Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2015 - Anul XX, nr. 49 (5861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Patrimoniul judeţului Suceava are o valoare de 230 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava are o avere de aproximativ 230 de milioane de euro. Potrivit unui raport prezentat în ultima şedinţă a deliberativului judeţean, patrimoniul judeţului Suceava la sfârşitul anului trecut se ridica la suma de puţin peste un miliard de lei noi, cele mai mari valori aflate în proprietatea Consiliului Judeţean constând în clădiri şi terenuri. Astfel, din raportul semnat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, reiese faptul că mai mult de jumătate din averea acestei instituţii constă în clădiri, valoarea acestora ridicându-se la suma de aproape 620 de milioane de lei. Cele mai importante clădiri aflate în proprietatea administraţiei judeţene sunt sediul Palatului Administrativ din Suceava, în care îşi desfăşoară activitatea Consiliul Judeţean şi Prefectura, dar şi sediul Casei Prieteniei şi al Centrului Economic Bucovina din Suceava. La acestea se mai adaugă şi sediile tuturorinstituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Pe locul al doilea ca valoare în patrimoniul judeţului sunt terenurile, cu suma de 132,59 de milioane de lei, cea mai mare suprafaţă deţinută de administraţia judeţeană fiind terenul de 93 de hectare al fostei unităţi militare din comuna Păltinoasa, acolo unde Consiliul Judeţean intenţionează să dezvolte un parc de aventură.

Consiliul Judeţean Suceava mai are în proprietate instalaţii tehnice, mijloace de transport, animale şi plantaţii în valoare de 87,7 milioane de lei, active fixe în curs de execuţie cu o valoare de 132,46 milioane de lei, dar şi obiecte de inventar de 26 de milioane de lei.

În raportul prezentat în şedinţa de Consiliu Judeţean se menţionează faptul că în cursul anului 2014 o serie de bunuri din patrimoniul judeţului au fost date în folosinţă gratuită unor asociaţii fără scop patrimonial sau unor servicii publice care desfăşoară activităţi de binefacere, printre acestea numărându-se Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Uniunea Artiştilor Plastici Profesionişti sau Asociaţia Pensionarilor Solidaritatea Suceava. Tot pe parcursul anului trecut Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile subordonate au avut încheiate 30 de contracte de locaţiunesau de închiriere a unor spaţii aflate în patrimoniul judeţului. În raportul semnat de Cătălin Nechifor se precizează că pe parcursul anului trecut, Consiliul Judeţean Suceava a finanţat lucrări de reparaţii şi modernizare la mai multe clădiri de instituţii din patrimoniul judeţului, cea mai mare investiţie, în curs de realizare, fiind în modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj, a turnului de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie de tip ILS la Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava, cu o valoare de aproape 42 de milioane de lei . 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patrimoniul judeţului Suceava are o valoare de 230 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Patrimoniul judeţului Suceava are o valoare de 230 de milioane de euro1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei