Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2015 - Anul XX, nr. 131 (5943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Supraveghere audio

Microfoane la bacalaureat, în toate centrele de examen din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru a elimina orice suspiciuni, Ministerul Educaţiei a recomandat ca toate sălile în care se desfăşoară examenul de bacalaureat să fie dotate cu sisteme de supraveghere audio-video, la sesiunea de examen din acest an.

Cu alte cuvinte, pe lângă sistemul video introdus în urmă cu patru ani în sălile de bac, directorii de licee trebuie să găsească soluţii urgente, asta dacă nu au găsit deja, pentru ca supravegherea la evaluare să se facă potrivit recomandărilor ministerului de resort.

„Supravegherea, potrivit metodologiei, se va realiza atât video, cât şi audio. În această perioadă, unităţile de învăţământ liceal caută soluţii pentru supravegherea audio în sălile de examen şi în sala unde se multiplică subiectele. Cheltuielile se pot acoperi din bugetele şcolilor, acordate prin bugetele locale, sau din alte surse de finanţare pe care şcolile le pot identifica. Directorii şi colegii noştri sunt în căutarea unor soluţii tehnice cât mai puţin costisitoare”, a specificat Mariana Drumea, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava. Aceasta a mai menţionat că elevii suceveni vor susţine probele examenului de bacalaureat în 20 de centre.

Directorii celor 20 de licee din judeţ au făcut tot posibilul pentru a asigura dotarea cu microfoanefuncţionale a sălilor în care se desfăşoară bacul.

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, unul dintre cele mai mari centre de examen din judeţ, sistemul audio a costat aproape 20.000 de lei, bani primiţi de la municipalitate.

„Am montat microfoanele, cablurile şi aparatele care înregistrează, acestea din urmă fiind mai scumpe. Avem 28 de săli cu microfoane. Chiar ieri a venit domnul inspector general Gheorghe Lazăr şi ne-a felicitat pentru că am rezolvat acest aspect”, a subliniat directorul colegiului, prof. Cornel Romaşcu.

La Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, dispozitive de monitorizare audio funcţionează încă din prima zi a bacalaureatului, acestea fiind instalate în cele 15 săli de examen, în trei laboratoare de informatică şi în sala unde comisia de examen îşi desfăşoară activitatea.

„Noutatea de la bacalaureatul din acest an este introducerea sistemului de monitorizare a sunetului, alături de imagini. În acest moment putem desfăşura examenul conform precizărilor iniţiale ale ministerului, am înţeles că acum e opţională captarea sunetului. Personal, fac parte din categoria profesorilor nu vechi, de demult, care au încredere că pot desfăşura un examen fără nici o cameră, un examen serios”, a afirmat prof. Dan Popescu, directorul liceului.

La Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava procesul de instalare este în curs de desfăşurare, deocamdată microfoane existând doar în sălile unde se desfăşoară probele orale ale bacului.

„În şase săli microfoanele sunt instalate deja, mai avem de dotat alte 10 săli”, a spus Renato Tronciu, directorul colegiului.

 

Obligaţie devenită recomandare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna trecută că aproximativ cinci la sută dintre unităţile de învăţământ au în sălile destinate bacalaureatului camere video care înregistrează şi audio. Deşi iniţial ministerul pe care îl reprezintă a emis un ordin ce prezenta drept obligatorie instalarea sistemelor de supraveghere audio, ministrul Cîmpeanu a făcut noi precizări, spunând că achiziţia acestor echipamente nu este o obligaţie, ci o recomandare.

Potrivit Ordinului de Ministru, comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile judeţene "verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probelor scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microfoane la bacalaureat, în toate centrele de examen din judeţ.
 Vizualizări articol: 2943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Microfoane la bacalaureat, în toate centrele de examen din judeţ4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețata cu caise a lui Emil Frederic Cine a adus înghețata în Țara Românească? La sfarsitul veacului al XIX-lea, spune Emil Frederic in al sau "Manual practic de cofetarie pentru cofetari si particulari" (1928), "prima inghetata care se facea aici in... Citeşte