Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transport public

Abonamentele TPL gratuite sau cu preţ redus vor fi distribuite începând de luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de elevi, studenţi, dar şi pensionari vor putea beneficia de luni, 2 februarie, de abonamente cu preţ redus la transportul în comun din municipiul Suceava, cu autobuzele şi microbuzele TPL.

Odată cu aprobarea bugetului Primăriei Suceava pe 2015, în şedinţa de Consiliu Local de ieri a fost supus aprobării deliberativului sucevean şi proiectul de acordare de facilităţi la transportul în comun.

„Foarte multă lume aşteaptă această decizie. Noi am aprobat în proiectul de buget subvenţii de 5,2 milioane de lei pentru transportul în comun, pentru a acorda facilităţi la mai multe categorii de călători”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

La propunerea consilierului Dan Roibu, contractul de subvenţionare a transportului în comun a fost modificat cu 1.000 de persoane, mai exact elevi, care au circulat în plus anul trecut, comparativ cu 2013.

 

Abonamente la 15 lei pentru elevi şi la jumătate de preţ pentru pensionari

Costul unui abonament special pentru elevi a fost stabilit de Consiliul Local la 30 de lei, în loc de 66 de lei, cât costă un abonament normal, valabil pe toate liniile, dar aceştia achită doar 15 lei, diferenţa fiind suportată de la bugetul local.

Pentru studenţi au fost de asemeni aprobate abonamente la preţ redus, în valoare de 30 de lei, iar 50% din ce plătesc pe ele pot recupera de la Ministerul Educaţiei.

În cazul lor, acordarea abonamentelor la preţ redus a fost aprobată numai pe durata anului universitar, nu şi în perioada vacanţei de vară (1 iulie – 30 septembrie).

Pensionarii suceveni, indiferent de venituri, vârstă sau tipul de pensie, beneficiază de o reducere de 50% la achiziţionarea de abonamente TPL pentru transportul în comun din municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru obţinerea acestor abonamente speciale, în valoare de 33 de lei, ei trebuie să se prezinte la ghişeele TPL cu buletinul şi cel mai recent cupon de pensie.

Directorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că deja a dat comandă pentru tipărirea noilor abonamente cu preţ redus, pentru toate categoriile de persoane care beneficiază de facilităţi la transportul în comun, iar de luni, acestea vor fi eliberate la toate casieriile TPL din oraş, inclusiv la sediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele TPL gratuite sau cu preţ redus vor fi distribuite începând de luni.
 Vizualizări articol: 2097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abonamentele TPL gratuite sau cu preţ redus vor fi distribuite începând de luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Discriminare & minciuna! trimis de
(30 ian 2015, 11:08:11
Nu toti elevii scolilor sucevebe beneficiaza de reducere pe TPL, ci doar cei care au domiciliul in municipiul Suceava. Un elev domiciliat in Scheia, Moara, Sf. Ilie, Adancata etc. nu beneficiaza de acest drept. In alte orase din tara e suficient sa ai doar calitatea de elev, in municipiul Suceava trebuie sa ai si calitatea de > !
1.1  RE: Discriminare & minciuna! trimis de
(30 ian 2015, 11:09:55
....calitatea de "dra_ji suse_veni"!
2.   Propunere trimis de
(30 ian 2015, 15:47:08
In alte orase in special din Ardeal cei care beneficiaza de reducere nu trebuie sa stea la ghiseu sa-si i-a abonament,pur si simplu taxatoarea are bilete cu reducere ,poate un pensionar nu calatoreste in fiecare zi ,dar sa gaseasca bilet de 1 leu si sa prezinte la control cuponul de pensie.este o propunere care cred ca e buna de luat in seama.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte