Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2015 - Anul XX, nr. 20 (5832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat

Un fost boxer, al cincilea tânăr arestat în dosarul fraţilor Turu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii Tribunalului au dispus ieri arestarea preventivă a încă unui tânăr în dosarul tentativei de omor calificat de pe 19 septembrie 2014, comisă în centrul municipiului Suceava, dosar în care au fost făcute anterior alte patru arestări.

La cerea procurorilor criminaliști, a fost trimis după gratii un anume Marian Traian Bivol, un tânăr din municipiul Suceava, fost practicant de box, acuzat că a făcut parte din grupul celor patru indivizi care l-au atacat în acea seară de septembrie pe Marius Cozmiuc, șoferul de taxi bătut cu bâte, răngi şi un topor.

Şi totuși, avem patru agresori şi cinci suspecţi arestaţi până în prezent: fraţii Turu, Decebal Biriş - 34 de ani şi Traian Balan - 29 de ani, arestaţi la începutul lunii octombrie 2014, la pachet cu Răzvan Neacşu (19 ani), Eduard Sebastian Dura (19 de ani), arestat acum aproximativ o săptămână şi jumătate, şi tânărul încarcerat ieri, Marian Traian Bivol.

 

De ce nu au mai cerut procurorii prelungirea arestării în cazul unuia dintre suspecţi

Aşa cum scriam şi în ediţiile trecute, dintre cei cinci a fost eliberat până în prezent Răzvan Neacşu, chiar în noaptea de Revelion, la primele ore ale lui 2015, în cazul tânărului respectiv procurorii nesolicitând prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Motivul? La nici o lună după ce a fost încarcerat, Răzvan Neacșu a declarat că a minţit atunci când a spus că şi el a fost unul dintre cei patru agresori, precizând că alături de fraţii Turu (Decebal şi Traian) şi Eduard Dura, printre cei care l-au snopit în bătaie pe taximetrist s-a numărat şi Mihai Traian Bivol, tânărul care ieri a fost încarcerat în arestul poliţiei judeţene.

Neacşu a susţinut că a luat fapta pe el întrucât a considerat că violenţele din acea seară de 19 septembrie 2014 au plecat de la o altă agresiune provocată de el.

Potrivit procurorilor, mobilul tentativei de omor comise asupra taximetristului a fost acela că, înainte cu câteva zile ca acesta să fie bătut crunt pe stradă, a făcut parte dintr-o grupare de aproximativ 50 de indivizi care, înarmaţi cu obiecte contondente, au mers în Burdujeni să-i caute pe fraţii Turu şi pe amicii acestora, pentru a-i agresa.

Din fericire, cele două tabere nu s-au întâlnit, însă - reiese din documentele anchetatorilor - „inculpaţii au aflat indicativul taximetrului condus de victimă şi au pornit în căutarea acestuia, urmând ca ulterior să-i identifice şi pe ceilalţi participanţi pentru a se răzbuna şi pe ei”.

 

Scenariul tentativei de omor, conturat de procurori

Procurorii susţin că au conturat scenariul agresiunii care a avut loc pe 19 septembrie 2014: „Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat că în seara zilei de 19 septembrie 2014, în jurul orei 22.00, persoana vătămată se afla în staţia de taximetre din apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava. La un moment dat, în locul respectiv a oprit un autoturism de teren (autoturism aflat în posesia lui Biriş Decebal de mai multă vreme), din care au coborât patru persoane; după o scurtă discuţie cu persoana vătămată aceste persoane au luat din maşină corpuri contondente dure (bâte, răngi, un topor) cu intenţia vădită de a o agresa pe aceasta. Victima a fugit din zona staţiei de taximetre până în apropierea sălii de sport din apropiere, unde a fost ajunsă de agresori şi lovită peste tot corpul cu obiectele contondente pe care le aveau asupra lor. După puţin timp cei patru agresori şi-au încetat activitatea infracţională şi au părăsit zona incidentului cu același autoturism - analiza imaginilor camerei de supraveghere interioară de la un magazin de bijuterii din apropiere a evidenţiat faptul că la ora 22:03:56 autoturismul de teren a părăsit zona staţiei de taximetre”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost boxer, al cincilea tânăr arestat în dosarul fraţilor Turu.
 Vizualizări articol: 7839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Un fost boxer, al cincilea tânăr arestat în dosarul fraţilor Turu4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine! trimis de
(27 ian 2015, 16:56:39
bine ba neacsu, bine, da in primire tot!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învățat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea acces tot omul odinioară, cum nici azi nu se încumetă multă lume să... Citeşte