Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2014 - Anul XIX, nr. 297 (5806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Prefectul a anunţat că autoritățile vor lua măsurile pentru asigurarea ordinii şi siguranței în perioada sărbătorilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că autorităţile judeţene şi instituţiile publice vor lua măsurile necesare în vederea asigurării ordinii şi liniștii publice în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi pentru asigurarea siguranţei alimentare în unităţile de alimentaţie publică. Florin Sinescu a afirmat că în şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural au fost analizate măsurile luate în acest sens până în momentul de faţă de  Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară, precum şi măsurile care vor fi luate în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

„Au fost efectuate controale în toate târgurile, magazinele şi supermarketurile mari, nefiind identificate probleme majore la nivelul judeţului. De asemenea, nu au fost identificate zone în care sacrificarea animalelor să se facă în condiţii neigienice sau nelegale. Au fost aplicate şi câteva sancţiuni, însă pe ansamblu putem să spunem că la nivelul judeţului Suceava unităţile de cazare turistică şi zonele de alimentaţie publică sunt pregătite pentru ceea ce înseamnă perioada Crăciunului şi a Anului Nou”, a spus Florin Sinescu.

El a arătat că în urma discuţiilor din cadrul Colegiului Prefectural au fost analizate o serie de riscuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă. În acest sens, Sinescu a spus că în primul rând s-a discutat despre circulaţia rutieră din perioada 22 – 24 decembrie a.c., când se aşteaptă ca în judeţul Suceava să ajungă un număr mare de turişti. Astfel, prefectul a spus că pe drumurile naţionale, şi în special pe DN 2 şi DN 17, va fi o monitorizare permanentă din partea poliţiei astfel încât să se asigure fluenţa în trafic.

 

Controale la comercianţii de jucării

Florin Sinescu a mai precizat că jandarmii şi poliţiştii vor asigura ordinea publică la revelioanele în aer liber care vor fi organizate în localităţile Suceava, Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Rădăuţi, Vicovu de Sus, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, ceea ce înseamnă că este necesară prezenţa jandarmilor şi a poliţiei în aceste zone. „Zonele în care vor fi organizate aceste revelioane vor fi monitorizate astfel încât această problemă legată de infracțiunile pe spaţiile publice să o avem gestionată cât se poate de bine”, a declarat Florin Sinescu,

Prefectul a arătat că o atenţie deosebită în această perioadă a sărbătorilor de iarnă va fi acordată comerţului cu produse din carne, cu jucării şi cu materiale pirotehnice.

„Am solicitat verificări în special la cei care comercializează jucării, pentru că la cele destinate copiilor sub trei ani tot timpul au fost probleme. Până acum nu au fost semnalate probleme, însă vrem ca acestea să nu apară în judeţul Suceava”, a explicat Sinescu.

Pe de altă parte, el a precizat că au fost stabilite şi o serie de măsuri în vederea asigurării utilităților la pensiunile din judeţ, în condiţiile în care anul trecut unele pensiuni din zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei au solicitat transporturi de apă menajeră. Florin Sinescu a spus că în situaţia în care şi anul acesta vor apărea astfel de probleme, pensiunile pot apela la cisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau la cele ale unor operatori privaţi. „O atenţie deosebită este acordată şi posibilelor cazuri de toxiinfecţie alimentară şi vreau să spun că la toate unitățile spitalicești din judeţul Suceava există medicaţia specifică pentru tratarea acestor simptome astfel încât orice problemă poate fi soluţionată fără nici o problemă”, a mai spus Sinescu. El a făcut un apel la proprietarii de unităţi de cazare din judeţul Suceava să fie extrem de atenţi cu privire la modul în care asigură încălzirea acestora, astfel încât să nu existe riscul producerii unor incendii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul a anunţat că autoritățile vor lua măsurile pentru asigurarea ordinii şi siguranței în perioada sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul a anunţat că autoritățile vor lua măsurile pentru asigurarea ordinii şi siguranței în perioada sărbătorilor de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei