Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2015 - Anul XX, nr. 52 (5864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Subsemnatul, BUTNARU EMIL, din localitatea Zamostea, în calitate de subiect al articolului din „Monitorul de Suceava” din data de 04 martie 2015, vă rog să-mi acordaţi un scurt drept la replică, prin care să aduc câteva lămuriri asupra acestui articol:

1. În ceea ce priveşte condamnarea primită în luna octombrie a anului 2014, precizez dintru început că aceasta este totalmente fundamentată de condeiul meşteşugit al procurorului IACOB ADRIANA NICULINA şi desăvârşită de indiferenţa şi superficialitatea cercetării lucrărilor dosarului de către judecătoarea VICOL GABRIELA.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de procurorul IACOB ADRIANA NICULINA, se asimilează sintagmei „După cum declară martorii”, - două declaraţii total contradictorii: fostul meu socru fabulează, cu aplombul specific octogenarilor, iar fostul fiu vitreg declară lucruri TOTAL OPUSE.

Procurorul IACOB reuneşte din vârful condeiului aceste două declaraţii contradictorii.

Apoi, un alt amănunt ce mă determină să aduc lămurire speţei privind abandonul de familie, constă în superficialitatea cu care procurorul IACOB ignoră lipsa „relei-credinţe” ca element constitutiv al infracţiunii de familie.

La dosarul Parchetului au fost administrate probe în favoarea mea, adrese emise de Primăria Zamostea şi ANAF Siret. Aceste adrese, plus mărturia fostului fiu vitreg, îmi sunt favorabile şi atestă lipsa oricărei surse de venit, sigur sau ocazional.

Procurorul IACOB ignoră totalmente aceste probe materiale şi inventează surse de venit care să probeze o eventuală „rea-credinţă” în neplata obligaţiei legale de întreţinere.

Astfel, procurorul epigon al Uniunii Scriitorilor fără har din Ministerul Public „rezolvă”, din condei, latura „relei-credinţe” astfel:

„Din ancheta socială efectuată la nivelul Primăriei Zamostea, reiese faptul că învinuitul beneficiază de o cotă parte din locuinţa şi terenurile agricole ale familiei sale, din valorificarea sau exploatarea cărora, ţinându-se cont că este tânăr şi apt de muncă, ar putea realiza venituri...”

Genial! - aş exclama eu! Cota parte a bunurilor reprezentând 1/4 din locuinţa părinţilor (o cameră mare şi o bucătărioară) plus „impresionanta” suprafaţă de teren de 24 de ari (materializare a cotei părţi din terenuri).

Odată explicat cum s-a rezolvat latura „relei credinţe” a infracţiunii de abandon de familie, urmează de detaliat problema mărturiei mincinoase depusă de fostul meu socru:

- am formulat imediat plângerea corespunzătoare împotriva „martorului mincinos”

- plângerea a fost repartizată spre soluţionare ghici cui? Procurorului IACOB ADRIANA NICULINA.

- am formulat imediat cerere de recuzare a procurorului, în timpul procedurii

- cererea de recuzare respinsă

- plângerea împotriva martorului mincinos soluţionată prin NUP

Pentru amuzamentul spiritelor ceva mai lucide, iată un fragment din declaraţia iniţială a „martorului mincinos”:

„Numitul B.E. este o persoană ce consumă alcool” (n.a. Am peste 11 ani de când nu consum alcool)

După ce a fost audiat în urma plângerii referitoare la mărturie mincinoasă, acelaşi octogenar declară senin: „nu-şi aminteşte să fi declarat faptul că numitul B.E. este o persoană ce consumă alcool”.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!

3 luni de închisoare cu suspendare, pe o mărturie mincinoasă şi un condei iute de slovă, aparţinând procurorului IACOB.

Să mai spun să la faza judecătorească a acestui dosar, am depus 9 pagini de concluzii scrise? inutil, atâta timp cât judecătoarea Vicol nu a citit, din acest demers procedural, NICI MĂCAR UN RÂND.

 

2. Despre subiectul în sine al articolului, precizez că „denunţul calomnios” în actuala procedură penală poartă denumirea de „inducere în eroare a organelor judiciare”. Va urma! Cu siguranţă de ceas atomic.

Comentariile în sine, evidenţiate cu font roşu, par oarecum ameninţătoare pentru persoanele nedeprinse cu asprimea limbajului de pe Internet. Limbaj care nu are componentă acţională şi nu poate fi interpretat după regulile conversaţiei traiului cotidian.

Însă, pentru specialiştii normelor penale, ar trebui de menţionat prevederile art. 257C.P. „Ultrajul” respectiv 279 - „Ultrajul judiciar”.

Alăturând cele 2 prevederi legale, observăm că cele 4 alineate sunt aproape asemănătoare.

Apariţia în Noul Cod Penal a infracţiunii de „Ultraj judiciar” a fost necesară din punctul de vedere al statutului magistratului, a profesiei liberale de avocat, ce nu pot fi asimilate funcţiei publice.

Însă, la art. 257, legea prevede clar că ameninţarea TREBUIE făptuită fie nemijlocit, fie prin intermediul unui mijloc de comunicare direct.

Definiţia mijlocului de comunicare direct o furnizează chiar părintele dreptului penal – Dongoroz V.: telefon, fax, scrisoare, (e-mail), bileţel de papagal sau orice alt mijloc ce permite apropierea asociativă dintre comunicator şi receptor.

Pentru a nu mai lungi acest drept la replică precizez că „Monitorul de Suceava” ESTE UN MIJLOC DE COMUNICARE INDIRECT.

Rămâne doar la latitudinea judecătorului ce va soluţiona această speţă, efectuarea exerciţiului de interpretare legislativă a art. 279 în strânsă interdependenţă cu art. 257 Cod Penal.

În final precizez că o dată cu publicarea numelui, adresei şi imaginii, usernamele Tazmanian Demoon devine o amintire. O amintire plăcută, a celor 5 ani petrecuţi împreună cu redactorii Monitorului.

Sunt mândru de usernamele Tazmanian DeMoon, cu care am publicat atâtea şi atâtea comentarii. Printre acestea inclusiv pamfletul referitor la judecătoarea petrecăreaţă, ce judecă după cum îi bate vântul în buzunare. Pamflet postat cu mai bine de o jumătate de an înainte de explozia cazului Bărbuţă-Prandea.

Sunt mândru de usernamele Ragnarok, cu care am postat modalitatea de „fentare” a sistemului ECRIS de repartizare aleatorie a dosarelor, modalitate practicată la Judecătoria Rădăuţi.

Sunt mândru de usernamele Mjollnir, cu care am dezvăluit ÎN PREMIERĂ – dispariţia ţigărilor în valoare de 60.000 de euro, din camera de corpuri delicte a Poliţiei Rădăuţi.

Sunt mândru de FIECARE dintre cele 37 de username utilizate în cei 5 ani de postare pe site-ul Monitorului.

AM ZIS!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 5628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 18 voturi
Drept la replică4.1518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 5 mar 2015, 11:28:57
263 vizualizari si nici un comentariulaughing)
2.   Are dreptate Speedy Gonzales! trimis de
( 5 mar 2015, 11:37:59
Hai să vă scoț tot Io* din năcaz.
Dar, să mă bată Măritul și Înțeleptul Zeu Odin, că E PENTRU ULTIMA OARĂ!

Titlu:
„Istoria critică a Literaturii Science-Ficțion”

text:
„Specific postmodernismului, în literatura română de gen Science-Fiction s-a conturat un nou curent literar, denumit Pășunismul judiciar.
Îi are ca promotori pe membrii Uniunii Scriitorilor Ratați din Ministerul Public, epigoni patetici ai semianalfabetismului funcțional * implementat prin systemul anacronic de Licențiere de Ziua a Șaptea de la Sfredelu Haret, Româno-Americană, Hyperion, Goldiș sau Dunărea din Aval.
Ca specii literare predilecte se regăsesc rechizitoriul idilic și rezoluția bucolică.

În ceea ce privește mijloacele stilistice de exprimare, pășunismul judiciar se fundamentează pe:
A) bârfe de miliţieni şi zvonuri ale colhoznicilor,
B) insinuările babelor şi moşnegilor prezente în pieţe, târguri şi oboare,
C) taclalele şoferilor de TIR blocaţi în ambuteiaje pe poduri, sub poduri şi în tuneluri rutiere,
D) cancan-uri chiloţăreşti inspirate din „Acces Direct”, „Happy Hour” sau „Un show păcătos”,
E) meme-uri bârfelnice inspirate din presa print - „Wowbiz”, „Cancan”, „Blitz”, „Infractoarea mov”, etcaetera.

Mijloacele artistice sunt reprezentate prin fabula(ție), invenție și delir sevrotic.
-----
* semianalfabet funcțional = persoană care știe să citească un text scris dar care, nestăpânind proprietatea termenilor, nu poate desluși semnificațiile respectivului text.
În general, textele fiind versete de prin NCP și NCPP.”
3.   Penibila replica trimis de
( 5 mar 2015, 11:43:09
Citez din opera de fata: „Definiţia mijlocului de comunicare direct o furnizează chiar părintele dreptului penal – Dongoroz V.: telefon, fax, scrisoare, (e-mail), bileţel de papagal sau orice alt mijloc ce permite apropierea asociativă dintre comunicator şi receptor”.

Vintilă Dongoroz a trait intre anii 1893 si 1976. Ar fi fost culmea ca intre mijloacele de comunicare sa enumere si internetul. Adica, dupa logica matale, biletele de papagal sunt mijloace de comunicare dar internetul nu.
3.1  RE: Penibila replica trimis de
( 5 mar 2015, 11:50:27
Tocmai ce ai confirmat că aparții tagmei semianalfabeților funcțional.
Oare de ce după scrisoare, am pus ÎN PARANTEZE forma electronică a posibilității expediției poștale?
Matale gândești batâr o nanosecundă înainte de a deschide sfincterul guriței, aprig grăitor de prăpăstii?

Iată exact definiția autorului, pe care, SCUZĂ-MĂ că nu am avut-o la mine ieri, când am plecat de la locul de protest, pentru o jumătate de oră, să redactez pe colțul mesei acest drept la replică.

„În literatura juridică se consideră că pot fi socotite ca atare - ca mijloace de comunicare directă - acele mijloace care, prin natura lor, sunt susceptibile de a realiza un contact direct între subiectul activ şi subiectul pasiv al infracţiunii; "ele au darul de a crea situaţii echivalente prezenţei"

V. Dongoroz ş.a., Explicaţii teoretice ale Codului penal român, voi. IV, Editura Academiei, Bucureşti, 1971, p. 33).
Sunt date, ca exemplu: telefonul, telegraful, scrisorile, desenele (ibidem).
4.   RUSINE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 12:44:50
Ti se acorda prea multa atentie pe care nu o meriti. Ai luat o directie complet gresita si faci totul pe dos : nu lucrezi ca sa nu-ti ajuti copii, critici toata lumea pentru ca atat stii sa faci. Ti se pare ca toti sunt rai si numai tu esti cel mai bun, drept si le stii pe toate. Observ ca nici greva foamei nu esti in stare s-o faci cum trebuie, petrecand mai mult timp pe internet. Un papagal pierdut, ratacit care n-are nici un scop in viata, nici o idee decat sa atraga atentia asupra lui. Din pacate nu e singurul ...
4.1  RE: RUSINE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 12:57:14
Monitorul il baga atat de mult in seama pe vicontele taz izman de pamp a lache, pe prostalaul asta infantil pentru ca are ceva din grotescul ridicol al emisiunilor cu profil “cancanian”. Asta mic cu capul mare incearca prin dreptul lui la replica sa-si justifice impotenta materiala care il impiedica sa aiba grija de copiii lui. Ti se face greata cand observi ca acest ipochimen imund isi face un titlu de glorie smechereasca prin faptul ca nu are finante sa dea si la proprii lui copii. Pai asta nu are minte nici cat un pui de gaina. Bani sa traga la pacioace are babuinul. “Entelectualul” asta cabotin si farseor, pierdut in norii luptei pentru “dreptate si libera exprimare” nu si-a dat nici macar pantofiorii cu crema. Scopul vietii lui e atat de meschin si ridicol . Ii place sa se complaca in mocirla urat mirositoarea a trolilor si “formatorilor de opinie” de cea mai abjecta extractie morala. “Entelectualul” asta a lu‘ peste prajit crede ca prin comentariile lui de de japcaliu si borfas fara scru ☭ poate pe termen mediu si lung, prin repetare sa sminteasca si sa influenteze tineretul intr-o directie gresita.
5.   Quod licet Iovi, non licet (gallic) bovi trimis de
( 5 mar 2015, 13:14:53
Din manualul persuaiunii kaghebiste, lecția despre ÎNTUNERICIRE:

Pentru a se diminua și duce în derizoriu MESAJUL promovat de un COMUNICATOR, se va apela la „argumentum ad hominem” prin care se va acționa, cu predilecție, asupra COMUNICATORULUI. Scopul abstrus al acestei abjecte metode de „întunericire” fiind diminuarea impactului MESAJULUI și ducerea lui în derizoriu, prin denigrarea COMUNICATORULUI.

Metodologia practică de implementare a acestei mârlănii neo-kaghebiste fiind enunțată, acum un purcoi de ani, de Iosif Vissarionovici Djugașvili - tătucul ideologic al șobolanilor neo-socialiști cu fofează:
„Căutați în viața omului mizeriile. Dacă ele nu există, atunci inventați-le!”

În traducere liberă, pentru debilii (IQ între 50 și 70), imbecilii (IQ 20-50) și idioții (IQ sub 20) înghițitori pe nemestecate ai prejudecăților persuasive, ar însemna cam așa:
Ca să diminuați orice comunicare publică, stânjenitoare Systemului, aplicați necondiționat întunericirea.

Nota: atât în articolul de ieri, subiectul ÎN SINE era materializat de MOTIVELE CE AU STAT LA BAZA protestului, urmărind etalarea mediatică a derapajelor procedurale și a abuzurilor magistraților rădăuțeni, în tot acest simulacru de dosar, declanșat de Rățușca cea Urâtă și Sperioasă.
Astăzi, acest drept la replică, are drept suport alte grave derapaje de la normele procedurale, produse taman în dosarul invoicat de domnii prosecutori, în vederea realizării ÎNTUNERICIRII.

Astfel încât, comentatorii mânuitori instinctuali ai rocii lapidatoare, sunt rugați să emită opinii LA SUBIECT, nicidecum LA PERSOANĂ.
Căci, de exemplu Anders Brejvik Behring, deși a ucis cu sânge rece 77 de persoane, A FOST JUDECAT CONFORM UNOR PROCEDURI.
Indiferent cât de odios ar fi un „făptuitor”, PROCEDURA trebuie să fie la fel de Sfântă ca și buchea Scripturii.
6.   Daca nu ati inteles trimis de
( 5 mar 2015, 14:24:32
Taz, poate era mai bine daca expuneai complet problema , pentru ca aici apare numai o jumtate de adevar. Dna judecator de la Radauti te-a condamnat pentru abandon de famile. Din cate am vazut, la Tribunalul Suceava 2829/285/2013 ti-a fost respins recursul ( sau n-o fi vorba de tine ? ). Tocmai tie, care ii joci pe degete pe toti marii maestri si teoreticieni ai dreptului si care mereu ai nevoie de aparator din oficiu. Drept urmare, te-ai apucat sa declari in public ca ii iei gatul . Pentru ca daca o instanta poate cita pe cineva prin publicitate in presa scrisa intr-un ziar national, banuiesc ca la fel de valabile sunt si amenintarile tale in presa online care poate fi lecturata de un numar mult mai mare de oameni, inclusiv international. Iar amenintarile de care vorbim nu s-au rezumat la "daca iti prind pisica ca fata sub capita de fan a maica-mii ti-o inec "( care ar fi fost o contraventie la legea cu ordinea publica ) ci au fost amenintari explicite si repetate la adresa vietii unui magistrat ( infractiune conform codului penal ) . Acum degeaba te ascunzi cu "comunicare indirecta " s.a. . Faci ca Ponta, care , conform legii in vigoare la vremea respectiva, nu a plagiat. Ci doar a copiat. Adica daca strigi ca omori un judecator intr-o mare de 10.000 de oameni si respectivul nu e acolo, se cheama ca nu l-ai amenintat, nu ?
In alta ordine de idei, imi pare rau ca nu am facut ieri cunostinta. Am iesit prea tarziu din tura, si pana am ajuns la Suceava , deja plecasesi. Venisem sa ma ofer voluntar pentru beheading-ul de care mi-ai tot vorbit.
Acuma pune mana si lasa tigarile, vezi ca indata poti sa sameni ceva pe aia 24 de ari, lasa internetul si da ceva bani si mancare la copilasii aia, da?
Te pupa al tau mistret vitruvian imbuibat trimis la decedatii lu' mama cu jet etc etc, Kangaroo.
6.1  RE: Daca nu ati inteles trimis de
( 5 mar 2015, 15:37:05
Repostare:
Deși nu am participat la pronunțare, sentința nu mi-a fost comunicată. !!!!!
După ce am așteptat 10 zile ca prostul, ca instanța să-și îndeplinească atribuțiunile procedurale, într-a 11-a zi am depus recursul peste termen.
Din păcate recursul a fost respins ca tardiv.
7.   RUSINE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 14:29:40
Ne dai si indicatii cum sa comentam? "la subiect nu la persoana" , dar tu cand postai comentarii care au deviat de la subiect inspre interesele proprii, amenintari cum era? In cazul de fata persoana este subiectul,(dreptul la opinie ai avut chiar prea mult) esti vedeta ce sa mai spun. Dute si tine cartonul sa te vada lumea si sa stai si pe viscolul care se anunta pentru ca asa ar fi corectlaughing. Sau mai bine te-ai duce sa te alaturi minerilor din Crucea care isi cer niste drepturi poate macar asa faceai si tu un lucru bun. Nu ma impresionezi cu spectacolul asta ieftin.PROCEDURA a fost foarte corecta, chiar prea buna cu tine.
7.1  RE: RUSINE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 14:46:35
Dragule, daca erai direct interesat de sentinta ai fi fost prezent la pronuntare. Mi se pare logic.
8.   Daca ai uitat, TAZ, 25.09.2014 trimis de
( 5 mar 2015, 14:32:34
Citat din TAZMANIAN_DEMOON : "Acum, observând că ți-am răspuns mult prea frumos față de cum meriți, milițianule, spune-mi și mie ce funcție ai la Vicov? Ești ceva pe la compartimentul rutieră, căci TOATE intervențiile tale din monitorul se referă exclusiv la autovehicule, conducere, accidente și milițieni.

Bănuind că ești doar un jalnic păcălici cu cașchetă de la rutiera de la Vicov, pot să-ți transmit în continuare doar așa:
JET LA MĂ-TA-N KUR DE ANALFABET ÎNFUMURAT!
VEZI-ȚI ÎN MORȚII MĂ-TII DE ȘPĂGILE ȘI DE AFACERILE TALE, CĂCI, SĂ MĂ BATĂ DOMNUL ZEU, DACĂ MAI SCÂRȚÂI UN CUVINȚEL OFENSATOR, DAU SFOARĂ-N ȚARĂ PRINTRE JICOVENI, TE AFLU CINE EȘTI ȘI P-ORMĂ OR SĂ VADĂ ȘEFUȚII TĂI DE LA IJP CUM ARATĂ UN BEHEADING DE MILIȚIAN ÎN VARIANTĂ BUKOWINEANĂ .

Asta de mai sus ESTE AMENINȚARE în temeiul legii penale."

Pai hotaraste-te odata. Este sau nu este amenintare ce ai facut tu ? Pentru ca ce ai scris de magistratul din Radauti mi se pare mult mai grav decat ce ai scris la adresa mea.

Iar daca faceai injectiile alea cu Haloperidol la timp, nu s-ar fi ajuns aici.
8.1  RE: Daca ai uitat, TAZ, 25.09.2014 trimis de
( 5 mar 2015, 14:49:20
Slăbut. piciule!
Pe evenimentul zilei, am în ian anul trecut, într-un articol al redactorilor Evenimentului zilei (3 feb 2014 - „Peste 90.000 de români au spus "RESPECT, AURA ION!" Zeci de mii oameni cer PEDEPSIREA celor RESPONSABILI: ”România este sufocată de INCOMPETENŢĂ!”)
sunt menționate 2 comm ale mele pe pagina Aura Ion

„Comentând faptul că "autorităţile au sunat familia ca să vadă dacă există informaţii noi”, nu să ofere veşti familiei şi să anunţe că Aura a murit, Tazmanian DeMoon a scris: Aș, pe naiba! Că doar nu-i nimeni atât de idiot să se pună într-o umbră mai mult decât penibilă. Probabil au sunat, JIGODIILE, ca să ia pulsul evenimentelor, să tragă de limbă, să afle ce se mai întâmplă, ce se dorește, ce se intenționează sau care e starea de spirit. Cine crede că „autorităților” le pasă cumva de membrii familiei Ion se înșeală. „Autoritățile”... pardon, cred c-o să schimb acest termen cu „Lașitățile”. Ei bine, lașitățile române sunt preocupate exclusiv în mușamalizarea acestei imense RUȘINI NAȚIONALE, și protejarea, cu orice preț, a avantajelor oligarhice pe care le-au dobândit nemeritat. Să fie literă de lege următoarele: „LAȘITĂȚILOR ROMÂNE NU LE PASĂ CÂTUȘI DE PUȚIN DE NICI UN CETĂȚEAN ROMÂN!” PUNKT!”

și „Tazmanian DeMoon: „N-avem puteri şi chip de-acum
Să mai trăim cerşind mereu,
Că prea ne schingiuiesc cum vreu
Stăpâni luaţi din drum!
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, NU VEȚI SCĂPA
NICI ÎN MORMÂNT!”
RĂZEȘI, LA ARME!”

Cel de-al doilea comentariu, după mononeuronul tău litografiat de marginea caschetei, poate fi interpretat a fi instigare la tsubminarea ordinii constituționale?
8.2  RE: Daca ai uitat, TAZ, 25.09.2014 trimis de
( 5 mar 2015, 14:56:36
Iar pe propriul profil FB, (in care Rățușca cea urâtă și sperioasă este persona non-grata, blagodarită cu priponirea în lista de block) am o imagine photoshopată, în care apare premierul Ponta, în vizită la Dumbrăveni, având pe frunte reticolul unei lunete.
este aceasta PROBA MATERIALĂ A UNEI TENTATIVE DE ASASINAT?

Băi gherțoilor systemici, ce vă apucați să chemați la judecată Internetul, NU EXTRA ☭ ȚI REGULILE DE CONVERSAȚIE ȘI RAȚIONAMENT ALE VIEȚII COTIDIENE LA INFINITATEA COMPORTAMENTALĂ REGĂSITĂ PE INTERNET.
INTERNETUL ESTE, ÎN PROCENTAJ DE 99, (6)% o mare gogoașă, un mare bluf.
Ce nu înțelegeți voi, gușații și golănașii systemului oligarhic, ce vă panicați față de pierderea sinecurilor nemeritate, este că INTERNETULUI îi lipsește componenta ACȚIONALĂ.
Pe net e vorbă anapoda, omuleții se înjură, se spurcă, se piszduiesc, îți dau în cap, își dau foc, etc, etc, dar NIMENI NU E ATÂT DE NEBUN să pună în aplicare cele scrise într-o hârâială online.
Singurii care se alarmează (la comandă) sunt doar hârciogii aparținători sistemului de forță românesc: milițieni, procurori, judecători.

8.3  RE: Daca ai uitat, TAZ, 25.09.2014 trimis de
( 5 mar 2015, 14:58:47
Nu, dragule. Doar un usor plagiat din Cosbuc pentru lipsa informatiilor referitoare la sursa ( te-am spart cu inteligenta mea melitieneasca ). Stii, se pune ca infractiune doar daca esti gasit cu discernamant. Probabil din aceasta cauza, la perchezitie nu ti-au confiscat cutitele din casa si toporul din magazie. Sincer sa fiu, ma mir ca in loc de Judecatorie nu te-au dus la IML colegii de la SPIR. .
8.4  RE: Daca ai uitat, TAZ, 25.09.2014 trimis de
( 5 mar 2015, 15:05:36
Tulai, Doamne, că ești exponețialul etalon al majurului având bastonul de cauciuc înfipt în kur, pe post de onoare profesională.
Ceea de este mai sus, este FORMA comentariului DIN ARTICOLUL EVEZEILOR.
Ai lipsit la lecția despre ghilimele, să intuiești semnificația lor?
Pe pagina citată de redactorii EvZ, strofa este citată corespunzător, cu indicarea titlului și autorului.
Iar pentru tupeuțul tău de miștocar de autobază, revenim la premisele debutului acestui simulacru de dialog: JET!
9.   Raționament logic nota 6,40... trimis de
( 5 mar 2015, 15:25:24
... specific sytemului de forță românesc.

Știrea zilei din data de 21 ian 2015
„Un tanar din Mehedinti s-a ales cu dosar penal dupa ce a postat pe Facebook doua fotografii in care apare imbracat in geaca de vanatoare, tinand in mana o pusca.”

„Cum tanarul nu are permis pentru detinerea de arme letale, politistii s-au sezizat, l-au chemat la audieri si i-au intocmit un dosar penal.

Baiatul sustine insa ca arma din imagine este doar o macheta: „Este o fotografie cu o macheta, nu cu o arma adevarata, si detin permis de arma de sase ani. Este o fotografie de Facebook, postata de mine, care nu are nici o relevanta. Nu am facut uz de arma, asa cum sunt acuzat. Retelele de socializare sunt pline de astfel de fotografii“, a declarat Eduard Botila pentru Gazeta de Sud.

Tatal sau ii sare in ajutor si sustine ca este vorba despre o incercare de intimidare, intrucat amandoi sunt martori in dosarul de coruptie in care este cercetat Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

„Eu si fiul meu suntem martori in dosarul de coruptie in care este inculpat Adrian Duicu. Cu acest dosar penal, politia si celelalte institutii deconcentrate din judetul Mehedinti continua actiunile pe care le-au facut in urma cu un an, cand au controlat firma fiului meu si au aplicat amenzi in cuantum total de 800 de milioane de lei vechi (80.000 de lei – n.r.), amenzi pe care ulterior le-am castigat in instanta. Iata ca sunt institutii ale statului care ii sprijina in continuare pe Adrian Duicu si ceilalti doi inculpati, Constantin Popescu si Stefan Ponea“, spune Marian Botila, secretarul Primariei Orsova.

Pe de alta parte, politia sustine ca nu este neobisnuit sa monitorizeze retelele sociale si sa aplice sanctiuni daca observa incalcari ale legii
9.1  RE: Raționament logic nota 6,40... trimis de
( 5 mar 2015, 15:32:26
„In urma monitorizarii retelelor de socializare, a fost identificata fotografia in care apare persoana respectiva. Politistii Serviciului de Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat si au intocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, persoana respectiva aparand in fotografia respectiva cu o arma de vanatoare in mana“, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Nicolae Lohon.

Tanarul risca pana la 5 ani de inchisoare, dacă politistii vor dovedi ca este vorba de o arma letala. El are permis, insa doar pentru dispozitive neletale.

"Daca fac poze cu tunurile din Buapesta inseamna ca am tras cu ele?", s-a intrebat retoric tanarul pe reteaua de socializare.”
---------

Aceasta este știrea în formă brută.
În raționamentul polițiștilor, simpla postare pe FB a pozei unei arme constituie PROBA MATERIALĂ CERTĂ a DEȚINERII respectivei arme.
Aparent s-ar putea exclama cu năduf „Ce idioți!”, însă percepția bizarului caz se schimbă în momentul în care tot presa dezvăluie faptul că tânărul acuzat este unul DIN MARTORII CHEIE din dosarul baronului mehedințean Adrian Duicu.

Eeeeeeee? samănă? samănă metoda de astupare a gurii?

-----
p.s. încă mai aștept răspuns la ceea ce te-ai eschivat.
Dacă citarea strofei din Coșbuc, finalizată cu îndemnul „Răzeși, LA ARME!” constituie instigare la subminarea ordinii constituționale, iar poza photoshopată a premierului constituie DOVADA INDUBITABILĂ a unei tentative de asasinat.
C'mon, cangurule, etalează-ți cunoștințle juridice și măiestria în dificila „artă” a interpretării legislative!
Impresionează-mă, mărunțelule!
9.2  RE: Raționament logic nota 6,40... trimis de
( 5 mar 2015, 17:42:38
Scuze, TAZ pentru intarziere. Spre deosebire si asemanare de tine, am si eu copii de intretinut. Razesii existau in Moldova MEDIEVALA, deci chemarea ta la arme nu are obiect. In al doilea rand, nu este obligatoriu si INDUBITABIL ca sub o luneta cu reticul sa existe si o arma. Deci din cauza asta nu ti-a spart nimeni usa pentru ca ai vrut sa destabilizezi oranduirea socialista sau sa-l harponezi pe premier.
Sunt totusi curios, "maruntelule": Venituri nu ai, dar bani de calculator ai, de tigari ai, de platit un abonament de internet ai, timp sa stai si sa freci buha pe aici ai... De ce totusi nu pui mana sa faci ceva constructiv, sa iti intretii copii, nu sa traiesti ca un parazit comentand aiurea pe aici ?
10.   RUSINE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 15:30:46
Nu-ti sant nici amic, nici inamic burtos si had, nu te-am trimis nici in pi... si n-am nici o legatura cu politia sau justitia din Romania.Dai dovada inca odata ca nu esti capabil sa porti un dialog civilizat. Lucrez in Franta si mi-am dat o parere vazuta din exterior, o concluzie trasa din tot ce s-a scris si din afirmatiile tale. Greseli se fac peste tot in lume, nici Franta nu e perfecta, nu si in cazul tau. Dar daca mai stai pe acolo vin peste cateva zile in tara si-ti aduc si un carton sa-l pui in fata sa-ti dea lumea niste bani pentru copii(nu pentru tigari!)laughing. Incerc sa-ti gasesc un folos din statul ala.
10.1  RE: RUSINE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 17:44:32
Nu-ti fa griji, de mine era vorba, dar s-au interpus comentariile. Eu sunt mistretul vitruvian al carui mama are morti nelinistiti , boacter de noapte umflat, trimis cu jet la mama.
11.   TAZMANIAN nu baga in seama pe astia trimis de
( 5 mar 2015, 18:27:32
Ce vreti bai burduhosilor,nu mai aveți loc de TAZMANIAN?
Nici unu din voi nu ajungeti nici la calcaiul lui.
Niste analfabeti si prosti.Tu GEORGE25 ai cersit destul prin franta si acuma esti plin de bani? De ce nu te atarni de turnul efel parlitule...
KANGAROO, dute la loc in tufe si porneste radaru n-ai tu treaba aici.
NEAGIGI tu esti doar un batut cu leuca in cap nu am ce sa zic de tine.
TAZMANIAN te rog mai scrie din alea de ale tale sa moara prostii de ciuda.
12.   Hai, bre Siropel Ambrozie, trimis de
( 5 mar 2015, 19:50:58
shame on you Da' vrai ca p-ormă să se apuce scriitorii pășuniști-judiciar de manufackturat un alt dosărel, de data aceasta fundamentat pe 276 – „Presiuni asupra justiției”?
C-aiștea scriitori fără har cărturăresc ar fi în stare să urle din toți bojogii, pe ton de soprană sodomizată cu stâlpul de telegraf, precum că orice DEZVĂLUIRE PUBLICĂ a abuzurilor la care se dedau, fără cea mai mică urmă de mustrare de conștiință, este O PRESIUNE ASUPRA JUSTIȚIEI.
Poci să mai știiconfused ce năsbâtii le mai trece prin căpșorul ceala etalonat pe apărarea intereselor sytemice, oligarhice și de castă?

Șî oricum amu nu am timp dinpeace sign doo motive:
- prima la mânuță că am zis Auf Wiedersehen, încă de ieri, la domnu Tibi*. Ș-apăi Io* vreau să fiu parolist, adicătelea dacă am zâs o treabă, apăi atunci așa rămâne. (inclusiv trebile celea cu viitoarele acțiuni în instanță, rămân la fel de certe ca evenimente pe cât de sigură este, în viața omului, moartea sau impunerea fiscalăhee hee ).
A doua la mânuță că amu trebe să cetesc manualul ceala a lu’ Florin Streteanu – „Instituții și infracțiuni în Noul Cod Penal” – aflat pe site-ul Min. Justiției, pe csm1909, la INM sau Școala Națională de grefieri.
Așa di faine comentariiwinking face la art. 257 și 279** de ți se unge suflițălul de încântare.happy
„Time to say goodbye, paesi che non ho mai… ”
12.1  RE: Hai, bre Siropel Ambrozie, trimis de
( 5 mar 2015, 19:51:57
note:
* Șî Tibi, la vremea lui, mi-o făcut plângere pentru amenințare. S-o dus cu iea le meliție, dar aclo i-o zâs miliția căno talking aia nu-i amenințare. Adicătelea ș-o bătut gioc de tătă munca lui de-o viață, prin care o ajuns lider de piață în presa print locală.
Acum cred căangry s-o cam ’nervat și iel când o văzut că TEMIDA rumânească îmblă cu cântarul ceala măsluit, în care utilizează două rânduri de greutăți:
- unele calpe, plastografiate din mămăligă, cu care se cântăresc faptele în cazul poulimii (adicătelea cum i-o făcut și luia când i-o zis militia, cu nerușânare de la obraz, că amenințarea me’ nu-i amenințare.
- al doilea rând de greutăți îs dintr-alea din plumb genuine, cu care se măsoară faptele când vine vorbire că-s îndreptate împotriva aparținătorilor sytemului national de forță: giuzi, prosecutor, policeman sau jândari din Garda Națională.
Atuncea se schimbă modificarea prin modificarea matamorfică a schimbării și amenințarea devine AMENINȚĂROAIE, motiv pentru care se emit zapisuri și ucazuri ca să se trimită la ușa omului efectivele Armatei a 6-a a lui Paulus, dimpreună cu efectivele Grupului de armate sovietic a lu’ Jukov, Vatutin și Rokkosovsky.
Adicătelea și legea asta, îi cu dublă față:
- Ciumă pentru poulime (aidoma lu Tibi sau orișicare omuleț sâmplu din Valachia neo-socialistă) și
- Mumă bună pentru cei din Sistemul Național Represiv.
Păi te gioci, bre?i dont know
** pag. 303 – 306, dar mai ales pag. 325 – 327.
Apăi dacă în ultima vreme, mai ales când am fost pe la Parchet, mi-am dat seama că Bucșă nu citise nici Noul Cod Penal, nici Noul Cod de Procedură penală, Io* zic că merită de citit asemenea „trufandale” de prin 2010. Parol, monșer!
12.2  RE: Hai, bre Siropel Ambrozie, trimis de
( 5 mar 2015, 20:18:38
Da' de ce ar trebui să spui tu că nu mai postezi?
Te-ai căznit atâta pentru libera exprimare...
E dreptul tău.
Incomodezi, deci exiști!
De ce ar trebui să-i cadorisești pe ghiorlani cu acel silenzio stampa de care are atâta nevoie LA FAMIGLIA?
Tastatura ta M-134 Gatling rrrrupe liniștea multor îmbuibați.
Muniția ai din belșug, deci trage!
13.   ACHTUNG trimis de
( 5 mar 2015, 21:05:37
TAZ-ULE IN ASTFEL DE CAZURI SE PROCEDEAZA ALTFEL,NU AMENINTI CU MOARTEA,CI CU LEGEA.CINE CONSIDERA LEGEA O,, AMENINTARE''INSEAMNA CA ARE UNA SAU MAI MULTE PROBLEME.
1 O COLECTIE DE REZOLUTII HAIOASE,TRAGICO-COMICE,SATIRIC LA AMBASADELE U.E. LA BUCURESTI,POATE FACE CA MCV-UL SA VINA PE TARGA DE LA BRUXELLES,CU PERFUZIA SI MASCA DE OXIGEN GATA MONTATE.
2 MAI VEZI CARE SUNT AVERILE UNOR FUNCTIONARI SAU IN CE AFACERI SUNT BAGATI.
NISTE PROCESE CU ,,BELIGERANTI'' DE LA FD.MOLD.,BREAZA SI IZV.SUCEVEI S-AU JUDECAT LA RADAUTI.DE CE ACOLO???
3 INVESTITIILE FACUTE DE MANTUIALA UNDE S-AU INGROPAT MILIOANE DE EURO,AU LA BAZA NU NUMAI FAPTASII CI SI COMPLICII SI PROTECTORII ACESTORA.
4 E ADEVARAT ,S-A REVENIT LA SISTEMUL DE LUCRU DE TIP SOVIETIC-O INSCENARE PE DEPARTE REUSITA SI 2 MARTORI MINCINOSI SI AI PUTEA SA AI PROBLEME,TEMPORAR BINENTELES,PANA LE PUI PE TAPET CELE TREBUINCIOSE,DUPA RANDUIALA.
[MARTORI MINCINOSI CA SI IN CAZUL UNOR RETROCEDARI SAU DESPAGUBIRI LA LG.290/2003]
14.   MAI HAI ...ODATA! trimis de
( 5 mar 2015, 21:21:11
DE CE NU S-A FACUT ATATA VALVA IN CAZUL CONSILIERILOR AMENINTATI CU MOARTEA LA MOLDOVITA DE CATRE ,,HAYSSAMENI'' IN VREMURILE ,,BUNE''CAND SE SPONSORIZA TERORISMUL CU PADURILE BUCOVINEI??
DE CE NU SE FACE VALVA ACUM CAND MAI DISPARE SI BRUMA DE PATRIMONIU CE A RAMAS NEFURATA?MUZEUL LEMNULUI DIN C-LUNG AVEA PESTE 15.000 DE PIESE.CATE MAI SUNT ACUM???[SE PARE CA A ACTIONAT O BANDA SPECIALIZATA DE LA POIANA MICULUI]
LOCOMOTIVELE VECHI DIN DEPOUL SUCEAVA,CLADIRI VECHI,INTREGI[MAFIA LEMNULUI
VECHI],OBIECTE DE CULT,CARTI VECHI DIN DIFERITE BIBLIOTECI,NUMAI CATEVA EXEMPLE,CHIAR NU VEDE NIMENI CE SE INTAMPLA SAU E VORBA DE VREO ,,TAXA DE OMENIE'',PROCENT DIN VALORIFICAREA ACESTORA???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei