Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2015 - Anul XX, nr. 51 (5863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din online, pe print

Greva foamei, după ce s-a trezit cu mascaţii la poartă, în urma unor comentarii pe site-ul Monitorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean a intrat începând de luni dimineaţă în greva foamei în faţa Palatului de Justiţie, dorind astfel, explică el, să tragă un semnal de alarmă vizavi de abuzurile care s-au comis asupra sa de procurori şi judecători din Rădăuţi.

Indfividul, care locuiește într-o comună din apropierea Sucevei , a postat sute de comentarii pe site-ul cotidianului nostru,, sub mai multe pseudonime, spune că doreşte să atragă atenţia „asupra gravelor disparităţi, derapaje şi abuzuri procedurale ce se comit, cu neruşinare, la Judecătoria Rădăuţi şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”.

Revolta lui comentatorului de pe net la adresa unor judecători şi procurori din Rădăuţi a plecat de la faptul că pe 21 noiembrie 2014 a avut parte de o percheziţie în forţă la care au participat patru mascaţi de la SPIR Suceava, patru judiciarişti, iar alţi patru mascaţi au aşteptat afară finalul acţiunii. Această acţiune în forţă a avut la bază o serie de comentarii pe site-ul ziarului Monitorul de Suceava prin care un magistrat din Rădăuţi şi-a simţit viaţa pusă în pericol.

Ulterior percheziţiei, pe 24 noiembrie 2014, împotriva lui individului în cauză. s-a luat măsura controlului judiciar, menţinută până la finalul lunii februarie 2015.

„Pentru o faptă petrecută în mediul online, neconturat geografic şi nedefinit fizic, se dispune măsura controlului judiciar, inclusiv obligaţia de a nu depăşi limitele administrative ale localităţii de domiciliu, prin această măsură anacronică şi disproporţionată reuşindu-se să se încalce dreptul fundamental la muncă şi la libera circulaţie”, a arătat respectivul personaj..

Bărbatul a declarat că va sta în greva foamei atât timp cât îi va permite sănătatea, dar speră ca semnalul de alarmă pe care îl trage să fie observat şi analizat de reprezentanţii Curţii de Apel Suceava.

 

Condamnat în octombrie 2013 pentru abandon de familie

În marea majoritate a comentariilor postate pe site-ul Monitorului de Suceava de individul în cauză, acesta face referire la activitatea „Parchetului de pe lângă LEGE”, cum numea deseori Parchetul de la Rădăuţi, dar şi la Judecătoria Rădăuţi, judecători şi procurori fiind ironizaţi în postările sale. 

Am încercat să aflăm de unde porneşte toată această ură şi am aflat că în mai 2013 a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie. Pe scurt: după ce a divorţat de soţia sa, copiii lor au rămas în grija femeii, instanţa hotărând ca personajul în cauză. să le plătească celor minorilor  o pensie de întreţinere de câte 100 de lei lunar. Alte două plângeri anterioare de abandon de familie au fost retrase de fosta soţie, însă pentru o a treia s-a mers până la trimiterea în judecată. Acuzaţia: individul nu a plătit pensia de întreţinere pentru perioada mai-decembrie 2012, cauzând un prejudiciu de 1.600 de lei.

În octombrie 2013, el a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei.

Procurorul care l-a trimis în judecată: Adriana Iacob. Judecătoarea care l-a condamnat: Gabriela Vicol.

 

De ce i-a fost percheziţionată casa?

Personajul de care vorbim este cercetat în prezent pentru ultraj judiciar şi hărţuire, într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Acuzaţiile: în perioada octombrie 2013 - octombrie 2014 a postat mai multe comentarii pe site-ul Monitorului. Vizată era judecătoarea Gabriela Vicol, cea care l-a condamnat în 2013 şi care a depus anul trecut, în octombrie, o plângere vizavi de acele comentarii care, susţinea ea, conţineau insulte, injurii şi ameninţări cu moartea.

„Un denunţ calomnios”, cataloghează individul. plângerea judecătoarei.

„TU MI-AI luat ONOAREA, urmează ca IO* să-ţi IAU GÂTUL!”, este o parte a unuia dintre comentariile în care este pomenit numele judecătoarei.

Procurorul de caz în acest dosar este Andrei Sebastian Bucşa, iar judecătorul care a emis mandatul de percheziţie - Mihaela Ursuliac.

 

Comentariile incriminatoare

Unul dintre comentariile la care fac referire procurorii rădăuţeni a fost postat pe site-ul nostru pe 24 octombrie 2014, la articolul: „Arest la domiciliu pentru șoferul care, beat și fără permis, a provocat un accident mortal”.

 

 

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

dispune măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul.

Complet: C11 dl VG

------

O LUAT-O RAZNA Găbitsa Vicol!

** Note:

* Găbitsa, nu te entuziasma!

Râmâne cum am stabelit: TU MI-AI luat ONOAREA, urmează ca IO* să-ţi IAU GÂTUL!

Când o fi să fie asta, nu știu. ȘI PESTE 55 de ani și tot ÎMI IAU ÎNAPOI ONOAREA TERFELITĂ.

AM ZIS!”

 

În ziua următoare, postează un alt comentariu, tot la un articol de pe site-ul cotidianului nostru.

 ”Fiat Justitia et pereat mundus”:

”* Găbitsa, Utnapiștim, uncheșul lui Zarathustra și mentorul Codexului Hammurabensis mă obligă să precisez, FĂRĂ ECHIVOV, următoarea notă:

Mi-ai luat ONOAREA, urmează ca Io* să-ţi ai gâtul!

’coz eye for eye and tooth for tooth!

Și peste 55 de ani TOT ÎMI IAU NAPOI ZĂLOGUL!

Look alway around!

AM ZIS!”.

 

Un alt comentariu prin care ar fost vizată judecătoarea Vicol a fost postat pe 5 septembrie 2014, la articolul: ”La Rădăuţi se lucrează intens. Hârtiile de la Prefectură şi Poliţie au valoare de hârtie igienică”.

Comentariul:

” SIGURANŢA PAIAŢELOR  de la nr. 64. (n.r. - Piaţa Unirii, nr. 64, este adresa Judecătoriei Rădăuţi)

Păi, în actuala situaţie faptică, ce te faci dacă-ntr-o buna zi se trezeste că iese Găbitsa – junica inamovibilă de la vro ședinţă publică și aiurită cum e, să păţască rușinea ca sa agiungă sub roatele unui Hummer rămas fără frâne Si ghidat prin telecomandă de un INFRACTOR DOVEDIT, aflat în perioada de încercare.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva foamei, după ce s-a trezit cu mascaţii la poartă, în urma unor comentarii pe site-ul Monitorului.
 Vizualizări articol: 14729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 19 voturi
Greva foamei, după ce s-a trezit cu mascaţii la poartă, în urma unor comentarii pe site-ul Monitorului4.6519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul trimis de
( 4 mar 2015, 12:19:38
Parerea mea este ca s-a comis un abuz. Oricare dintre noi rosteste amenintari sau injurii fara ca vreodata sa le puna in practica. Altfel, ar fi multe plangeri de blow job cu forta (*#tu%e-n gură), necrofilie (cand e vorba despre rudele decedate ale mamei celui înjurat, etc.)

Taz, prin stihul lui, facea trafic pe site-ul Monitorului. Are un stil de a scrie plin de umor și stăpânește foarte bine limba română cu regionalismele și arhaismele specifice zonei în care trăim, făcându-i comentariile spumoase.

Multe persoane publice, mai sus-puse decât G. Vicol, primesc zilnic porții de carne gratis și referiri la strămoșii lor, dar nu inainteaza actiuni in justitie. O vorba inteleapta spune "cainii latra, caravana trece". Nu cred ca d-na Vicol s-a simtit amenintata vreo clipa, ci doar a vrut sa-si arate muschii cu care sistemul a dotat-o fata de un cetatean care si-a facut un scop in viata de a o ataca verbal in mod constant.

Parerea mea este ca Taz si-a irosit timp si energie fara rost in speranta ca va putea invinge sistemul.

Si, la urma urmei, pentru a preintampina astfel de evenimente, de ce moderatorul comentariilor a lasat comentariile sa apara, cand este specificat ca acele comentarii care nu sunt la subiect, contin injurii, atacuri la persoana, etc. nu vor fi publicate.

Eu am fost banat, desi am comentat mereu la subiect si numai cu cuvinte din dictionar pentru ca am avut cateva comentarii la adresa tov. prim-secretar al judetului. D-le C.N., nu primesc si eu o vizita cu mascati? Sau mai întâi îi așteptați dvs.?
1.1  RE: Adevarul trimis de
( 4 mar 2015, 12:57:45
asa e.. faza e alta..daca in momentul de fata ma duc la politie si vreau sa fac o sesizare ca cineva ma amenintat in oras sau ca am fost injurat..se uita la mine intr.un ochi si imi zice ca nu se poate face nimic .
Sunt persoane care isi mananca bataie prin oras..scoli .. si daca nu ai un certificat medicolegal cu cateva zeci de zile nu te baga nimeni in seama..
Cunosc persoane care au depus plangeri cu certificat medico-legal in mana si asa a ramas.. iar altul pentru o imjuratura pe internet e vizitat de mascati.. asta nu mi se pare deloc
LEGEA ESTE EGALA PENTRU TOTI sau NIMENI MAI PRESUS DE LEGE
2.   Uite-l pe Adonis trimis de
( 4 mar 2015, 12:41:06
Deci asta-i taz izman de pamp a lache, marele adonis zis si soparla neagra. Asta m-a injurat pe mine si familia mea in cele mai porcoase moduri si acum apare pe la ziar sa faca greva foamei in numele dreptatii ? Ii tremura izmanutza ca e inca in perioada de incercare si s-ar putea sa ia calea bulaului.Daca si-ar fi pus un sortuletz de ala verde cu CE FACI, DULCEATA ? era mai credibil “dacat” cu tabloul cu care s-a legat de gat in semn de protest.
2.1  RE: Uite-l pe Adonis trimis de
( 4 mar 2015, 12:51:21
fa.i si tu acum o plangere:))) dupa razboi multi viteji..laughing
3.   UMOR ???? trimis de
( 4 mar 2015, 12:44:14
nu are nici un umor. e doar un cretin,cu grave tulburări psihice și lipsit de discernământ! Cei care au fost insultați au ocazia sa-i dea un șut în fund,dacă se merita oboseala,îl găsiți pe handicapat la palatul de justiție în fata .il recunoașteți după placarda unde scrie"VÂND BORȘ".
3.1  RE: UMOR ???? trimis de
( 4 mar 2015, 12:53:46
si tu suferi la fel.. daca te poate enerva un comentariu virtual ..era un nebun de la salcea spunea mereu
Eu sunt prost..cine se pune cu mine e mai prost decat mine. uite eu te las sa ma injuri pana iti uzezi tastatura si consumi netul si promit ca nu iti reprosez nimic
4.   Internetul e spatiu public trimis de
( 4 mar 2015, 12:45:43
Nu trebuie, insa, sa trecem cu vederea faptul ca, in urma unei decizii a Curtii Supreme de anul trecut, internetul este considerat spatiu public. Prin urmare, orice jignire, calomnie sau amenintare postata pe un site este asimilata unei atitudini similare exercitata intr/un spatiu public. Asa ca nu conteaza doar faptul ca folosim cuvinte existente in DEX. Ci si cum le folosim.
5.   UMOR ???? trimis de
( 4 mar 2015, 12:54:25
Se pare ca PROSTat și sub pseudonimul SUGIUC !
6.   Mulțumită Monitorului... trimis de
( 4 mar 2015, 15:57:39
... și la îndemnul apărătorului ales, acest protest a luat sfârșit astăzi la ore 13.00, muuuult, muuult prea devreme decât aș fi dorit și aș fi fost în stare.

Urmează drept la replică, pe care deja l-am lăsat la Monitori, pentru a elucida anumite epopei eroice de pe vremurile lui Gelu, Glad, Menumorut și care ESTOMPEAZĂ MOTIVELE INTRINSECI, SUBIECT AL ARTICOLULUI, CE M-AU DETERMINAT SĂ INIȚIEZ ACEST PROTEST.

P.S. Acest comm. se adresează celor care sunt croiți din humă ce au adăpostit oseminte de răzăș.
Melcilor ce-s închegați din clei de muci, nu am pentru ce-mi irosi slovele. Irosirea slovelor la urechea moluștelor este egală, în valoarea absolută, cu cântatul din flaut la urechea porcului.

În loc de concluzie a celor 5 ani de postăceală pe monitor, ÎNCHEIAȚI AICI, stă deviza de maximă actualitate:
AZI AM FOST EUdoh , MÂIINE PUTEȚI FIcrying ... ORICARE DINTRE VOI!
La ce naiba m-oi referi?
Poate la LIBERTATEA ABSOLUTĂ DE EXPRIMARE?chatterbox
Poate la altceva....
Who can say?i dont know
Only Time! hurry up
7.   Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:01:50
... astfel cu au fost formulate într-un draft ce a fost înmânat jurnaliștilor și care au stat la baza articolelor din Suceavanews (online), Adevărul (online), Obiectiv de Suceava (print și online) din data de 2 martie.
Aha, era să uit: înmânat și Monitorilor, însă cam ascuns dindărătul copacilor mizeriilor staliniste, căutate cu microscopul în viața omului (Lenin sayd!)

TEXT
„Motivul acțiunii de protest:

Pentru a atrage atenția, atât a opiniei publice, cât și a eventualilor factori responsabili, asupra gravelor disparități, derapaje și abuzuri procedurale ce se comit, cu nerușinare, la judecătoria Rădăuți și Parchetul de pe lângă judecătoria Rădăuți.
Astfel,
În luna octombrie a anului 2014, numita VICOL GABRIELA, de profesie judecător la Judecătoria Rădăuți, a formulat o plângere penală împotriva mea, sub aspectul săvârșirii de către subsemnatul a infracțiunilor de ultraj judiciar (art. 279 C.p.) sub aspectul amenințării (art. 206 C.p.) și hărțuire (art. 208, alin 2 C.p.)

0. La baza acestei plângeri-făcătură grotescă au stat o serie de comentarii ale mele, postate sub pseudonimele Tazmanian DeMoon, Mjollnir și Ragnarok, pe site-ul publicației „Monitorul de Suceava”. Pe lângă aceste comentarii, deși nu mi s-a permis să-mi consult dosarul, acesta cuprinde sumedenie de alte comentarii decupate din context, postate pe diferite alte site-uri, care nu au nici o legătura cu așa-zisa persoană-vătămată. Mai mult decât atât, dosarul este fundamentat pe bârfele unor milițieni veroși și este îngroșat cu sumedenie de pagini downloadate de pe Internet și printate, pagini care cuprind armament și muniție de diferite tipuri. (?)
7.1  RE: Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:02:36
Care este avalanșa derapajelor și abuzurilor procedurale declanșate de acest denunț mincinos? Dintru început afirm opinia personală că această plângere constituie un veritabil denunț calomnios (inducerea în eroare a organelor judiciare) întrucât infracțiunile pentru care sunt acuzat PUR ȘI SIMPLU NU EXISTĂ:
- amenințării, pe care este fundamentat ultrajul judiciar, îi lipsește componenta făptuirii nemijlocite sau printr-un mijloc de comunicare direct, Site-ul „Monitorului de Suceava” fiind, în fapt, un mijloc de comunicare indirect;
- hărțuirea de asemenea este inventată de mintea paranoică a judecătoarei VICOL, atâta timp cât eu nu am comunicat niciodată cu această persoană, prin nici un fel de mijloc de comunicare directă, nu am văzut-o decât o singură dată, într-o ședință publică a instanței din Rădăuți, iar informațiile ce le-am inserat în comentariile mele, sunt informații publice, extrase de pe site-ul Judecătoriei Rădăuți – portalul just.ro, respectiv de pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (csm1909.ro)

1. În data de 20 nov. 2014, Judecătorul de drepturi și libertăți - Ursuliac Mihaela, emite mandatul de percheziție domiciliară nr. 45, simultan cu emiterea unui mandat de aducere a subsemnatului la sediul Parchetului Rădăuți, la aceeași dată.
Evident că în data de 21 nov. 2014, la orele 06.00, ușa mi-a fost trântită de perete de 4 mascați de la SPIR Suceava, însoțiți de 4 lucrători de poliție judiciară; alți 4 mascați așteptau afară, în stradă, într-o a doua dubă. În total, pentru a satisface egomania judecătoarei VICOL GABRIELA, avizate fără pic de discernământ de Ursuliac Mihaela, au fost mobilizate forțe impresionante, demne de un veritabil Anders Behring Brejvik: 8 mascați, 4 judiciariști, care s-au deplasat cu 2 autospeciale (dube) și un autoturism.
7.2  RE: Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:03:20
Printre altele, mascații veniseră cu a doua dubă să ridice … ARME din domiciliul meu!
Evident că rezultatul percheziției domiciliare a fost UN MARE ZERO, fiindu-mi ridicată, cu proces-verbal de percheziție, unitatea de calculator, mediile de stocare și CD/DVD-urile găsite în locuință.

2. În aceeași zi am fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, unde am fost audiat, în calitate de suspect, în prezența unui avocat din oficiu.
S-a pus problema reținerii mele pentru 24 de ore, cu propunere ulterioară, adresată instanței, privind arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Mulțumită avocatului din oficiu Mircea-Eliade Rusu, aceste măsuri nu s-au pus în aplicare, am fost lăsat să plec acasă după circa 2-3 ore, ocazie cu care mi s-a înmânat o citație pentru data de 24 noiembrie 2014.

3. În data de 24 nov. 2014, m-am prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătorie, însoțit de apărătorul ales, avocat Traian Andronachi. Cu această ocazie am fost audiat în calitate de inculpat. Cu această ocazie procurorul Bucșă Andrei-Sebastian a emis ordonanța de dispunere a măsurii controlului judiciar, având, printre altele, obligația de a nu depăși limitele administrative ale localității de domiciliu.
Apare astfel evident un al doilea anacronism procedural produs în această speță: instituirea controlului judiciar, cu interzicerea părăsirii localității, într-un dosar ce are ca bază o ipotetică faptă penală, petrecută în mediul online, neconturat geografic și nedefinit fizic.

5. Tot cu ocazia acestei audieri, am făcut uz de dreptul inculpatului (art. 83 N.C.p.p.) de a-și consulta dosarul, solicitând verbal acest lucru. Procurorul Bucșă Andrei Sebastian a refuzat să-mi ofere dosarul spre consultare, precizând că trebuie să depun o cerere scrisă.
7.3  RE: Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:05:43
Imediat după această solicitare, apărătorul alea – avocat Traian Andronachi, a făcut uz de dreptul apărătorului de a consulta dosarul (art. 83 N.C.p.p.). Și apărătorului ales i s-a replicat că trebuie să depună o cerere scrisă.

4. Seria abuzurilor comise de parchetul Rădăuți continuă prin ceea ce constituie prevederile art 83 N.C.p.p, în ceea ce privește drepturile inculpatului.
Deși am fost audiat de 2 ori, în datele de 21 nov. și 24 nov. 2014, procurorul Bucșă Andrei Sebastian nu a considerat ca fiind util sau obligatoriu să-mi aducă la cunoștință TOATE DREPTURILE MELE, inclusiv posibilitatea încheierii unui acord privind urmărirea penală sub aspectul recunoașterii vinovăției.
Acest abuz îl consider de asemenea de o gravitate deosebită, atâta timp cât în data de 21 nov. 2014 mi s-au adus la cunoștință faptele de care sunt acuzat, fiind suspect, iar în data de 24 nov., în calitate de inculpat, de asemenea mi s-a adus la cunoștință învinuirea, semnând pentru aceasta procesele-verbale corespunzătoare.
Întrucât am considerat că această omisiune, făcută după punerea în mișcare a acțiunii penale, constituie un derapaj procedural grav, am completat, în data de 13 ian. 2015, declarația de inculpat făcând mențiune despre această omisiune.

6. În data de 23 ianuarie 2015, am fost citat iarăși la sediul Parchetului, citația fiind pentru orele 12.00. Nu m-am prezentat întrucât apărătorul ales nu era prezent în localitate.
Neobrăzarea procurorului Bucșă Andrei Sebastian a atins cota paroxistică în momentul în care, în aceeași zi de 23 ianuarie 2015, a emis, la orele 14.00, un mandat de aducere a subsemnatului, valabil pentru orele 15.00.
Astfel încât la orele 15.00 eram prezent în biroul procurorului FĂRĂ APĂRĂTORUL ALES.
7.4  RE: Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:06:28
Motivul acestei audieri bizare a fost dublu:
- primul motiv constând în cele ce mi le-a declarat direct procurorul de caz Bucșă Andrei-Sebastian, potrivit cărora „se dorea audierea mea fără apărător ales, întrucât apărătorul meu nu-mi asigură apărarea corespunzătoare, fiind mai ocupat cu activitatea politică”

- al doilea motiv al acestei audieri ciudate fiind reprezentat de dispunerea unei noi ordonanțe, în condițiile OUG 82/2014, prin care măsura preventivă a controlului judiciar mi-a fost prelungită cu încă 30 de zile, până la data de 21 feb. 2015.

7. Ce s-a întâmplat cu obiectele ridicate prin proces-verbal de percheziție: ei bine, au stat timp de aproape 3 luni de zile la sediul IPJ Suceava, eu fiind dus cu zăhărelul de nenumărate ori precum că urmează, într-un timp scurt, să se efectueze percheziția informatică.
Această percheziție informatică a avut loc abia în data de 9 februarie 2015. Timp de 80 de zile, obiecte personale și profesionale, care-mi sunt necesare câștigării traiului umil cotidian, au fost reținute cu nemaiîntâlnită neobrăzare. Evident scopul ce-l bănuiesc a sta la baza acestei tărăgănări nejustificate fiind intenția de a mă împiedica de a-mi exprima liber opiniile, în mediul online.
La data de 9 februarie 2015, am participat la percheziția informatică. În momentul desigilării sacului conținând unitatea PC, aceasta era lovită și îndoită, prin apăsare de sus în jos.
După efectuarea percheziției informatice, al cărei rezultat este UN ZERO BARAT, la fel de mare ca rezultatul percheziției domiciliare, mi-am primit obiectele ridicate.
Când am ajuns acasă am constatat că loviturile aduse carcasei unității centrale au produs deformarea capacelor, a suportului metalic al plăcii de bază și, implicit, curbarea și deteriorarea plăcii de bază.
7.5  RE: Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:07:16
În momentul de față computerul meu, care a fost ridicat prin proces-verbal de percheziție și depozitat la IPJ Suceava, ESTE ÎN STARE DE NEUTILIZARE din cauza defectelor intervenite prin deformarea carcasei metalice și curbarea mecanică a motherboardului.

7. În data de 02 feb. 2015 am trimis, printr-o expediție poștală simplă, plângerea adresată primului-procuror al Parchetului, fundamentată pe art. 339 – Plângerea contra actelor procurorului.
Astăzi este data de 01 martie 2015, au trecut 27 de zile și încă nu am primit răspunsul procedural reglementat, atât ca formă, cât și ca limită maximă de timp a soluționării.

În rezumat față de această ipocrită demonstrație de forță, efectuată de reprezentanții Judecătoriei și ai Parchetului Rădăuți, în totală disproporție față de ipoteticele fapte incriminate, precizez:
- pentru opinii și afirmații, enunțate în baza dreptului fundamental la liberă exprimare, Parchetul Rădăuți gâdilă orgoliile și marotele oricărui judecător de la Judecătoria aparținătoare. Pe cale de consecință se dispun niște măsuri și acte procedurale demne de veritabilele grupuri infracționale organizate. Toate pentru a satisface orgoliul paranoic al judecătoarei Vicol Gabriela;
- prin percheziție domiciliară se rețin bunuri personale și profesionale, a căror reținere prelungită în mod artificial către exasperare, aduce atingere drepturilor constituționale la muncă și la liberă exprimare, inclusiv în mediul online;
- pentru o faptă petrecută în mediul online, neconturat geografic și nedefinit fizic, se dispune măsura controlului judiciar, inclusiv obligația de a nu depăși limitele administrative ale localității de domiciliu. Prin această măsură anacronică și disproporționată, reușindu-se iarăși să se încalce dreptul fundamental la muncă și la liberă circulație;
7.6  RE: Iar acestea sunt MOTIVELE PROTESTULUI trimis de
( 4 mar 2015, 16:07:54
- suspectului și inculpatului, cu ocazia audierii, nu i se aduc la cunoștință TOATE drepturile sale;
- atât suspectul / inculpatul, cât și apărătorului ales, li se obstrucționează accesul spre consultarea dosarului;
- într-o speță ce a debutat ca un caz flagrant, ce necesită asistență juridică obligatorie, inculpatul este adus cu mandat de aducere, audiat fără apărător pentru ca să i se comunice că apărătorul ales nu convine nasurilor simandicoase ale procurorilor rădăuțeni;
- pentru ca în final, obiectele ridicate în urma percheziției domiciliare să fie distruse în custodia Poliției Județene, dându-se cu șutul în sacii sigilați.

Acestea sunt abuzurile Parchetului și Judecătoriei Rădăuți care aduc atingere drepturilor personale nepatrimoniale al subsemnatului la demnitate și la viață privată, precum și atingere asupra drepturilor fundamentale la liberă exprimare, liberă circulație și muncă.

Întrucât orice formă procedurală remisă Parchetului Rădăuți este sortită indiferenței nesimțite promovate de procurorii rădăuțeni, întrucât sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii nu își are, de asemenea, rostul, CSM fiind în fapt un sindicat al magistraților, care împinge sub preș orice sesizare primită, pentru toate aceste motive MĂ VĂD NEVOIT CA ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, 2 MARTIE 2015, SĂ DECLAR GREVA FOAMEI, PE TERMEN NELIMINAT, ÎN FAȚA PALATULUI DE JUSTIȚIE DIN SUCEAVA.

02.03.2015
8.   Ultimul, dar chiar ultimul comm. trimis de
( 4 mar 2015, 16:19:42
Cei ce voiesc să mă înjure, ar putea să-mi ureze „La mulți ani!”
Căci azi, 4 martie, a fost cea mai neînchipuită aniversare pe care mi-aș fi putut-o imagina: În protest, după 2 zile și 2 nopți petrecute sub o ploaie mocănească ucigătoare, asezonată cu rafale de vânt tăioase, apoi sub o ninsoare viscolită ce aduce aminte de Crăciunurile zăpezilor de altădată.
Totul bineînțeles, la temperaturi de 0 grade, sau uluitor de apropiate acestui prag termic.
Deci, să fie axiomă: de la răzeși croiți din humă, primesc cu bucurie aprecierile.
De la melci croiți din clei, cu aceeași bucurie primesc urările aniversare.
EOM.
OVER AND EVER.
8.1  RE: Ultimul, dar chiar ultimul comm. trimis de
( 4 mar 2015, 17:37:09
La mulți ani și să fii sănătos!!! După cum a fost vremea și sunt vremurile, după câte s-au întâmplat și se mai întâmplă, întreb și eu ca Alexandru Andrieș pe (cam aceleași) timpuri: ”Pentru pneumonie se dă pușcărie?”
9.   La Multi Ani trimis de
( 4 mar 2015, 18:04:47
LA MULTI ANI Taz,multa sanatate si tot ce-ti doresti.Trebuie sa depasesti aceasta perioada mai grea din viata ta .Poti asta fiindca esti puternic.
10.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2015, 18:34:14
Cineva recomanda ca sa fi barbat TAZ , sa folosesti alte modalitati de a lupta cu cei ce te-au nedreptatit , decit amenintari lansate pe net . Dapai toate cele recomandate plus altele , ar costa o groaza de parale . Evident ca daca as avea acei bani nu as sta sa citesc si sa-mi exprim nemultumirile in lumea virtuala .
11.   IO-TAZMANIANDEMOON trimis de
( 4 mar 2015, 18:35:23
AZI AM FOST EUdoh , MÂIINE PUTEȚI FIcrying ... ORICARE DINTRE VOI DECONSPIRÁTi
ha.....i ca tare esti te pusesesi cu doi si un sfert..
12.   Happy birthday! trimis de
( 4 mar 2015, 18:58:51
...translating...

La mulți ani!
13.   Pacat tazmaniene trimis de
( 4 mar 2015, 20:00:37
De la ora de religie: DOAMNE AJUTA
14.   Mai dar greu mai sinteti de cap trimis de
( 4 mar 2015, 20:01:56
cum sa nu te gaseasca daca odata ce iti faci cont ,poti sa dai un nume oarecare dar iti inregistreaza i.p.iar dupa aceasta adresa se vede abonatul si adresa unde locuiesti.Daca totusi nu vrei sa te gaseasca schimba cu no i.p.
14.1  RE: Mai dar greu mai sinteti de cap trimis de
( 4 mar 2015, 20:57:19
Ati auzit de programul TOR.? E un pic ma-i complicat dar nu te gaseaste nici F.B.I.ul.
Pentru TAZMANIANDEMOON.Fii puternic, trebuie sa aparam libertatea de expresie pentru care altii au murit.
Vezi ultimile evenimente de la Paris cu revista CHARLIE HEBDO .
15.   Acolo sa stai trimis de
( 4 mar 2015, 20:02:25
Acolo sa stai! La copiii tai nu te-ai gandit ca le este foame si lor cand n-ai platit pensia ? Asa se nasc teroristi si omoara oameni care isi fac munca cinstit.Incep cu amenintari si se ajunge la crime. Pacat ca nu te-au bagat la puscarie TAZ... sau la un spital?
16.   Refuzam sa respectam irationalul! trimis de
( 4 mar 2015, 21:03:52
Toleranta este in mod evident preferabila intolerantei. Insa toleranța poate fi si o forma de condescendenta: cei puternici ii tolereaza pe cei slabi; cei rationali ii tolereaza pe cei irationali; guvernul tolereaza cetateanul si majoritatea tolereaza minoritatea. Pentru mine , a fi civilizat inseamna a fi tolerant cu ceilalti oameni din jurul meu , in sensul de a le intelege ideile si faptele , de a ma pune in locul lor si de a-i include in viata mea. Nu reusesc totdeauna , dar imi doresc acest lucru si o iau de la capat de multe ori. Cunosc oameni foarte diferiti , cu conceptii de viata liberale sau socialiste. Problema tolerantei este ca poate duce la o incremenire a dezbaterii privind “binele comun”.
16.1  RE: Refuzam sa respectam irationalul! trimis de
( 4 mar 2015, 21:16:28
''...guvernul tolerează cetățeanul...''
Și îți pare a fi normală treaba asta?
Practic parlamentul votează, în numele nostru, un guvern care să ne tolereze!
Sună a' dracului de bine...
17.   Catre tazmanian și RADUMAtii trimis de
( 4 mar 2015, 21:21:00
Și uite așa am putut și noi afla cum arata acel misterios tazmanian. Îl așteptăm și pe RADU MAMII că sigur la cât a mâncat .... și ăsta, are cu ce să fie agățat și asta ,acei comentatori de serviciu care la tot felul de subiecte își dădeau cu părerea considerându-se formatori de opinie.
17.1  RE: Catre tazmanian și RADUMAtii trimis de
( 4 mar 2015, 21:39:28
Ce mare mânuitor de tastatură ești tu...
Ai îngăimat trei propoziții acolo, în care îți dai cu părerea despre cei ce și-au dat cu părerea.
Ești tare de tot, asta da atitudine de om RESPECTABIL!

Fugi mă și te ascunde, din toată istoria lui Taz ai priceput exact ce-ar pricepe o găină dacă-i pui în față postulatul lui Euclid.
18.   PROTI CU CARU`. trimis de
( 4 mar 2015, 22:14:59
TAZICu`, astia nu fac diferenta intre o vorba si un chistol ca-n Hamerica plina de chistoale. Fii tare si spune ce vrei in chizduitoru`, ca meriti. Sa nu scrii in monitorul oficios.
19.   Emil Brumaru/Emil Butnaru trimis de
( 4 mar 2015, 23:32:13
Dragă Taz,
Dacă ți-aș fi cunoscut mai demult identitatea, aș fi spus despre tine că așa cum a fost Emil Brumaru pentru poezie, tot așa ai fost și tu, Emil Butnaru, pentru proză. Îmi amintesc cum în urmă cu câțiva ani îți citeam comentariile despre bunica ta (sau străbunica, poate) PissDutza și peripețiile ei cu soldații armatei germane. Nu îmi mai amintesc sub ce pseudonim publicai atunci, dar stilul tău inconfundabil era același. Un erudit care stăpânește foarte bine limba română, cu predilecție înclinat spre utilizarea formelor arhaice ale cuvintelor. Stilul tău de atunci era mai încărcat de umor și mai puțin încărcat de ură. Înțeleg (din articolul din ziar) că ai avut niște probleme personale care poate te-au doborât la pământ, dar trebuia să găsești puterea de a te ridica fără patimă și să mergi mai departe. Un om simplu nu poate doborî sau schimba un sistem. Casta magistraților se autoprotejează atacurilor din exterior. Palavramentul României este alcătuit în mare parte din magistrați care își votează drepturi speciale (în special pecuniare). Nu poți, de unul singur, să schimbi asta. Cred că nici Michaela lui Michail nu o poate face.

Ca și în primul comentariu, îți spun că eu consider că ai irosit timp și energie luptând cu morile de vânt. Puteai să-ți îndrepți talentul scriitoricesc spre scrierea/publicarea unei cărți în stilul "Moș Teacă" sau "Peripețiile bravului soldat Svejk". Ai toate ingredientele necesare pentru asta: talent, umor, legături cu lumea cazonă. Îți mai trebuia un manuscris și un editor.
19.1  RE: Emil Brumaru/Emil Butnaru trimis de
( 4 mar 2015, 23:50:39
În loc de asta ai ales să te lupți cu giudecătoreasa V-cool de la giudecătoria Rădăuczi.
Am citit odata o întâmplare din viața unei celebrități masculine. Această celebritate, la o sindrofie, a ofensat o altă celebritate feminină, făcând-o "vacă bătrână". Celebritatea feminină a acționat în justiție celebritatea masculină pentru a i se repara prejudiciul moral. A spus că trebuia să i se adreseze cu apelativul "doamnă" și nu cu cel de "vacă bătrână". Sentința a fost pentru celebritatea masculină de a-și cere public scuze față de celebritatea feminină.

Celebritatea masculină a întrebat atunci judecătorul dacă unei vaci bătrâne i se poate adresa cu apelativul "DOAMNĂ".

-Desigur, a răspuns giudecătorul.
-"Vă rog să mă scuzați DOAMNĂ", a cerut atunci scuze public celebritatea masculină, celebrității feminine.

Așa trebuia să procedezi și tu cu d-na V-cool, chiar dacă tu nu erai o celebritate.

P.S.
Îmi cer scuze dacă neuronul lui Neajiji s-a rătăcit în citirea acestui comentariu. Dacă ține morțiș, îl pot explica mai pe îndelete conform IQ-ului său subunitar.

Închei prin a-ți ura "La Mulți Ani!" Taz și cu speranța că îți voi mai putea citi comentariile tale. Apreciez lupta ta pentru libertatea de expresie, îți înțeleg frustrarea pentru că ești nedreptățit, dar îți recomand să îți îndrepți talentul și vocația spre ceva mai constructiv. Las-o pe Găbitsa și pe rubedeniile ei și puterea ei și a procurorilor de la Rădăcuzi City. Le va veni și lor rândul să fie trași la răspundere dacă au comis greșeli. Încet, dar sigur, lucrurile încep să se miște spre bine în țărișoara asta oropsită.
20.   DOAMNE!!! trimis de
( 5 mar 2015, 00:28:09
OARE AICI E LOCUL E REFULARE AL HANDICAPAȚILOR SI SCURSURILOR SOCIETATII ? CUM DRACU V-A ADUNAT PE TOȚI LA UN LOC ??? FRAȚILOR,SUNTEȚI BOLNAVI ! AVEȚI
BUBA LA CREIER !
21.   Cine ascunde adevarul ? trimis de
( 5 mar 2015, 12:59:09
Tazmaniene... ,,dreptul tau la replica" este obstructionat,de complicii SISTEMULUI CORUPT RADAUTEAN....adica,cei de la Monitorul,care au turnat identitatea ta,desi e confidentiala..... apare numai numele tau,dar,cand vrei sa citesti articolul,iti ,,baga pe gat" alt drept la replica ,de la Capu Campului... atentie,caracatitza radauteana,e de nestavilit.... si comennturi-le mele,nu mi le afiseaza !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de praz Ziua de marți, numită și Marțea Încuiată, este ziua în care se respectă aceleași interdicții ca și în săptămâna precedentă. Femeile nu au voie să coasă sau să țeasă pentru a nu fi pedepsite de Caii lui Santoader. De asemenei,... Citeşte