Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 sep 2016 - Anul XXI, nr. 207 (6320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sâmbătă

Un nou protest în Suceava, cu 150 de maşini, faţă de scumpirea RCA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestele începute la finele lunii august, în special de transportatorii de mărfuri şi persoane, împotriva scumpirii progresive a preţurilor asigurărilor obligatorii RCA, au continuat cu un nou episod sâmbătă, 3 septembrie, când aproximativ 50 de autovehicule de transport marfă de mare tonaj şi 100 de autoturisme au circulat în coloană, cu viteză redusă. Protestul s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ două ore, între 12.30 Şi 14.30, pe raza municipiului Suceava, a comunei Şcheia şi pe DN 2, Cumpărătura. Aşa cum s-a întâmplat şi la precedenteleproteste, participanţii s-au deplasat cu viteză redusă, ceea ce a îngreunat mult traficul. Protestul de sâmbătă s-a desfăşurat pe ruta Şcheia – bulevardul Academician Vasile Grecu – Calea Obcinilor – bulevardul 1 Decembrie 1918 – bulevardul Sofia Vicoveanca – E 85 Cumpărătura şi retur.

Poliţiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava şi Serviciului Rutier Suceava au monitorizat protestul şi au încercat o fluidizare a traficului, în măsura în care s-a putut în condiţiile date.

Şoferi şi membri asociaţiilor transportatorilor sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale poliţei RCA şi acuză Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că protejează doar interesele firmelor de asigurări. Costurile poliţei RCA cresc în funcţie de tipul de motorizare şi vechimea maşinii şi de vârsta şoferului. Se adaugă însă şi o normă impusă de ASF, care spune că firmele de asigurări trebuie să aibă profit, iar cine are pierderi poate fi închis. De aceea, asigurătorii spun că noile valori ale RCA-ului reflectă realitatea pieţei. Cei mai afectaţi sunt cei care conduc vehicule grele de transport marfă. Aceştia au arătat că asigurarea pentru un tir a ajuns de la 4.000-5.000 de lei, cât era în urmă cu 3-4 ani, la 15.000-16.000 de lei în prezent. Creşteri importante s-au înregistrat însă şi la categoria autoturisme.

Potrivit reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, protestele vor continua. Sub sloganul „Merg o oră pe zi cu 30 km/oră. Vreau să trăiesc!”. Transportatorii au anunţat că vor protesta până când valoarea RCA va fi redusă la un nivel maxim de 4.097 de lei/an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou protest în Suceava, cu 150 de maşini, faţă de scumpirea RCA.
 Vizualizări articol: 3774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un nou protest în Suceava, cu 150 de maşini, faţă de scumpirea RCA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Diresală ( rețeta mamei Olga Smucilă din Vama) Este o supă deasă țărănească de prin Bucovina, unde generații de copii rumeni în obrăjori se pot lăuda că au crescut sănătoși și zdraveni cu așa ceva. Preparatul poate părea banal, dar este consistent, foarte gustos, încălzește și... Citeşte