Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2015 - Anul XX, nr. 47 (5859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă

Gara Suceava, una dintre puţinele din ţară care nu au nici o cameră video pentru securitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gara Suceava (Burdujeni) este una dintre puţinele gări mari din ţară care nu au un sistem video de supraveghere care să mărească gradul de securitate pentru călători şi să facă mai uşoară munca poliţiştilor atunci când sunt sesizaţi cu privire la fapte penale ori desfăşoară activităţi de urmărire. Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava au făcut numeroase solicitări către Regionala CFR Iaşi cu privire la necesitatea amplasării unor camere video în cea mai importată gară a Sucevei,  însă toate solicitările au rămas deocamdată fără răspuns. În primă fază, în urma analizelor făcute de poliţişti, a reieşit că pentru a fi acoperită foarte bine, atât în interior cât şi la peron, în zona gării ar trebui amplasate 40 de camere video, câte sunt de exemplu şi la gara din Iaşi. Cum s-a transmis că nu sunt fonduri, la un moment dat s-a făcut un nou studiu, poliţiştii solicitând amplasarea a doar 15 camere video. Nici această variantă nu a fost însă pe placul conduceriiRegionalei CFR Iaşi. Mai marii de la CFRau transmis Poliţiei Transporturi că în 2015 există posibilităţi financiare pentru amplasarea a doar cinci camere video în Gara Suceava. Nici această investiţie nu este încă certă, totul depinzând de bugetul pentru anul 2015 şi priorităţile Regionalei CFR Infrastructură Iaşi.

Chiar dacă cinci camere video nu ar acoperi nici pe departe necesarul, poliţiştii consideră că mai binemai puţine, decât deloc.

Am încercat, ieri, să-l contactăm pe această temă pe Radu Pipa, directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, singurul care poate lua decizii în acest sens, însă acesta nu a putut fi contactat.  

Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava consideră imperios necesare aceste camere video în condiţiile în care Gara Suceava are cel mai important trafic la nivel de judeţ, iar de multe ori s-ar putea obţine informaţii importante în probarea unor activităţi infracţionale. O altă mare problemă este că sistemele video din vagoane, introduse la un moment dat la cele modernizate, care circulau spre capitală, nu mai sunt nici ele funcţionale, deşi acestea ar fi foarte utile pentru rezolvarea cazurilor de furt sesizate în trenuri.

Solicitări similare, privind sisteme de supraveghere video, au fost transmise către Regionala CFR Iaşi şi cu privire la Gara Câmpulung Moldovenesc şi Gara Vatra Dornei Băi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gara Suceava, una dintre puţinele din ţară care nu au nici o cameră video pentru securitate.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gara Suceava, una dintre puţinele din ţară care nu au nici o cameră video pentru securitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălainic sau turtă de mălai E astăzi Joia Iepelor, când alte interdicții din Săptămâna Mare a Postului Paștilor trebuie respectate.. Nu se folosesc obiecte ascuțite, fiind pericol de înțepături atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acum se... Citeşte