Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2015 - Anul XX, nr. 175 (5987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cumplit

Şi-a pierdut soţia şi mama, după ce o basculantă a intrat pe contrasens

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două femei, o tânără în vârstă de 27 de ani şi soacra acesteia, în vârstă de 52 de ani, au murit după un cumplit accident rutier petrecut pe E 85, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul orei 11.00, maşina în care se aflau cele două femei fiind lovită violent de o basculantă scăpată de sub control de şoferul care o conducea, un tânăr de doar 23 de ani.

În maşina transformată într-un morman de fiare se mai aflau soţul tinerei care a murit şi copilaşul cuplului, un băiat de nici 2 ani. Bărbatul, lovit de cumplita drama de a-şi pierde soţia şi mama, a scăpat cu leziuni minore, în timp ce micuţul a suferit leziuni serioase. 

 

Cum se poate schimba dramatic destinul unei familii, într-o fracţiune de secundă

Ana Dirvariu, tânăra în vârstă de 27 de ani, se afla la volanul unui autoturism VW, circulând dinspre Fălticeni spre Suceava. Alături de ea, pe locul din faţă, se afla soţul său, Andrei Dirvariu, în vârstă de 31 de ani, în timp ce pe bancheta de spate erau băieţelul lor, în vârstă de 1 an şi 8 luni, şi mama lui Andrei, Doina Dirvariu. Destinul familiei s-a schimbat brusc, la câţiva kilometri de casa tinerilor, aflată în satul Sf. Ilie, comuna Şcheia. 

Din sens opus, dinspre Suceava, venea o basculantă înmatriculată în Sălaj. Nenorocirea s-a produs în faţa hotelului Sonnenhof. Vehiculul greu, condus de Marius Ionuţ Gora, în vârstă de 23 de ani, din Sălaj, a pătruns pe contrasens, unde a lovit în plin autoturismul în care se aflau cei patru. Maşina a acroşat un copac şi a ieşit în afara carosabilului. A fost, practic, aruncată de pe şosea, cu o violenţă extremă.

 

Cele două femei au rămas încarcerate în maşină

La faţa locului au urmat imagini de coşmar.

Primele persoane ajunse la locul accidentului, şoferii care se aflau în trafic, au reuşit să scoată din maşină copilul. Tatăl său a reuşit şi el să iasă din maşină, pe propriile picioare. Tânăra de la volan şi femeia aflată în spatele său, în partea maşinii lovită cel mai violent, au rămas încarcerate în autoturism.

Echipajul de Descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Suceava a avut o misiune foarte grea. Pompierii militari au scos-o din maşină mai întâi pe femeia de pe bancheta din spate, iar apoi, după aproximativ jumătate de oră, şi pe tânăra de la volan. Aceasta acuza dureri cumplite, iar extragerea sa din maşina transformată într-un morman de fiare a fost extrem de dificilă.

Toţi cei patru oameni au fost urcaţi în ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Au murit în scurt timp, la spital 

Din păcate, consecinţele accidentului au fost în raport cu violenţa extremă a impactului. Femeia în vârstă de 52 de ani a decedat la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava. Tânăra de 27 de ani a intrat şi ea în stop cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat, la aproximativ două ore de la accident.

Copilul a fost diagnosticat preliminar cu un traumatism cranio-facial, fiind internat pe secţia de Chirurgie Infantilă, pentru investigaţii suplimentare.

 

Carosabilul umed, un posibil factor favorizant al tragediei

Martorii oculari au relatat că şoferul autobasculantei a frânat pentru a evita o maşină din faţa sa, moment în care a pătruns pe contrasens. Faptul că afară ploua, iar carosabilul era umed este posibil să fi contribuit în mare măsură la tragedie.

 

Autorul accidentului susţine că un şofer a frânat brusc în faţa sa  

Şoferul autobasculantei a încercat să se apere, dând vina pe şoferul care circula în faţa sa şi care a intrat cu maşina în parcarea hotelului.

Marius Ionuţ Gora, în vârstă de 23 de ani, din Sălaj, a declarat:„Maşina din faţă a intrat în parcarea hotelului. Şoferul a frânat brusc, fără să semnalizeze înainte şi a virat dreapta. Atunci am frânat şi eu, iar maşina m-a tras în stânga, pe contrasens, unde am lovit Passatul”.

Tânărul a negat că a tras de volan stânga şi a susţinut că, din derapaj, în urma frânării bruşte, maşina a intrat pe contrasens.

 

Şoferul nu a păstrat distanţa regulamentară în mers şi nu a adaptat viteza

Pe parcursul anchetei urmează a se stabili clar cum s-a produs accidentul, însă cert este că tânărul de 23 de ani are o culpă importantă, pentru nepăstrarea unei distanţe regulamentare în mers şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed.

Şoferul nu avea încărcătură în autovehicul şi nu era băut.

Cert mai este că tânăra care a murit se deplasa regulamentar şi nu a mai avut cum evita impactul cu vehiculul greu care i-a ieşit în faţă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a pierdut soţia şi mama, după ce o basculantă a intrat pe contrasens.
 Vizualizări articol: 9413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Şi-a pierdut soţia şi mama, după ce o basculantă a intrat pe contrasens5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legi proaste! trimis de
(31 iul 2015, 11:35:50
Pe timpul raposatului se conducea mai prudent, si atentia era maxima, ca le era frica de puscarie dar acum ii doare in ☭ de legile din romania. ca doar primesc suspendari, chiar daca omoara 2-3 oameni.
2.   Legi proaste! trimis de
(31 iul 2015, 11:53:42
Domnilor guvernanti schimbati legile astea de  ☭  din romania, ca in ritmul se duce dracu tara, si nu mai aveti peste cine guverna, chiar nu va pasa? bagatii la puscarie pe toti care au gresit, scoateti puscariasi la munca sa nu stea pe bani nostri acolo, ceausescu a facut canalu marii negre cu puscariasi, voi nu sunteti capabili, scoteti televizoarele din celule etc. sa simta puscaria
3.   Comentariu trimis de
(31 iul 2015, 22:24:33
LEGISLATIA schimbata dupa 89 face mereu si mereu victime pe drumurile atriei.Cum sa dai un camion de mare tonaj unui pusti , care cu totii stim ce zmei se cred la volan(cum am fost si noi candva!)
Mereu, mereu accidente , in care actori principali sunt tineri pana-n 30 ani, oare de ce?
Legile ar trebui schimbate urgent,sa nu poti da examen pentru categoriile considerate profesioniste, daca nu ai macar 5 ani experienta dovedita(la volan) intr-o categorie de amator. Ori toti neispravitii , care iau carnetul asa cum il iau si apoi nenorocesc oameni nevinovati, ajung mari soferi de TIR, de basculante , etc. Domnilor parlamentari care cititi , o idee de lege de propus in Parlament.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman) Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman expansivul si generosul, caldul si... Citeşte