Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2015 - Anul XX, nr. 135 (5947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe apa Sâmbetei

Stradă recent asfaltată, distrusă de apa care ţâşneşte din subteran prin mai multe „cocoaşe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fenomen paranormal sau pur şi simplu un nou caz de lucrări de mântuială făcute din fonduri europene şi bani publici?

O stradă importantă, refăcută după o lungă perioadă de aşteptare din partea tuturor celor care circulă pe acolo, a fost distrusă de apa care a ţâşnit prin asfaltul turnat de numai o lună de zile, prin mai multe „cocoaşe” apărute din cauza presiunii din subteran.

Curiosul fenomen, care s-a manifestat sâmbătă, pe strada Nicolae Iorga, care face legătura cu principala staţie CFR a Sucevei, Gara Burdujeni, i-a lăsat fără cuvinte pe locuitorii din zonă, care pentru scurt timp s-au bucurat că au strada făcută „ca nouă”.

Din dâmburile apărute în asfalt apa ţâşnea curată, ca apa de izvor, iar în scurt timp aproape întreaga stradă a fost inundată. Chiar de în zonă au apărut câţiva muncitori ai firmei Pfeiffer, firmă care a înlocuit vechile conducte de pe Nicolae Iorga cu altele noi, în cadrul unui proiect în valoare de 50 de milioane de euro, apa a continuat să curgă timp de mai bine de cinci ore, fără a se lua măsuri de oprire a acesteia.

Mai mult, chiar de apa „răbufnea” deja prin câteva “cocoaşe”, altele noi au apărut în asfalt, din cauza presiunii  din subteran. Curioşii care s-au urcat cu picioarele pe ele au constatat cu surprindere că acestea erau ca nişte perne cu apă, dezumflându-se atunci când erau cu greutatea lor pe ele.

Lucrările de asfaltare a străzii Nicolae Iorga au fost făcute la începutul lunii mai, din fondurile proprii ale municipalităţii sucevene, care a ţinut să refacă total această stradă intens circulată, mai ales că era peticită dintr-un capăt în altul, atât din cauza uzurii, cât şi a lucrărilor de înlocuire a reţelelor subterane, executate de firma Pfeiffer, în cadrul unui amplu proiect de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din oraş.

Lucrările de asfaltare nu au fost demarate decât după ce Pfeiffer a anunţat că a finalizat lucrările de pe acea stradă.

Autorităţile locale urmează să identifice cauza producerii păgubosului fenomen care a distrus strada recent refăcută, iar în funcţie de asta, să pună vinovaţii să o repare, din fonduri proprii.

Deocamdată, banii băgaţi în refacerea străzii par să fie scurşi pe apa Sâmbetei, ori, în cazul acesta, pe apa din subteran, venită, cel mai probabil, prin noile conducte montate de „meseriaşi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stradă recent asfaltată, distrusă de apa care ţâşneşte din subteran prin mai multe „cocoaşe”.
 Vizualizări articol: 3988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stradă recent asfaltată, distrusă de apa care ţâşneşte din subteran prin mai multe „cocoaşe”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gospodari ! trimis de
(15 iun 2015, 16:18:15
Hahahaha ! Aveti ce-ati votat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei