpulung, fie din baza de la Vatra Dornei plecau două maşini încărcate, urmând ca una să acţioneze pe traseul de urcare şi cealaltă pe coborâre. În vârful Pasului rămâneau de obicei fără material antiderapant. În felul acesta se realizează două aspecte majore, unul ţine de economia la carburanţi şi la utilajele de împrăştiere pentru că elimin o maşină, pe de o parte, iar pe de altă parte, operabilitatea şi eficienţa în activitatea de împrăştiere a materialului sunt mai mari”, a explicat Creţuleac.

Cei de la Primăria Pojorâta şi de la Secţia de Drumuri Naţionale din Câmpulung Moldovenesc stabilesc în aceste zile locaţia exactă a punctului de sprijin din vârful Pasului Mestecăniş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bază de aprovizionare cu material antiderapant, aprobată de CNADNR în Pasul Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bază de aprovizionare cu material antiderapant, aprobată de CNADNR în Pasul Mestecăniş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei