Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2016 - Anul XXI, nr. 208 (6321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Reabilitarea DN 18 de la Moisei la Cârlibaba va începe la mijlocul acestei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare a unui drum naţional din judeţul Suceava care timp de ani buni a fost considerat unul dintre cele mai proaste din ţară, DN 18, care face legătura cu judeţul Maramureş, vor începe la mijlocul acestei luni. Potrivit informaţiilor publicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru început vor începe lucrările pe tronsonul de la Cârlibaba şi până în localitatea Șesuri, din judeţul Maramureş. Lucrările pe acest tronson sunt programate să înceapă în data de 15 septembrie 2016. Valoarea totală a contractului este de 54,29 milioane de lei, fără TVA, investiţia urmând să fie realizată de asocierea de firme formată din SC Autotehnorom SRL, SC Opr Asfalt SRL şi SC Rutier-Conex XXI SRL. Cele trei firme vor reabilita tronsonul Moisei - Cârlibaba pe o distanţă de 18,55 kilometri. Lucrările pe acest tronson sunt finanţate de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României, data de finalizare a lor fiind 15 mai 2018.

Primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că în momentul de faţă pe acest tronson de drum se circulă „la limita bunului-simţ”, precizând că anul acesta, în perioada mai-iunie, noii constructori au acoperit cu asfalt craterele de pe carosabil. „Comparativ cu anul 2015 se circulă mult mai bine. Gropile au fost plombate, şi spre Iacobeni, iar acum se poate circula la limita bunului-simţ. Nici nu există grad de comparaţie între cum se circula anul trecut şi cum se circulă acum”, a declarat primarul din Cârlibaba.

Un alt tronson din DN 18 situat pe teritoriul judeţului Suceava, cel dintre Cârlibaba şi Iacobeni, pe o distanţă de 20,688 de kilometri, ar urma să fie reabilitat de la începutul anului viitor. Potrivit CNADNR, lucrările de reabilitare pe acest tronson sunt programate să înceapă pe data de 15 martie 2017 şi ar urma să fie finalizate pe 15 noiembrie 2018. Licitaţia pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat pe tronsonul de la Cârlibaba la Iacobeni a fost câştigată de asocierea de firme formată din  SC Autotehnorom SRL, SC Opr Asfalt SRL şi SC Procad SRL, valoarea contractului fiind de 59,84 milioane de lei, fără TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea DN 18 de la Moisei la Cârlibaba va începe la mijlocul acestei luni.
 Vizualizări articol: 2950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reabilitarea DN 18 de la Moisei la Cârlibaba va începe la mijlocul acestei luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei