Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restanţe

Sucevenii au început anul 2015 cu datorii la bănci de aproape 83 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii județului Suceava care s-au împrumutat la bănci au început anul 2015 cu restanțe de aproape 83 de milioane de euro. Banca Națională a României a publicat recent un raport cu structura creditelor și depozitelor bancare la sfârşitul lunii ianuarie 2015, din care reiese faptul că restanţele sucevenilor la creditele în lei şi valută se ridicau la suma de 370,9 milioane de lei, adică de aproximativ 82,6 milioane de euro, la cursul mediu leu/euro de luna trecută. Din datele publicate de BNR reiese faptul că valoarea creditelor restante a scăzut de la finalul lunii decembrie 2014 şi până la sfârşitul lunii trecute de la 395 de milioane de lei la 370,9 milioane de lei. Scăderi semnificative ale creditelor restante s-au înregistrat atât la împrumuturile în lei, cât şi la cele în valută, contractate de persoanele fizice şi juridice din judeţul Suceava. Astfel, creditele restante în lei au scăzut de la 233 de milioane de lei la sfârşitul lunii decembrie 2014, la 218 milioane de lei, la sfârşitul lunii ianuarie 2015. La creditele în valută restante scăderea pe parcursul unei luni a fost de la 162 milioane de lei la 152,9 milioane de lei.

Potrivit BNR, sucevenii au avut mai multă încredere în moneda naţională, având în vedere că împrumuturile din bănci în lei au crescut mai mult decât cele în alte valute. Astfel, la finalul anului 2014 valoarea creditelor în lei era de 1.294,1 milioane de lei, iar la data de 31 ianuarie 2015 împrumuturile făcute de suceveni în moneda naţională aveau o valoare de 1.326,4 milioane de lei.

În comparaţie cu împrumuturile în lei, valoarea creditelor curente în valută a crescut mai puţin pe parcursul unei luni,  de la 1.085,9 milioane de lei la 1.102 milioane de lei.

De remarcat faptul că de la finele anului trecut şi până la sfârşitul lunii trecute au crescut toate categoriile de credite în lei făcute de populaţia din judeţul Suceava şi care sunt prezentate în raportul BNR, respectiv cele pentru locuinţe şi pentru consum. Din datele prezentate de BNR reiese faptul că împrumuturile în lei pentru locuinţe au crescut de la 90,3 la 94,1 milioane de lei, în timp ce creditele pentru consum au crescut de la 422,7 milioane de lei la 489,9 milioane de lei. Comparativ cu împrumuturile în lei, creditele în valută au scăzut pe parcursul unei luni, de la 374,1 milioane de lei, la 373,2 milioane de lei.

Din datele furnizate de BNR mai reiese faptul că populaţia judeţului Suceava a preferat moneda naţională şi pentru depozitele pe termen şi depozitele rambursabile după notificare. Aceste depozite în lei ale populaţiei se ridicau la sfârşitul lunii ianuarie 2015 la suma de 1.401,8 milioane de lei, în timp ce depozitele în valută la aceeaşi dată erau de 875,9 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au început anul 2015 cu datorii la bănci de aproape 83 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii au început anul 2015 cu datorii la bănci de aproape 83 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte