Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2014 - Anul XIX, nr. 294 (5803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Operaţiuni interzise

Funcţionar la bancă, trimis în judecată pentru că fura bani din conturile clienţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat ieri trimiterea în judecată în stare de libertate a unui tânăr din municipiul Vatra Dornei, acuzat că în perioada în care a lucrat la o agenţie bancară din localitate a furat bani din conturile clienţilor.

Potrivit comunicatului remis de anchetatori, inculpatul se numeşte Bogdan Vasile Gheorghievici şi a fost dat pe mâna judecătorilor pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Gheorghievici era în perioada iulie 2010 - noiembrie 2011, atunci când s-au comis fraudele, consilier clientelă persoane fizice la BRD - Agenţia Vatra Dornei şi, profitând de faptul că putea acorda credite bancare pentru persoane fizice, a transferat diferite sume de bani din conturile clienţilor băncii care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienţilor cărora le erau aprobate credite. Banii, arată anchetatorii, ajungeau în conturile altor clienţi, conturi pentru care inculpatul deţinea carduri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau carduri ce le elibera pe numele diferiților clienți fără cunoştinţa acestora.

 

Peste 40 de retrageri de bani de la bancomate

Acuzaţiile aduse lui Bogdan Vasile Gheorghievici nu se opresc aici. Tânărul este acuzat că a falsificat mai multe ordine de plată, după care sumele de bani le-a retras, fără drept, de la bancomate (ATM-uri), folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienţi ai băncii, fără să aibă acceptul titularilor.

„Inculpatul Gheorghievici Bogdan - Vasile şi-a însușit pe nedrept suma totală de 34.330 lei, efectuând 41 de retrageri, fără drept, de la ATM-uri, cu ajutorul unor carduri bancare ce nu erau emise pe numele său, şi a efectuat în perioada decembrie 2010 – septembrie 2011, un număr de 34 transferuri (folosindu-se de 34 ordine de plată pe care le-a falsificat)”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Anchetatorii mai arată că inculpatul a mai întocmit în fals şi nouă „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”, în baza cărora a obţinut carduri pe numele unor clienţi, totalizând astfel 43 de acte materiale ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Instanţa de judecată a fost sesizată cu privire la necesitatea anulării actelor false, respectiv cele 34 de ordine de plată şi 9 cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice, aflate în original la dosar şi care au fost întocmiteîn fals”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Vatra Dornei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionar la bancă, trimis în judecată pentru că fura bani din conturile clienţilor.
 Vizualizări articol: 3347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Funcţionar la bancă, trimis în judecată pentru că fura bani din conturile clienţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PREVIZIUNE trimis de
(17 dec 2014, 15:42:36
SE VA REZOLVA PROBABIL CA SI IN CAZUL COOP DE CREDIT M.SULITA SAU CEC BANK FD.MOLDOVEI.DACA UN ASTFEL DE FUNCTIONAR AR DA PE GOARNA CELE TREBUINCIOASE,AR URMA O,,PLOAIE DE STELE''.
IN CAZUL COOP DE CREDIT,SE PARE CA CEL MAI MULT A AVUT DE PIERDUT ,,OCOLUL SILVIC FD.MOLDOVEI''CARE FUNCTIONA DISCRET INTR-O CAMERA DIN PRIMARIA FD.MOLD.,ERA PERIOADA RETROCEDARILOR,IMPROPRIETARIRI SI MAI LEGALE SI MAI ASA,BANII CURGEAU DE PESTE TOT.IAR LA IZV. SUC. ERAU IMPROPRIETARITI SI MINORII CARE AZI PRIMESC PROBABIL SUBVENTII DE LA APIA PTR TERENURILE PRIMITE ATUNCI.OARE LA LUCINA,CAT TEREN A MAI RAMAS LA HERGHELIA DE CAI,SE PARE CA IN '89 AVEAU PESTE 1300 DE HA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei