Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2016 - Anul XXI, nr. 208 (6321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trafic dat peste cap

Protestele împotriva scumpirii RCA şi-au consumat ieri un nou episod în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de o sută de transportatori au participat, ieri, la un nou protest  împotriva scumpirii progresive a preţurilor asigurărilor obligatorii RCA, în zona de ieşire din municipiul Suceava spre Fălticeni. Nervii au fost întinşi la maximum şi pentru că luni valorile de trafic sunt mari, iar ceilalţi şoferi au fost vădit deranjaţi de coloana de maşini care circula cu viteză redusă.

Cel mai greu s-a circulat în zona sensul giratoriu de la fostul mall Galleria,    iar poliţiştii rutieri au încercat să dirijeze circulaţia.

Ultimul protest din municipiul Suceava a fost sâmbătă, 3 septembrie, aproximativ pe acelaşi traseu.

Şoferi şi membri ai asociaţiilor transportatorilor sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale poliţei RCA şi acuză Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că protejează doar interesele firmelor de asigurări. Transportatorii de mărfuri acuză că preţurile la RCA au crescut de patru ori într-un an de zile.

Aceştia au arătat că asigurarea pentru un tir a ajuns de la 4.000-5.000 de lei, cât era în urmă cu 3-4 ani, la 15.000-16.000 de lei acum. Creşteri importante s-au înregistrat însă şi la categoria autoturisme.

Potrivit reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, protestele vor continua, sub sloganul „Merg o oră pe zi cu 30 km/oră. Vreau să trăiesc!”. Transportatorii au anunţat că vor protesta până când valoarea RCA va fi redusă la un nivel maxim de 4.097 de lei/an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestele împotriva scumpirii RCA şi-au consumat ieri un nou episod în Suceava.
 Vizualizări articol: 2234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Protestele împotriva scumpirii RCA şi-au consumat ieri un nou episod în Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre camionagii trimis de
( 6 sep 2016, 11:48:55
Eu unul sunt de acord ca pretul RCA e foarte mare, dar cred ca se im pun si niste observatii.
Camionagii sunt cei care produc cele mai mari daune ca valoare, deci trebuie sa aiba parte si de RCA cu valoare mare. Stilul lor de condus este foarte stresant pentru participantii la trafic, fiind tolerat de politisti. Exemplu: de cate ori au comparat inregistrarile aparatelor de bord pentru a vedea viteza din localitati? Piticaniile din spatele volanului monstrilor pe roti, te claxoneaza cu goarnele lor, te bliteaza si mai ca iti dau si un sut daca mergi regulamentar in localitati iar ei nu prea au cum sa te depaseasca.
Si o intrebare pt ziaristi: de ce nu-i amendeaza pentru claxonat in oras? Manifestarea lor e ca merg astfel incat sa blocheze circulatia, dar linistea publica de ce e deranjata?
In plus poate trebuie amendati si pentru montarea de claxoane ILEGALE, acele GOARNE pe care nimeni nu le vede si care sunt inclusiv pe autobuzele primariei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei