Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Morţi cumplite

Tânărul ucis la Milano, al doilea sucevean împuşcat în stil mafiot în Italia, în două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 19 ani, din Vatra Dornei, care a fost împuşcat într-o gară din Milano - Italia, cu un mod de operare tipic mafiot, ar fi fost ucis pentru o datorie de 800 de euro faţă de un italian ce face parte într-un clan local care se ocupa de comercializarea de bunuri furate. Acestea sunt câteva din primele concluzii ale anchetatorilor italieni, citate de presa din Peninsulă.

Cazul tânărul împuşcat de la mică distanţă, în piept, un mod de operare care poate fi catalogat drept execuţie, vine la două luni de zile după ce o suceveancă în vârstă de 35 de ani a fost executată cu trei focuri de armă, la Napoli, tot în Italia.

 

Plecase la Milano, unde emigrase toată familia sa

Tânărul în vârstă de 19 ani împuşcat joia trecută în Gara Corsico din Milano se numea Iulian Răzvan Laszlo şi era din municipiul Vatra Dornei. Tânărul a locuit în municipiul staţiune cu mama şi cu sora sa mai mică. O prietenă apropiată a tânărului ne-a povestit că acum câţiva ani femeia a plecat la muncă, în Milano, iniţial luând-o alături de ea doar pe fata sa. Iulian Răzvan, care era minor, a mai rămas o perioadă la Vatra Dornei, la bunica sa, după care a mers şi el la Milano. În ultimii ani acesta a petrecut timp atât la Milano, cât şi la Vatra Dornei. Ultima oară plecase în Italia în luna iunie, iar zilele acestea ar fi trebuit să revină din nou acasă.

 

Împuşcat în inimă, de la trei metri, de un libian de 16 ani

Din păcate, ziua de joi, 23 iulie, a fost ultima din viaţa tânărului.

Conform presei italiene, în Gara Corsico Iulian Răzvan Laszlo s-a întâlnit cu un italian de vârstă apropiată, căruia trebuia să-i returneze în jur de 800 de euro. Dorneanul ar fi avut doar o parte din bani, iar un minor de 16 ani, de origine libiană, care îl însoţea pe italian, a scos un pistol şi l-a împuşcat de la aproximativ trei metri, în zona inimii. Tânărul s-a prăbuşit între linii, într-o zonă periferică a gării, iar cei doi au fugit, abandonând în scurt timp telefoanele mobile şi arma crimei. Suspecţii de omor au fost prinşi abia după patru zile, în regiunea Rimini, unde au ajuns cu trenul, imediat după oribila faptă.

 

Tânărul avea cazier curat, însă a fost cercetat pentru un furt

În perioada în care s-a aflat la Vatra Dornei, tânărul a fost cercetat pentru o faptă de furt între rude, reclamantă fiind bunica sa. Dosarul nu s-a concretizat însă ulterior cu trimitere în judecată sau condamnare. Acestea au fost singurele probleme cu care s-au confruntat poliţiştii dorneni în cazul lui Iulian Răzvan Laszlo.

Trupul neînsufleţit al tânărului ar urma să ajungă la Vatra Dornei în cursul zilei de astăzi.

 

O femeie cu trecut tumultuos, executată cu trei focuri de armă, în faţă

Pe 20 mai a.c., o altă crimă oribilă comisă la Napoli, tot în Italia, a avut ca victimă o femeie în vârstă de 35 de ani, din satul Maidan, comuna Cacica.

Mariana Veronica Sologiuc, care locuia de mai mulţi ani în Italia, în regiunea Napoli, a fost executată cu trei focuri de armă, trase în faţă, modul de operare fiind unul tipic mafiei napoletane. Din ancheta ulterioară s-a stabilit că femeia a fost sechestrată, ucisă, iar apoi corpul i-a fost abandonat la marginea unui drum, la periferia oraşului, lângă maşina incendiată a acesteia.

Suceveanca în vârstă de 35 de ani avea în spate un trecut tumultuos, fiind judecată şi condamnată pentru proxenetism. Ea a fost judecată pentru că a dus în Italia trei fete, care ulterior au ajuns prostituate. Conform procurorilor care au trimis-o în judecată, tânăra ar fi intrat într-o reţea organizată de trafic de persoane, coordonată de albanezi, ai cărei membri se ocupau în primul rând cu sclavia sexuală, afacere murdară de pe urma căreia scoteau sume fabuloase. Femeia ar fi fost mai întâi prostituată, după care a început să racoleze fete din România, pentru reţea. Înainte de a fi omorâtă, suceveanca îşi deschisese un bar într-o localitate de lângă Napoli.

 

Nici o veste de la anchetatorii italieni 

Părinţii săi, aflaţi la Cacica, susţin că femeia avea o afacere legală, fără vreo legătură cu trecutul său şi urma să se căsătorească, iubitul ei fiind italian. Moartea femeii s-ar fi tras de la gelozia unui bărbat, era de părere mama acesteia.

“Este o moarte groaznică, s-ar putea să fi fost ceva din gelozie, o crimă din gelozie, altfel nu îmi pot explica. Ea a avut în Italia mai mulţi prieteni, dar în ultimul timp era într-o relaţie stabilă cu un italian cu care voia să se căsătorească”, a povestit pentru Monitorul de Suceava Magdalena Sologiuc, mama îndoliată.

Femeia de 35 de ani avea doi copii, unul de 4 şi unul de 12 ani. Fiul cel mare este în îngrijirea tatălui, fost soţ al femeii, în timp ce băiatul mai mic a rămas în îngrijirea părinţilor ei de la Maidan - Cacica.

La două luni de la cumplitul omor, părinţii fetei nu au primit nici o veste legată de stadiul anchetei şi despre cine le-ar fi ucis fiica.

  

Se prezenta mecanic auto şi se lăuda cu bani mulţi şi un pistol

Prietenii de la Vatra Dornei ştiau că Iulian Răzvan Laszlo a plecat la Milano pentru a-şi găsi un loc de muncă, fiind sătul de sărăcia de acasă. Pe un site de socializare unde avea cont, tânărul se prezenta ca mecanic auto, în Milano.

Printre fotografiile postate de acesta se numără şi una în care apare o sumă importantă de bani, în euro, şi, lângă bancnote, un pistol. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul ucis la Milano, al doilea sucevean împuşcat în stil mafiot în Italia, în două luni.
 Vizualizări articol: 4890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tânărul ucis la Milano, al doilea sucevean împuşcat în stil mafiot în Italia, în două luni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei