Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2015 - Anul XX, nr. 52 (5864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme majore

DN 17, din Suceava spre Ardeal, blocat de 250 de tone de piatră căzută de pe un versant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional 17, care leagă Suceava de Ardeal, a fost blocat timp de mai multe ore la intrarea în comuna Iacobeni dinspre Vatra Dornei după ce o mare cantitate de piatră a căzut pe carosabil, de pe un versant. S-a întâmplat marţi seară, în jurul orei 21.30, iar carosabilul a fost degajat în totalitate abia ieri dimineaţă, la ora 5.00. Problema este una majoră şi se putea transforma într-o tragedie în condiţiile în care de pe versant au căzut bucăţi de piatră foarte mari, de patru-cinci tone. În total, aproximativ 250 de tone de pământ şi piatră s-au prăvălit pe carosabil. Din fericire, la momentul alunecărilor pe carosabil nu se afla nici un autovehicul, astfel că a fost evitată o tragedie.

Lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc au mobilizat la faţa locului numeroase utilaje. Bolovanii cei mai mari au fost sparţi, iar imensa cantitate de piatră a fost încărcată în opt basculante.

Subprefectul de Suceava, Atanasă Nistor, a declarat că în urma intervenţiei s-a putut relua circulaţia pe un fir, după aproximativ o oră, în timp ce al doilea sens a putut fi redeschis abia miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.00. Pe perioada de restricţii de circulaţie traficul a fost blocat şi deviat pe variante ocolitoare. 

„Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava urmează să facă o analiză la faţa locului, iar dacă va fi cazul se va trece la o detonare controlată pentru dislocarea pietrelor care ar mai putea pune în pericol traficul rutier”, a declarat subprefectul. Linia ferată aflată în apropiere de şosea, în zona în care a avut loc masiva alunecare de pe versant, nu a fost afectată în vreun fel.

Zona respectivă a mai pus probleme, fiind realizate acum câţiva ani o serie de lucrări de consolidare a versantului. De atunci s-au mai înregistrat periodic probleme, însă căderile de piatră au fost în cantităţi mici. Cantitatea foarte mare de piatră prăbuşită acum face însă ca situaţia să fie una gravă, cu atât mai mult cu cât versantul de la marginea DN 17, pe sensul de mers dinspre Vatra Dornei, este unul foarte mare şi abrupt. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17, din Suceava spre Ardeal, blocat de 250 de tone de piatră căzută de pe un versant.
 Vizualizări articol: 3309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
DN 17, din Suceava spre Ardeal, blocat de 250 de tone de piatră căzută de pe un versant5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei