Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2015 - Anul XX, nr. 53 (5865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Elevii Şcolii Gimnaziale Pleşeşti au demarat proiectul „Nouă ne pasă!” pentru a ajuta un copil bolnav de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii Gimnaziale Pleşeşti, structura Giurgeşti, au demarat proiectul „Nouă ne pasă!” pentru a ajuta un copil bolnav de cancer. În urma articolului „Are nevoie de ajutor. La 11 ani, suferă de cancer, boală care-l ţine legat de un pat de spital”, publicat la sfârşitul anului trecut în cotidianul Monitorul de Suceava, elevii clasei a V-a de la Şcoala Gimnazială Pleşeşti, structura Giurgeşti, coordonaţi de profesorul Alexandru Vieru, au demarat proiectul de parteneriat intitulat „Nouă ne pasă”, proiect la care au fost antrenaţi peste 200 de elevi din Pleşeşti, Giurgeşti şi Valea Glodului.

„Este cumplit să rămâi orfan la 11 ani. Este nedrept să îţi pierzi un părinte, cel mai bun prieten, omul pe care sperai să-l ai alături în cele mai importante momente din viaţă. Dar mai cumplit este ca o boală necruţătoare, cancerul, cea care ţi-a <furat> tatăl, la doar 40 de ani, după o suferinţă de mai multe luni, să îşi facă loc în corpul tău, al orfanului, care încă îşi jeleşte tatăl. Este povestea lui Marius Damian, în vârstă de 11 ani, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială <Mihai Halunga> din Hânţeşti, diagnosticat de medici cu tumoare malignă stadiul IV, metastază pulmonară” este pe scurt povestea lui Marius, care i-a impresionat pe elevii din Pleşeşti.

Copiii, cu ajutorul părinţilor, al cadrelor didactice şi al altor oameni de suflet, au reuşit să adune 950 de lei pe care i-au înmânat lui Marius ieri, 5 martie, drept mărţişor, la domiciliul acestuia. Momentul a fost cu atât mai emoţionant cu cât eleva Andreea Gheorghe, din clasa a VIII-a, i-a scris şi recitat o poezie copilului bolnav: „Te lupţi cu viaţa deşi nu eşti prea mare, / Şi noi cu toţii alături vrem să-ţi fim, / Iar tu arată-ne că poţi fi tare / Şi împreună o să biruim. / Când ai prieteni care-ţi sunt aproape, / În viaţă totul pare mai uşor / Şi greutăţile le laşi râzând în spate, / Iar fericirea vine parcă-n zbor". Profesorul Alexandru Vieru, de la Şcoala Gimnazială Pleşeşti, structura Giurgeşti, a ţinut să le mulţumească pentru sprijin profesoarei de biologie Elena Atomulesei, diriginta lui Marius, şi profesoarei Anca Chitic, directoarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Halunga” din Hânţeşti.

Nu putem rămâne indiferenţi la drama acestui copil nevinovat. Nu putem ignora lacrimile unei văduve, disperarea cu care se luptă să-şi vadă singurul ei fiu din nou acasă, sănătos, cu zâmbetul pe buze. Cei care au un cuvânt bun, o încurajare sau o recomandare pentru binele acestui copil pot să ia legătura cu Tatiana Damian, la numărul de telefon 0757 844 244.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Şcolii Gimnaziale Pleşeşti au demarat proiectul „Nouă ne pasă!” pentru a ajuta un copil bolnav de cancer.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii Şcolii Gimnaziale Pleşeşti au demarat proiectul „Nouă ne pasă!” pentru a ajuta un copil bolnav de cancer5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei